Je torba za prenosnik res potrebna?

Izbrali ste najnovejši, lahek in zmogljiv prenosnik z namenom, da ga boste zlahka vzeli kamorkoli s seboj. S tem pa se takoj porodi novo vprašanje: na kakšen način najbolje zaščititi novo pridobitev pred nenamernimi poškodbami med transportom? In kako si hkrati kar najbolj olajšati prenašanje naprave z ene lokacije na drugo?

Na srečo je na trgu na voljo kar nekaj izdelkov za transport in zaščito v različnih izvedbah: prenosnik lahko ustrezno zaščitijo kakovosten etui za prenosnik, torba za prenosnik ali nahrbtnik za prenosnik. Marsikdo pa se je na tem mestu že vprašal, ali je torba za prenosnik res potrebna? Ali lahko zaščiti prenosnik dovolj, da na njem ne bi bilo večje škode ob morebitnem padcu?

Ne glede na tip zaščite, upoštevajte osnovne napotke, kako odgovorno ravnati s svojim novim prenosnikom. Tako vas bo lahko nepoškodovan navduševal s svojim brezhibnim delovanjem še dolgo časa.

 

Katere vrste izdelkov omogočajo najboljšo zaščito za prenosnik?

Izbrani izdelek za shranjevanje in transport prenosnika, pa naj bo to etui, torba ali nahrbtnik, naj ima ojačane oziroma dodatno odebeljene stranice. Slednje bodo poskrbele za želeno zaščito in preprečile škodo od udarcev, padcev, razbitjem in celo vlago.

Pri tem morate biti zelo pozorni na material, iz katerega je izdelan izdelek, saj ni vsak material dovolj dober za preprečitev naštetega. Izberite takšnega, ki preprečuje vdor vlage in vdor tekočin ob morebitnem razlitju, kar pomeni, da mora biti material vodoodporen. Slednja lastnost torbe ali etuija za prenosnik bo omogočila tudi lažji transport prenosnika v deževnih dneh.

Izbirate lahko med številnimi modeli, barvami in modnimi vzorci torbe oziroma etuija. Zagotovo vas bo kateri od njih navdušil.

Etui za prenosnik

 

Etui za prenosnik Case Logic Laps

Etui za prenosnik je izjemno lahek in nudi učinkovito zaščito vašega prenosnika pred prahom, vlago, praskami ter drugimi poškodbami.

Na voljo je več različnih modelov in velikosti, zato si vsak uporabnik zlahka izbere sebi najbolj všečnega. Neoprenski etui za prenosnike, z ročajem ali brez in z obloženim notranjim predalom za boljšo zaščito naprave, je lahek, eleganten in vedno v trendu.

Etui za prenosnik je zelo primerna izbira za vse tiste, ki svoj prenosnik večinoma uporabljate doma, s seboj pa ga vzamete le sem ter tja, na primer na počitnice ali kakšen sestanek.

Torba za prenosnik

 

Torba za prenosnik Case Logic DLC-115

 

Torba za prenosnik sodi med najbolj priljubljene in splošno razširjene različice zaščite za prenosnik. Poskrbela bo tako za najbolj optimalno zaščito kot tudi za lažje prenašanje naprave. Gre torej za dva-v-ena izdelek.

Torba za prenosnik predstavlja odlično zaščito pred poškodbami in udarci, prav tako pa so na voljo v različnih dimenzijah, barvah in modelih. Če si boste izbrali takšno, ki je opremljena tudi z dodatnimi žepi in prostori za shranjevanje, boste vanjo poleg prenosnika zlahka pospravili tudi dokumente, dodatno opremo za prenosnik (brezžično miško, slušalke ipd.) in druge nepogrešljive potrebščine, brez katerih opravljanje vašega dela ni možno.

 

Nahrbtnik za prenosnik

Nahrbtnik za prenosnik je priročna, udobna, trpežna in funkcionalna različica klasične torbe za prenosnik.

Večinoma ga boste nosili na ramenih, zato boste imeli proste roke za vsa druga opravila. Na ta način zlahka uporabljate javne prevoze, kot sta na primer mestni avtobus ali vlak. Prav tako je nahrbtnik zelo primeren za kolesarje, saj je med vožnjo prenosnik varno nameščen na hrbtu lastnika.

Nad nahrbtniki se navdušujejo predvsem mladi, saj je vanje poleg prenosnika mogoče pospraviti tudi druge pripomočke za delo. Teža bremena se porazdeli na celo telo, pa tudi roke tako ostanejo vselej proste za druga opravila.

 

Nahrbtnik HP Rolling backpack

 

Tudi nahrbtniki so na voljo v različnih dimenzijah, modelih in barvnih kombinacijah, zato je za vsak okus mogoče najti pravšnjega. Izbrali boste lahko takšnega z ojačano sprednjo ploskvijo, kar zagotavlja še dodatno optimalno zaščito vaše naprave, ali pa takšnega z ergonomskimi naramnimi trakovi za maksimalno udobje med nošenjem.

Če se odločite za nahrbtnik, ki ima več notranjih žepov, boste vanj varno pospravili prenosnik in ločeno, v drugi del, shranili tudi mape in dokumente. Določeni modeli imajo še poseben predal za shranjevanje mobilnih telefonov, ter več notranjih žepkov za drobnarije. Večina nahrbtnikov je narejenih iz trpežnih materialov, ki zagotavljajo tudi popolno zaščito pred vlago in neugodnimi vremenskimi vplivi.

Priporočamo vam nahrbtnik z ergonomsko oblikovanim hrbtiščem, oblazinjenimi naramnicami ter ojačanim spodnjim delom. To zagotavlja daljšo življenjsko dobo tako nahrbtnika kot tudi prenosnika.

 

Druga zaščita

Poleg vsega zgoraj naštetega obstajajo še drugi način, kako lahko preprečite nezgode, ki vključujejo vaš prenosnik, in mu podaljšate življenjsko dobo.

 

Stran s hrano in pijačo

Ena od pogostih napak pri delu s prenosnikom je, da vmes uživamo hrano ali pijačo. S tem kar kličemo po nezgodi!

Vedno si rečemo, da bomo zelo previdni, pa še vseeno se razlitje vode, kave ali čaja zgodi hitreje kot bi si mislili. Čeprav bi rekli, da je razlitje tekočine precej slabše kot uživanje hrane med delom s prenosnikom, pa tudi slednje ni priporočljivo. S prehranjevanjem se pogosto nabirajo ostanki hrane po naši tipkovnici, da o maščobnih madežih sploh ne govorimo. Kar nas pripelje do naše naslednje točke – čistoča prenosnika.

 

Čist prenosnik je srečen prenosnik

Vzdrževanje fizične čistoče prenosnika je zelo pomembno za njegovo dolgo in gladko delovanje. Pred uporabo vedno poskrbite:
–    da imate čiste in suhe roke,
–    da ste prenosnik postavili na ravno, čisto površino, kjer ni prahu ali vode,
–    da del prenosnika, kjer je nameščen ventilator, ni prekrit,
–    da ga uporabljate pri sobni temperaturi.

Če boste prenosni računalnik uporabljali v drugačnih razmerah od navedenih, lahko tvegate, da pride do pregrevanja.

Prah, umazanija in drugi drobni delci, ki se nabirajo na zaslonu, tipkovnici in v režah, lahko ravno tako povzročijo pregrevanje, zato je čistoča prenosnika tako pomembna.

Preden se lotite čiščenja, preverite, da je računalnik ugasnjen in izklopljen od vira električne energije. Zaslon očistite s suho krpo iz mikrovlaken ali kupite posebne čistilne krpice, ki so namenjene in primerne za čiščenje ekranov. Za čiščenje prostorov med tipkami in drugih rež pa uporabite razpihovalec v obliki pršila s priloženo ultra tanko cevko, ki omogoča čiščenje težje dostopnih mest.

 

Super jamstvo

Ob nakupu novega prenosnika je poleg njegove fizične zaščite dobro razmisliti tudi o dodatni zaščiti. Super jamstvo je ekskluziven proizvod trgovin Harvey Norman, ki omogoča 2, 3 ali 4 leta dodatne zaščite po preteku garancije proizvajalca. Prvih 12 mesecev, od dneva nakupa, razen v obdobju brez kritja, je krita tudi naključna škoda.

Več o zaščiti, podpori in prednosti, ki jo nudi Super jamstvo pa si lahko preberete tukaj.

Katero drugo dodatno opremo za najbolj optimalno delovanje prenosnika še potrebujete pa lahko najdete na našem blogu.