Že veste, kako boste unovčili svoj digitalni bon?

Digitalni boni 2022, ki jih je vlada RS namenila osnovnošolskim učencem zadnje triade, dijakom srednješolskega izobraževanja, študentom in starejšim od 55 let, ki so udeleženci brezplačnih izobraževanj s področja digitalne pismenosti, je možno koristiti od 15. junija 2022 naprej.

Upravičenci do digitalnih bonov boste prejeli dobroimetje v višini 150 €, ki ga boste lahko uporabili za nakup računalniške opreme vse do 30. 11. 2022. Namen digitalnega bona je spodbujanje digitalne vključenosti.  Bodite prvi in izkoristite še dodatne ugodnosti ob unovčenju digitalnega bona v Harvey Normanu!

 

Super ugodnosti in prihranki ob unovčenju digitalnega bona v Harvey Normanu

Kako lahko unovčim digitalni bon?

Digitalni bon za računalniško opremo lahko unovčite tako, da boste ob nakupu prodajalcu predali podpisano Izjavo o unovčitvi digitalnega bona 2022, ki jo lahko najdete tukaj.

Prodajalec bo na podlagi izjave o unovčitvi in vpisom EMŠO ter davčne številke (v primeru nakupa v poslovalnici tudi z osebno izkaznico, potnim listom ali dovoljenjem za stalno prebivanje) preveril identiteto upravičenca. Prodajalec tako preko informacijskega sistema FURS pridobi podatek ali je kupec upravičen do koriščenja bona in kakšno je dobroimetje.

 

Katero računalniško opremo lahko kupim z digitalnim bonom?

Digitalni bon lahko unovčite za nakup naslednje računalniške opreme:

 • prenosnih računalnikov,
 • namiznih računalnikov ali vse-v-enem računalnikov,
 • računalniških monitorjev,
 • tabličnih računalnikov,
 • večfunkcijskih naprav, tiskalnikov, optičnih čitalnikov (skenerjev), 3D tiskalnikov,
 • tipkovnic in mišk,
 • spletnih kamer,
 • slušalk z mikrofonom,
 • priklopnih postaj (docking station) ter
 • zunanjih pomnilniških enot.

Da bo izbira lažja, smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, s katerimi boste zagotovo uspešno unovčili svoj digitalni bon. S svojim nakupom pa boste zadovoljni še dolgo po tem!

 

Bogata ponudba računalniške opreme na digitalni bon v Harvey Normanu

 

Nekaj nasvetov za lažjo izbiro pri nakupu

Pred nakupom se je potrebno odločiti, kateri je tisti kos računalniške opreme, ki ga trenutno najbolj potrebujete. Da pa bo vsak našel pravo izbiro zase, smo za vas pripravili nekaj nasvetov iz posameznih kategorij.

 

1.      Prenosni računalniki

Uporabniki prenosnikov se danes delijo v različne starostne skupine, skupine interesov in potreb. Medtem ko jih eni uporabljajo za pisarniško delo, jih imajo drugi za domače potrebe, tretji za igre, spet četrti pa za grafično in oblikovalsko delo.

Namen uporabe se torej razlikuje od posameznika do posameznika, tako pa se razlikujejo tudi prenosniki sami. Ti omogočajo vse, kar ponujajo veliki namizni računalnik, le da so poleg tega še prenosljivi. So pa posamezni prenosniki bolj primerni za določeno delo kot drugi, zato je pomembno, da določite svoj namen uporabe.

Prva stvar, ki jo morate pred nakupom razjasniti, je torej namen uporabe prenosnika.

 

2.      Namizni računalniki in vse-v-enem-naprave

Tovrstne računalniške naprave predstavljajo zelo zmogljivo in uporabno obliko računalnika. Že vrsto let so obvezna oprema vsakega gospodinjstva.

Pri nas najdete cenovno dostopne in vrhunske namizne računalnike za dom ali pisarno, ponujamo pa tudi široko izbiro zmogljivih vse-v-enem naprav in gaming računalnikov, ki bodo navdušili vse igričarske duše.

 

3.      Računalniški monitorji

Uporaba namiznega računalnika ni možna brez računalniškega monitorja. Monitor ali zaslon za računalnik predstavlja namreč okno v dušo osebnega računalnika.

Brez pravega zaslona bo vse, kar počnete v vašem sistemu, izpadlo slabše, kot bi si želeli. Ni pomembno, ali igrate videoigre, pišete svojo prvo knjižno uspešnico, brskate in nakupujete po spletu ali urejate fotografije.  Vsaka uporabniška izkušnja bo boljša ob uporabi kakovostnega računalniškega monitorja.

V spletni trgovini Harvey Norman si lahko ogledate bogato ponudbo visoko ločljivih, odzivnih in hitrih monitorjev, različnih velikosti in dimenzij.

 

4.      Tablični računalniki

Tablični računalniki ali tablice so že nekaj časa pravi hit, predvsem med mladimi, ki želijo lahko in preprosto napravo za brskanje po spletu, uporabo aplikacij, igranje iger in pisanje zapiskov. Sedaj si tablični računalnik lahko zagotovite z nakupom na digitalni bon!

Tablica je po svojih funkcijah bližje pametnemu telefonu kot prenosniku in ima le nekoliko večji zaslon. Velikosti zaslonov se sicer razlikujejo od modela do modela. Poznamo take z diagonalo zaslona okrog 17,8 cm (7″) pa tudi večje.

Večino tablic je mogoče s pomočjo dodatne tipkovnice za tablice spremeniti v napravo, ki je podobna mini prenosniku. Tako si lahko olajšamo tipkanje in uporabo naprave.

 

5.      Tiskalniki in večfunkcijske naprave

V času pandemije, ko je šolanje od doma postala že čista navada, se je seveda povečala tudi potreba po tiskanju materialov. Obvezna dodatna oprema računalnika je tako postal še tiskalnik, v nekaterih primerih tudi optični bralnik (skener).

Da bo tiskalna naprava izpolnjevala vse vaše potrebe, vam svetujemo, da izbirate med učinkovitimi večfunkcijskimi napravami, ki vključujejo tako možnosti skeniranja in kopiranja kot tudi tiskanja. Z njimi boste lahko tiskali seminarske in diplomske naloge, pošiljali kopije, tiskali ali fotokopirali učno gradivo in še veliko več.

 

6.      Tipkovnice in miške

Dodatki za prenosnike so tista oprema, ki vsakodnevno ustrezno dopolnjuje vse osnovne uporabniške funkcije vašega prenosnika, računalnika ali tablice.

Brez dodatne opreme si dandanes sploh ne zamišljamo več uporabe prenosnikov, saj pričakovanja uporabnikov zagotovo presegajo osnovne zmogljivosti in funkcije temeljnih naprav. Z izbranimi dodatki pa lahko zadostijo željam in potrebam vseh, tudi najbolj zahtevnih uporabnikov. Zato je izbira ustrezne tipkovnice in miške pomembna!

Da vas nikoli več ne bo v slabo voljo spravljal prekratek ali prepleten miškin kabel, izberite brezžično miško in tipkovnico. Z njima boste lahko neovirano delali kjerkoli, brez zapletanja in zatikanja kabla, ne glede na prostor, ki ga imate na voljo.

Ob unovčenju digitalnega bona v Harvey Normanu in nakupu katerega koli računalnika prejmete brezžično miško Port Collection za le 2,99 €. Celotno ponudbo mišk in tipkovnic pa najdete tukaj.

 

7.      Spletne kamere

Če želite ostati v stiku s prijatelji, slediti predavanjem in imeti predstavitev vaše seminarske naloge, potem si priskrbite spletno kamero, ki nudi vse našteto. Z njimi je komunikacija preko spleta enostavnejša in prijetnejša.

Izberite svojo iz pestre ponudbe modernih spletnih kamer, ki nudijo čistost slike tudi ponoči in jasen zvok vgrajenega mikrofona.

 

8.      Slušalke z mikrofonom

Slušalke z mikrofonom, katerim se pogosto reče kar gaming slušalke, imajo določene karakteristike, ki jih naredijo bolj priporočljive za uporabo pri igranju videoiger. Zanje je značilno, da nudijo bolj realističen 3D zvok, kar pomeni boljšo kvaliteto zvoka kot pri klasičnih TV zvočnikih.  Slušalke imajo običajno nase pritrjen tudi mikrofon, zato govorimo kar o gaming naglavnem setu (slušalke in mikrofon v enem izdelku).

Slušalke z mikrofonom so nujna oprema vseh igričarskih navdušencev. Oglejte si našo široko ponudbo.

 

9.      Priklopne delovne postaje

Priklopna delovna postaja je vsestransko uporabna, saj lahko z njeno pomočjo s svojim računalnikom preprosto in učinkovito povežete številne dodatne naprave, kot na primer USB-priključke, video- in druge naprave, slušalke, zvočnike in druge dodatke. Še posebej primerna je za tablice in manjše prenosnike, ki praviloma sploh nimajo vseh potrebnih priključkov ali pa je teh premalo za vse potrebe.

V primeru, da je to tisti ključni kos računalniške opreme, ki vam manjka za najbolj optimalno uporabniško izkušnjo, potem ne odlašajte in izkoristite svoj digitalni bon za nakup priklopne postaje.

 

10.  Zunanje pomnilniške enote

Zunanji disk je dodatna pomnilniška enota, ki je namenjena shranjevanju večjih datotek, kot so filmi, slike, glasba in druge multimedijske datoteke.

Za vse, ki na svojem računalniku hranite pomembne podatke, je zunanji disk nepogrešljiva komponenta za ustvarjanje varnostnih kopij vaših dokumentov. Če uporabljate prenosni računalnik z manjšim SSD-diskom, lahko zunanji disk predstavlja nepogrešljivo razširitev prostora za shranjevanje.

Zunanji diski so različnih zmogljivosti, katerega boste izbrali, pa je odvisno predvsem od vaših potreb. Poleg tega so zunanji diski različnih proizvajalcev na voljo v številnih različnih izvedbah. Veliko jih je zaščitenih z gumijastim ohišjem, ki napravo varuje pred udarci, vodo in prahom.

 

Dodatne ugodnosti v Harvey Norman trgovinah

Ob unovčenju digitalnega bona v trgovinah Harvey Norman boste deležni še ostalih ekskluzivnih ugodnosti in prihrankov, in sicer:

 1. Z nakupom HP naprave boste lahko ob menjavi staro za novo prihranili dodatnih 50 ali 100 €.
 2. Ob nakupu monitorjev Lenovo boste deležni vsaj 21 % popusta.
 3. Računalniški dodatki Microsoft (miške, tipkovnice, slušalke z mikrofonom) bodo na voljo 20 % ugodneje.
 4. Ob nakupu računalnika ali tablice boste prejeli zbirko Microsoft 365 Perosnal za samo 19,99 €.
 5. Bogata ponudba Red Dragon gaming dodatkov z visokimi popusti.
 6. S storitvijo Tehnoset pripravimo vašo novo napravo za takojšnjo uporabo.

 

Nova računalniška oprema v vrednosti 150 €

 

Obiščite nas in dobite več za svoj digitalni bon! Unovčenje digitalnega bona v Harvey Normanu se splača!