V poletje s svilnato gladko kožo!

Poletje je čas sončnih užitkov, morskih radosti in hočeš nočeš čas, ko spet skočimo v kopalke, kratke hlače in lahkotne obleke, ki pokažejo veliko kože. Pred usodnim skokom v brezskrbna dopustniška doživetja pa imajo predstavnice nežnejšega spola vedno isti izziv, in sicer, kako do svilnato gladke kože.

Svilnato gladka koža v najbolj vročih mesecih leta je tisto, kar vsem ženskam predstavlja popoln občutek svobode, urejenosti in ženskosti. Poleg tega se je v vročih poletnih dneh nemogoče izogniti potenju. Lahko pa ga zmanjšamo do določene mere, in sicer z redno depilacijo.

Nekatere ženske se v želji po svilnato gladki koži odločajo za redne obiske kozmetičnih salonov, ki zahtevajo določen časovni in finančni vložek. Obstaja pa tudi že veliko domačih pripomočkov, kot so:

 • depilator,
 • epilator,
 • laserski odstranjevalec dlačic,
 • bikini trimmer

in še drugi, ki so zelo učinkoviti pri doseganju gladke kože v domačem okolju. Kako priti do hitrih in učinkovitih rezultatov doma, preberite spodaj.

 

Depilator

Depilator deluje na osnovi tehnologije, ki dlake prikrajša. Gre za metodo odstranjevanja dlačic na površini kože, katero po domače običajno poimenujemo kar britje.

Metoda depilacije je zagotovo med najhitrejšimi metodami odstranjevanja dlačic. Poleg tega je najdostopnejša metoda, brez večjih stroškov in finančnih vložkov. Na žalost, pa je tudi ena izmed najmanj obstojnih metod, saj dlačice zrastejo hitro nazaj. Poleg tega se s pogostim britjem dlačice krepijo in postajajo vedno močnejše ter gostejše.

 

Epilator

Marsikatera predstavnica nežnejšega spola se je verjetno že vprašala, kaj je razlika med depilatorjem in epilatorjem. Če še niste našli odgovora, bomo sedaj pojasnili razliko med obema metodama.

Epilator se poslužuje tehnologije, ki dlako izpuli s korenino vred. To pomeni, da bo vaša koža ostala gladka tudi do 14 dni. Katere pa so še druge prednosti uporabe epilatorja?

 1. Z rednim epiliranjem bodo vaše dlačice postale tanjše, zmanjšala pa se bo tudi njihova gostota.
 2. S časom se bo pojavljalo manj dlačic.
 3. Koža ostane gladka dlje časa kot ob običajnem britju.
 4. Epilator lahko odstrani tudi zelo kratke dlačice, medtem ko je čas voskanja potrebno prilagoditi dolžini dlačic.
 5. Večina epilatorjev danes omogoča suho in mokro uporabo, zato boste za svilnato gladko kožo lahko poskrbeli tudi pod prho. Dve muhi na en mah!

 

Kako se pripraviti na epilacijo?

Za nebolečo in učinkovito epilacijo upoštevajte naslednje nasvete.

 • Ne hitite, saj pri tem tvegate, da koža ne bo povsem gladka.
 • Epilator držite mirno ter pod kotom 90 stopinj. Pazite, da ga ne pritiskate premočno ob kožo.
 • Med epiliranjem kožo napnite, da se dlačice enakomerno postavijo pokonci.
 • Vedno epilirajte v nasprotni smeri rasti dlak.
 • Pred epiliranjem kožo navlažite pod prho. Če pa se odločate za suho epilacijo, pazite, da je v tem primeru koža popolnoma suha in na njej ni ostankov kreme ali drugih negovalnih sredstev.
 • Najboljši čas za epilacijo je zvečer. Ponoči se bo namreč koža lahko pomirila.
 • Ne pozabite tudi na nego po epilaciji!

Še več o razliki med depilacijo in epilacijo si lahko preberete tukaj.

 

IPL laserski odstranjevalec dlačic

IPL je okrajšava za Intense Pulsed Light, kar pomeni, da IPL laserski odstranjevalec dlak deluje na osnovi intenzivne pulzirajoče svetlobe in cilja na dlačice neposredno ob korenu, s čimer prekine rastni cikel dlak. Odstranjevanje nadležnih dlačic je s tem postopkom zelo hitro, brez napora in povsem neboleče. Postopek zagotavlja trajne rezultate, v večini primerov že po nekaj tretmajih.

IPL laserske odstranjevalce dlačic lahko uporabljate na različnih področjih – na nogah, rokah, bikini predelu, hrbtu, prsih ramenih in pod pazduhami. Uporabljajo pa ga lahko tudi moški, seveda.

Torej, poleg preproste, učinkovite in hitre uporabe laserskih odstranjevalcev, preverimo še ostale prednosti tovrstnega odstranjevanja dlačic:

 1. Obiski kozmetičnih salonov ne bodo več potrebni. Isti postopek boste namreč lahko opravili v udobju svojega lastnega doma.
 2. Postopek odstranjevanja dlačic se da prilagoditi uporabniku. Osredotočite se lahko le na posamezni predel telesa.
 3. Ker gre za enkratno finančno investicijo z dolgoročno vrednostjo, se vam nakup splača na dolgi rok, saj boste prihranili denar od kozmetičnih tretmajev in drugih naprav za britje.
 4. IPL odstranjevalci dlačic prinašajo najbolj učinkovite in zanesljive rezultate, tako na krajši kot tudi daljši rok.
 5. Nekateri laserski odstranjevalci so primerni tudi za uporabo na manjših površinah, kot je predel nad zgornjo ustnico. Senzor za stik s kožo zagotavlja izjemno precizno odstranjevanje dlačic.

 

 

Bikini trimmer

Bikini trimmer (prirezovalnik) vam nudi popolno udobje in daje svobodo pri oblikovanju bikini predela z izjemno lahkoto. Z njim lahko redno urejate svoje dlačice ali pa poskrbite za nujno odstranjevanje dlačic v zadnjem trenutku.

Bikini trimmer naprave so zasnovane za posebej občutljive predele telesa. Naprave se ne dotikajo kože neposredno, zato je ne poškodujejo ter ne puščajo brazgotin. Ker ni direktnega stika s kožo, se ravno tako ne pojavijo izpuščaji, vraščene dlačice, infekcije in drugo. Poleg tega je prirezovalnik praktične velikosti in polnilen, zato je odličen spremljevalec na potovanjih in dopustih.

Tudi nekateri prirezovalniki omogočajo suho in mokro odstranjevanje dlačic. Dodatna prednost pa je še, da lahko izbirate med velikostjo in dolžino nastavkov. Enakomerni rezultati zagotovljeni!

 

Osebna nega je s tako uporabnimi domačimi pripomočki preprosta. Da bo svilnato gladka koža z vami skozi celo poletje, obiščite našo spletno trgovino Harvey Norman. Bogata ponudba damskih brivnikov, epilatorjev ter IPL laserskih odstranjevalcev dlačic bo zadovoljila vsako žensko, ki išče preprosto in učinkovito rešitev za odstranjevanje dlačic.