Usnjena sedežna garnitura je prava izbira

Ljubitelji in strokovnjaki za sedežne garniture vedo, da je nakup tega pohištvenega kosa pravzaprav naložba v udobje in dobro počutje. Isto velja za nakup usnjene različice. Usnjena sedežna garnitura predstavlja namreč tako časovno kot finančno investicijo, zato se je na njen nakup potrebno dobro pripraviti.

Privrženci usnja po prepričanju mnogih sodijo med tiste ljudi, ki cenijo vrhunsko kakovost in dizajn. To pa namiguje predvsem na splošno občutje, da je usnje drago in rezervirano za petične kupce. A to ne drži povsem.

Predstavljamo vam pet razlogov, zaradi katerih boste doumeli, da ljubitelji z usnjem oblečenega pohištva pravzaprav niso izključno prestiža lačni zahtevni kupci. Pravzaprav gre  za premišljene potrošnike, ki vedo, da gre pri usnjenih garniturah za udobne, trajne in bivanju prijazne kose pohištva, ki v našem domu ob pravilnem vzdrževanju obstanejo tudi več desetletij.

 

Usnjena sedežna garnitura je simbol trajnosti in elegance

 

Zakaj torej izbrati usnjeno sedežno garnituro?

Usnjeno sedežno garnituro odlikujejo dolga življenjska doba, estetskost in eleganten videz. Kakovostno usnje je mehko, zračno in barvano tako, da barva prekriva vsako posamezno vlakno, medtem ko vse naravne lastnosti ostanejo vidne. Običajno je za usnjeno sedežno garnituro potrebnih od pet do sedem živalskih kož, odvisno od velikosti sedežne. Ker se kože med seboj razlikujejo, so odstopanja v strukturi in barvi povsem naravna. Zaradi teh naravnih lastnosti bo vsak kos pohištva ostal unikaten.

 

Trajna vrednost

V času, ko vse bolj prevladujejo hitri in poceni nakupi, odločitvi za dobro usnjeno sedežno garnituro ali kavč brez dvoma lahko rečemo »investicija«.

Kakovostna izdelava garniture, oblečene v pravo goveje usnje, namreč z leti samo pridobiva na šarmu in udobju! Tako vam ob primerni uporabi in vzdrževanju zagotavlja ne le vrsto let, pač pa celo vrsto desetletij zadovoljne uporabe. Postane kos pohištva, ki prestane preizkus časa in vaš osebni sinonim za besedico »dom«.

Si želite garniture, ki vas bo spremljala dolgo let? Svetujemo vam, da izberete takšno v brezčasnem slogu in v večno modnih nevtralnih odtenkih, odpornih na stilske spremembe ostalega dnevnega pohištva.

Usnje je možno tudi barvati, tako da lahko določene sedežne garniture izberete tudi v drugih barvah, ne le nevtralnih odtenkih. Je pa to precej zahteven postopek, zato so cene barvanih usnjenih garnitur običajno nekoliko višje.

 

Barvana usnjena sedežna garnitura

 

Preprosto vzdrževanje

Imetniki usnjenega pohištva vedo, da so usnjene garniture kljub prefinjenemu in občutljivemu videzu večinoma povsem preproste za vzdrževanje in čiščenje!

Manjše nezgode s politjem tekočin, hrane ali nastanek drugih madežev v večini primerov preprosto očistimo z vlažno krpo, usnje pa nekajkrat letno negujemo še s posebnimi vzdrževalnimi sredstvi. Slednja poskrbijo za zaščito usnjene kože pred zunanjimi dejavniki, kot so prašni delci in tekočine, ki bi lahko na dolgi rok pustili vidnejše posledice na materialu.

Zaradi preproste nege in čiščenja je tako usnje vedno bolj priljubljena izbira družin z majhnimi otroki ter tiste s hišnimi ljubljenčki. Živalsko dlako lahko namreč kar obrišemo ali posesamo dol s sedežne garniture, brez večjega napora. Pri tem bodite pazljivi le, da uporabite krpo iz mikro vlaken oziroma sesalnik z nastavkom za občutljive površine.

Obstajajo tudi usnjene prevleke iz bolj finega, občutljivejšega materiala, vendar so le-te bolj primerne za dom, v katerem ni veliko »prometa« na sedežni garnituri. Zato za vsakodnevno uporabo svetujemo, da raje izberete garnituro z debelejšim, odpornejšim usnjem.

 

Vzdrževanje usnjene sedežne garniture je preprosto

 

Cenovna dostopnost

Da, prav ste prebrali. Kljub splošnemu prepričanju, da so usnjene garniture namenjene samo tistim, ki imajo malce več pod palcem, z usnjem oblečenega pohištva dandanes ne zaznamujejo več izključno vrtoglavo visoke cene.

V trgovini lahko najdete namreč širok nabor kakovostnih usnjenih garnitur, ki so primerne za vsak žep. Pestro ponudbo najdete tudi pri nas, zato vas vabimo, da si ogledate naš izbor najboljših cenovno ugodnih sedežnih garnitur iz pravega usnja!

 

Udobje

Usnjene sedežne garniture z leti postajajo udobnejše in pridobivajo na nezamenljivi žlahtnosti in šarmu. Usnje z leti uporabe namreč postaja vse mehkejše in dobiva tisti pravi videz ter otip udobja.

Hkrati pa je usnje naravni material, ki zagotavlja zračnost in ohranja primerno temperaturo v vseh letnih časih. Za še večji sprostitveni učinek so sodobni kavči dostikrat opremljeni z dodatnimi funkcijami za še več udobja. Na voljo so usnjeni kavči z izvlečnimi počivalniki, usnjene garniture s premičnimi naslonjali in usnjene sedežne garniture z možnostjo dodatnega ležišča. Pogosto pa si lahko tudi prilagajate rokonaslone, naslonjala za glavo in dodatne oporne blazine, ki bodo nudile še večjo oporo vaši hrbtenici, če jo potrebujete.

 

Eleganca

Poleg vseh naštetih prednosti nakupa kakovostne sedežne garniture iz pravega, trajnega usnja imamo še dodaten razlog za nakup.

Usnjene garniture so največkrat stilsko dovršeni in zavidanja vredni kosi pohištva, ki postanejo središče naše dnevne sobe. Usnjena sedežna garnitura predstavlja večno eleganco, ki ne bo šla nikoli iz mode.

Po zaslugi različnih vrst obdelave so vrste usnja, ki se uporabljajo pri usnjenih sedežnih garniturah, še posebej vsestranske. Usnje je lahko:

  • debelo ali tanko,
  • trdno ali mehko,
  • gladko ali grobo,
  • moderno in brezčasno,
  • elegantno in tradicionalno.

 

V naši pestri ponudbi boste tako našli tako garniture v sodobnem kot tudi klasičnem slogu. Imamo pa tudi bogato izbiro barvnih odtenkov, med katerimi boste gotovo našli popolnega za vaš dnevni prostor. Izbirate lahko tudi med usnjenimi garniturami v kombinaciji z blagom. Usnje in blago sta namreč zelo hvaležna kombinacija in sta primerni za vse, ki radi kombinirate različne teksutre.

Oglejte si celotno ponudbo sedežnih garnitur v naši spletni trgovini! Če pa vas zanima, kako izbrati še preostalo pohištvo za vašo dnevno sobo, kliknite tukaj.