Zaščitite svoj prenosnik pred katastrofo!

Izbrali ste najnovejši, lahek in zmogljiv prenosnik z namenom, da ga boste zlahka vzeli kamorkoli s seboj. S tem pa se takoj porodi novo vprašanje: na kakšen način najbolje zaščititi novo pridobitev pred nenamernimi poškodbami med transportom? In kako si hkrati kar najbolj olajšati prenašanje naprave z ene lokacije na drugo?

Na srečo je na trgu na voljo kar nekaj izdelkov za transport in zaščito v različnih izvedbah: prenosnik lahko ustrezno zaščitijo kakovosten etui za prenosnik, torba za prenosnik ali nahrbtnik za prenosnik. Ne glede na tip zaščite, upoštevajte osnovne napotke, kako odgovorno ravnati s svojim novim prenosnikom. Tako vas bo lahko nepoškodovan navduševal s svojim brezhibnim delovanjem še dolgo časa.

Katere vrste izdelkov omogočajo najboljšo zaščito za prenosnik?

Izbrani izdelek za shranjevanje in transport prenosnika, pa naj bo to etui, torba ali nahrbtnik, naj ima ojačane oziroma dodatno odebeljene stranice. To zagotavlja dodatno zaščito pred udarci, padci, razbitjem, udarci in vlago. Če je le mogoče, bodite pozorni na material, iz katerega je izdelan izdelek. Izberite takšnega, ki preprečuje vdor vlage in vdor tekočin ob morebitnem razlitju. Izbirate lahko med številnimi modeli, barvami in modnimi vzorci. Zagotovo vas bo zlahka navdušil kateri od njih.

Etui za prenosnik

Etui za prenosnik Case Logic Laps

Etui za prenosnik je izjemno lahek in nudi učinkovito zaščito vašega prenosnika pred prahom, vlago, praskami ter drugimi poškodbami. Na voljo je več različnih modelov in velikosti, zato si vsak uporabnik zlahka izbere sebi najbolj všečnega. Neoprenski etui za prenosnike, z ročajem ali brez in z obloženim notranjim predalom za boljšo zaščito naprave je lahek, eleganten in vedno v trendu. Etui za prenosnik je zelo primerna izbira za vse tiste, ki svoj prenosnik večinoma uporabljate doma, s seboj pa ga vzamete le sem ter tja, na primer na počitnice.  

Torba za prenosnik

Torba za prenosnik Case Logic DLC-115

Torba za prenosnik sodi med najbolj priljubljene in splošno razširjene različice. Torba za prenosnik bo optimalno poskrbela tako za zaščito kot tudi za lažje prenašanje naprave. Torba za prenosnik predstavlja odlično zaščito pred poškodbami in udarci, prav tako so torbe za prenosnike na voljo v različnih dimenzijah, barvah in modelih. Če si boste izbrali takšno, ki je opremljena tudi z dodatnimi žepi in prostori za shranjevanje, boste vanjo poleg prenosnika zlahka pospravili tudi dokumente, dodatno opremo za prenosnik (brezžično miško, slušalke ipd.) in druge nepogrešljive potrebščine.

Nahrbtnik za prenosnik

Nahrbtnik za prenosnik je priročna, udobna, trpežna in funkcionalna različica klasične torbe za prenosnik. Nahrbtnik boste večinoma nosili na ramenih, zato boste imeli proste roke za vsa druga opravila. Na ta način zlahka uporabljate javne prevoze, kot sta na primer mestni avtobus ali vlak. Prav tako je nahrbtnik zelo primeren za kolesarje, saj je med vožnjo prenosnik varno nameščen na hrbtu lastnika. Nad nahrbtniki se navdušujejo predvsem mladi, saj je vanje poleg prenosnika mogoče pospraviti tudi druge pripomočke za delo. Teža bremena se porazdeli na celo telo, pa tudi roke tako ostanejo vselej proste za druga opravila.

Nahrbtnik HP Rolling backpack

Tudi nahrbtniki so na voljo v različnih dimenzijah, modelih in barvnih kombinacijah, zato je za vsak okus mogoče najti pravšnjega. Izbrali boste lahko takšnega z ojačano sprednjo ploskvijo, kar zagotavlja še dodatno optimalno zaščito vaše naprave, ali pa takšnega z ergonomskimi naramnimi trakovi za maksimalno udobje med nošenjem.

Če se odločite za nahrbtnik, ki ima več notranjih žepov, boste vanj varno pospravili prenosnik in ločeno, v drugi del, shranili tudi mape in dokumente. Določeni modeli imajo še poseben predal za shranjevanje mobilnih telefonov, ter več notranjih žepkov za drobnarije. Večina nahrbtnikov je narejenih iz trpežnih materialov, ki zagotavljajo tudi popolno zaščito pred vlago in neugodnimi vremenskimi vplivi.

Priporočamo vam nahrbtnik z ergonomsko oblikovanim hrbtiščem, oblazinjenimi naramnicami ter ojačanim spodnjim delom. To zagotavlja daljšo življenjsko dobo tako nahrbtnika kot tudi prenosnika. 

Super jamstvo

Ob nakupu novega prenosnika je poleg njegove fizične zaščite dobro razmisliti tudi o dodatni zaščiti. Super jamstvo je ekskluziven proizvod trgovin Harvey Norman, ki omogoča 2, 3 ali 4 leta zaščite po preteku garancije proizvajalca. Prvih 12 mesecev, od dneva nakupa, razen v obdobju brez kritja, je krita tudi naključna škoda. Več o zaščiti, podpori in prednosti, ki jo nudi Super jamstvo pa si lahko preberete tukaj.