Urbana oaza

Včasih je za eno kardinalnih napak v notranjem oblikovanju veljala umestitev dekorativnega umetnega zelenja v prostor. Danes pa se je trend spremenil, umetno zelenje je zaradi svojih številnih prednosti postalo modno po vsem svetu. Zakaj se odločiti za popestritev doma z umetnimi rastlinami, preberite v spodnjem zapisu.

Zakaj je dobro v vsakem prostoru imeti nekaj zelenega?

Različne študije so potrdile, da barve vplivajo na naše počutje in vedenje. Nekatere nas poživijo, druge pomirijo, na nas pa je, da se odločimo, katero barvo bomo uporabili. In zakaj vam priporočamo, da svoj dom okrasite s čim več zelenja? Po feng shuiju je zelena barva prenove, svežine, vitalnosti in novih začetkov. Zelena blagodejno vpliva na naše počutje, saj pomirja in pripomore k ravnovesju duha in telesa. Za čim boljši učinek mojstri feng shuija svetujejo, da uporabite več odtenkov zelene, kar boste najlažje dosegli z razporeditvijo rastlin po domu.

Urbana oaza dnevna soba z zelenjem

Večno zelena brez dodatnih skrbi

Dekorativno umetno rastlinje, ki ga lahko kupite pri nas, je odlična imitacija pravih, naravnih rastlin. Zaradi uporabe kakovostnih materialov pri izdelavi bo vsaka rastlina ostala enake barve in oblike tudi potem, ko bo že leta krasila vaš dom ali poslovni prostor. Razlogov, zakaj raje izbrati umetne rastline kot prave, je več.

  1. Umetne rastline ne potrebujejo zalivanja.
  2. Umetnih rastlin ni treba presajati.
  3. Umetne rastline ne potrebujejo nobene dodatne nege.
  4. Umetne rastline lahko postavite tudi v temen prostor, saj za rast ne potrebujejo posebnih svetlobnih pogojev.
  5. Umetne rastline »preživijo«, četudi se vi odpravite na dolg dopust.
  6. Umetne rastline ne privlačijo žuželk ali drugih rastlinskih škodljivcev.
  7. Umetne rastline uspešno kljubujejo vlagi, zato so primerne tudi za kopalnico.
  8. Umetne rastline so cenejše od pravih.
  9. Ko se določene umetne rastline naveličate, jo lahko preprosto pospravite v prostor za skladiščenje.
  10. Umetne rastline ne vsebujejo strupenih snovi, zato ne bo težav, če si jih dotikajo otroci ali hišni ljubljenčki.

Za vsako rastlino se pravi lonec najde

Najlažje boste umetno zelenje vnesli v dom ali pisarno, če boste s pohištveno opremo in ostalimi dodatki uskladili velikost, barvo ter obliko cvetličnega lonca. Letos so izjemno moderni veliki enobarvni cvetlični lonci iz keramike, okrašeni z enakomerno razporejenim reliefnim vzorcem. Prav tako so v trendu kovinski in stekleni lonci različnih barv ter pletene košare. Ja, prav ste prebrali, pletene košare so dobile funkcijo okrasnih loncev. Če želite biti zares hip s svetovnimi trendi, si omislite preveliko košaro z ročaji, v kateri bo del rastline ostal skrit.

Sobne rastline niso le okras

Ozelenitev doma ali pisarne pa še ne pomeni, da ste prostor le popestrili z dekoracijo. Razkošje zelenih volumnov lahko poskrbi tudi za bolj intimno atmosfero. Če rastline postavite na okensko polico, se lahko z njimi zavarujete pred neželenimi pogledi sosedov ali mimoidočih. Prav tako pa so večje rastline idealne za hitro pregraditev prostorov oz. ločevanje ambientov. S sistematično postavitvijo rastlin lahko oblikujete denimo zeleni zid, ki bo na subtilen način ločeval jedilnico od vaše dnevne sobe.

Urbana oaza okoli kavča

Če nimate zavidljivih vrtnarskih ali botaničnih sposobnosti, potem so umetne rastline zagotovo priporočljiva in varna izbira za vaše domovanje. Brez težav jih kombinirate tudi s pravimi rastlinami, saj so primerne za mesta na visokih policah, kjer je zalivanje težje dostopno. Oglejte si našo ponudbo in spremenite svoj dom v urbano oazo z dekorativnim zelenjem, ki traja večno!