Brezzrcalni fotoaparat NIKON Z30 KIT 16-50 + 50-250

SKU
142-1701137
1.219,99 €
že od
/ mesec [izračun]
option Prikaži obroke
option Prikaži obroke
Informativni izračun obročnega plačila*:

* Obročno plačilo izberete kot način plačila - 1stavno spletni kredit.

Informativni izračun

Enostaven in hiter postopek iz udobja vašega naslonjača. Za sklenitev kreditne pogodbe potrebujete le osebni dokument, davčno številko, bančno kartico in zadnji bančni izpisek.
Več informacij in splošni pogoji.

Informativni izračun obročnega plačila*:

* Obročno plačilo izberete kot način plačila.

Preveri svoj limit
- najhitrejša pot do obročnega nakupa. Postopek v celoti poteka prek spleta, brez dodatne dokumentacije, s takojšnjim odgovorom o odobritvi kredita. Splošni pogoji Leanpay
Ni na zalogi

NIKON Z30 KIT 16-50 + 50-250

 

S tem kompletom z dvema zoom objektivoma lahko pokrijete vse kote. Komplet vključuje brezzrcalni fotoaparat Z 30 in dva zložljiva zoom objektiva. NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR omogoča fotografiranje širokokotnih posnetkov in portretov brez menjave objektivov. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR pokrije vse od običajnih do velikih razdalj. Oba objektiva ostrita skoraj neslišno in sta zato popolna izbira za snemanje videoposnetkov.

 

Bodite nepogrešljivi v ločljivosti 4K

Od videoposnetkov 4K UHD (30p) do pospešenih intervalnih videoposnetkov in gladkega počasnega predvajanja v polni ločljivosti HD (120p) – Z 30 uporablja celotno širino velikega tipala za 100-odstotno (približno) vidno polje. Kadriranje samega sebe in motiva je preprosto.

Ni razloga, da bi se ustavljali

Videoposnetke lahko snemate do 125 minut brez prekinitev⁵, tako da imate dovolj prostora za dolge kadre ali neprekinjeno snemanje. S povezljivostjo Wi-Fi in Bluetooth ter Nikonovo aplikacijo SnapBridge lahko naložite vsebino kjerkoli.

Jasen in čist zvok

Z občutljivima vgrajenima stereo mikrofonoma lahko posnamete odličen zvok – ali pa priključite zunanji mikrofon. V meniju za zvok so na voljo možnosti snemanja lastnega glasu ali zvokov okolice, kot sta glasba in vrvež mestnih ulic. Na voljo je tudi funkcija za zmanjšanja šuma vetra.

Zagotovite si kakovost, ki navdušuje

Doma, v studiu ali na poti. Slikovne zmogljivosti modela Z 30 pomenijo, da boste lahko vnaprej posneli ali v živo predvajali najbolj živahne vloge, kar ste jih kdaj ustvarili, vaši fotografski podvigi pa bodo presenečali z množico prefinjenih podrobnosti. To je vaša priložnost, da naredite korak naprej do vsebin naravnost iz fotoaparata.

Več svetlobe, večji vtis!

Ultraširok bajonet Z, s katerim se ponaša ta fotoaparat, poskrbi za to, da njegovo tipalo CMOS formata DX z 20,9 milijona slikovnih točk ujame neprimerljivo več svetlobe kot pametni telefon. Z videoposnetki in fotografijami boste zajeli bogate podrobnosti, kot jih ne more noben telefon. V zaprtih prostori ali na prostem – podnevi ali ponoči.

 

 

 

Navdih noči

Videoposnetki in fotografije, posnete pri šibki svetlobi, so videti čiste in profesionalne. Videoposnetke lahko snemate do ISO 25.600 in fotografije do ISO 51.200 (razširljivo). Z enakim hitrim in natančnim sistemom AF, na katerega se zanesete čez dan, fotografirajte tudi ponoči.

Intuitivni ustvarjalni nadzor

Posnetki od spodaj. Posnetki od zgoraj. Širokokotni posnetki. Z 30 se ponaša s 3-palčnim zaslonom na dotik s spremenljivim kotom, preglednimi prikazi in dobro premišljenimi kontrolniki, s katerimi bo še tako zahteven posnetek preprost. Če snemate vloge in fotografirate, lahko v fotoaparatu shranite ločene nastavitve za videoposnetke in fotografije, nato pa po potrebi preklapljajte med njimi. Ni se vam treba vsakič zaustaviti in znova konfigurirati nastavitve.

 

Udoben in stabilen

Z 30 preprosto vzamete v roko in se prilega. Globok ročaj, ki je zares izjemen inženirski dosežek pri tako majhnem fotoaparatu, omogoča stabilno fotografiranje tudi z iztegnjeno roko. Poleg tega Nikonov elektronski VR poskrbi za privlačne in stabilne posnetke.

Zasnovan za vloganje iz roke

Če zaslon s spremenljivim kotom zasukate tako, da je obrnjen naprej, fotoaparat v trenutku vklopi način avtoportreta in počisti zaslon za neoviran pogled. S priročno postavljenim gumbom za snemanje lahko posnamete fotografije ali videoposnetke.

Pripravljen za akcijo

Ne glede na kot fotografiranja je gumb za snemanje videoposnetka vedno na vrhu ohišja fotoaparata – natančno tam, kjer ga potrebujete. Dobro vidna rdeča obroba zaslona potrjuje, da ste v videonačinu. Rdeča luč na sprednji strani potrjuje, da snemate.

 
 

Prilagodljivi kontrolniki

Na voljo je vrsta načinov prilagajanja kontrolnikov in nastavitev. Priljubljene elemente menijev lahko dodate v takoj dostopni meni i, pogosto uporabljene nastavitve pa shranite na gumbe Fn ali na položaje U1/U2/U3 gumba za izbiro načina.

Popolna osvetlitev

Zanesljivo snemajte v vseh svetlobnih pogojih, ne da bi se morali učiti zapletenih nastavitev. Pri fotografiranju v samodejnem načinu lahko hitro in preprosto prilagodite kompenzacijo osvetlitve fotoaparata, da bo motiv ali obraz vedno dobro osvetljen.

Razburljive fotografije

Z visoko hitrostjo neprekinjenega fotografiranja (11 posnetkov na sekundo) s popolnim AF/AE boste posneli fotografije, s katerimi bodo vaše objave zares izstopale. Od mestnih ulic do parkov za rolkanje: ujeli boste popolne Instaslike v središču dogajanja.

Priključite se in začnite oddajati v živo

Z enim univerzalnim kablom USB Type C (priložen) lahko fotoaparat Z 30 neprekinjeno napajate: vlogajte v živo ali polnite baterijo fotoaparata. Če želite pretočno predvajati najostrejše videoposnetke najboljšega videza, namestite objektiv NIKKOR Z in Z 30 povežite z računalnikom, v katerem je nameščeno brezplačno orodje Nikon Webcam Utility.

 

Tehnične lastnosti:

Vrsta

Brezzrcalni fotoaparat

Bajonet za objektiv Nikonov bajonet Z

Slikovno tipalo

DX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm

Skupno število slikovnih točk 21,51 milijona

Sistem za odstranjevanje prahu

Referenčni podatki funkcije odstranjevanja prahu s slike (potrebna programska oprema NX Studio)

Efektivno število slikovnih točk 20,9 milijona

Velikost slike (v slikovnih točkah)

[DX (24x16)] izbrano za območje slike: (L) 5568 x 3712 (20,7 milijona), (M) 4176 x 2784 (11,6 milijona), (S) 2784 x 1856 (5,2 milijona); [1:1 (16x16)] izbrano za območje slike: (L) 3712 x 3712 (13,8 milijona), (M) 2784 x 2784 (7,8 milijona), (S) 1856 x 1856 (3,4 milijona); [16:9 (24x14)] izbrano za območje slike: (L) 5568 x 3128 (17,4 milijona), (M) 4176 x 2344 (9,8 milijona), (S) 2784 x 1560 (4,3 milijona); fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov pri velikosti okvirja 3840 x 2160: 3840 x 2160; fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov pri drugih velikostih okvirja: 1920 x 1080

Shranjevanje – format datotek NEF (RAW): 12- ali 14-bitno, JPEG: osnovni JPEG, združljiv s kakovostnim (približno 1:4), normalnim (približno 1:8) ali osnovnim (približno 1:16) stiskanjem, NEF (RAW) + JPEG: ena fotografija, posneta v oblikah zapisa NEF (RAW) in JPEG
Sistem Picture Control Samodejno, standardno, nevtralno, živahno, monokromatsko, portret, pokrajina, Flat (Ohranitev podrobnosti in razpona tonov), Creative Picture Control (ustvarjalne funkcije Picture Control) (sanje, jutro, pop, nedelja, temno, dramatično, tišina, sprano, melanholično, čisto, denim, igrača, sepija, modro, rdeče, rožnato, ogleno, grafitno, binarno, ogljikova vlakna); izbrane funkcije Picture Control je mogoče prilagoditi; shranjevanje funkcij Picture Control po meri
Nosilci za shranjevanje SD, SDHC (združljive s standardom UHS-I), SDXC (združljive s standardom UHS-I)
Reža za kartico 1 kartica Secure Digital (SD)
Datotečni sistem DCF 2.0, Exif 2.31

Združljivi objektivi

Objektivi NIKKOR z bajonetom Z, objektivi NIKKOR z bajonetom F (potreben je adapter bajoneta; možne so omejitve)

Vrsta zaklopa

Elektronsko nadzorovan vertikalni mehanski zaklop v goriščni ravnini; elektronska sprednja zavesa zaklopa; elektronski zaklop

Čas zaklopa

1/4000 do 30 s, (velikost korakov 1/3 EV), ročno zapiranje zaklopa (bulb), čas

Hitrost sinhronizacije bliskavice

Z zaklopom se sinhronizira pri času osvetlitve X=1/200 s ali daljšem; podprto s samodejnim FP s hitro sinhronizacijo

Način proženja

S (ena slika), CL (neprekinjeno fotografiranje z majhno hitrostjo), CH (neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo), neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo (podaljšano), samosprožilec

Hitrost snemanja

do 11 posnetkov na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z majhno hitrostjo: približno 1–4 posnetki na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo: približno 5 posnetkov na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo (podaljšano): približno 11 posnetkov na sekundo.

Samosprožilec

2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1–9 posnetkov v intervalih po 0,5, 1, 2 ali 3 s

Merjenje osvetlitve

Merjenje TTL s slikovnim tipalom fotoaparata

Način merjenja

Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje: 75 % teže ima 8-mm krog v sredini kadra; utežitev lahko temelji tudi na povprečju celotnega kadra; točkovno merjenje: izmeri 3,5-mm krog (približno 2,5 % kadra) s središčem v izbrani točki ostrenja; po svetlih delih uteženo merjenje

Doseg merjenja

od –4 do +17 EV

Način osvetlitve

Samodejno, P: programski samodejni način s prilagodljivim programom, S: prioriteta zaklopa, A: prioriteta zaslonke; M: ročno, U1, U2 in U3: načini uporabniških nastavitev

Kompenzacija osvetlitve

Doseg: od –5 do +5 EV; korak: 1/3 koraka

Zaklepanje osvetlitve

Osvetlitev se zaklene pri zaznani vrednosti

Občutljivost ISO 

ISO od 100 do 51.200 v korakih po 1/3 EV; možna je tudi nastavitev na približno 1 EV nad ISO 51.200 (enakovredno ISO 102.400) ali na približno 2 EV nad ISO 51.200 (enakovredno ISO 204.800); na voljo je samodejni nadzor občutljivosti ISO (indeks priporočene osvetlitve)

Aktivna osvetlitev D-Lighting

Samodejno, zelo visoko, visoko, normalno, nizko in izklopljeno

Večkratna osvetlitev

Dodajanje, povprečno, posvetlitev, potemnitev

Druge možnosti HDR (velik dinamični razpon), zmanjšanje utripanja v načinu fotografiranja

Samodejno ostrenje

Hibridni AF z zaznavanjem faze/kontrasta

Območje zaznavanja Od –4,5 do +19 EV; brez AF pri šibki svetlobi: od –3 do +19 EV

Servo pogon objektiva

Enkratni servo AF (AF-S), neprekinjeni servo AF (AF-C), samodejni preklop načina AF-S (AF-A; na voljo samo v fotografskem načinu); stalni AF (AF-F; na voljo samo v videonačinu); sledenje izostritve s predvidevanjem , ročno ostrenje (M): uporabite lahko elektronski daljinomer

Točka ostrenja

209 (število točk ostrenja, ki so na voljo v načinu fotografiranja, pri katerem je za način delovanja z območjem AF izbran AF z eno točko, za območje slike pa DX)

Način delovanja z območjem AF

AF na manjšem območju (samo v načinu fotografiranja), AF z eno točko, AF z dinamičnim območjem (samo v načinu fotografiranja); AF s širokim območjem (S); AF s širokim območjem (L); AF s širokim območjem (L-ljudje); AF s širokim območjem (L-živali); AF s samodejno izbiro območja; AF s samodejno izbiro območja (ljudje); AF s samodejno izbiro območja (živali)

Zaklepanje izostritve

Pritisnite gumb AE-L/AF-L ali s pritiskom sprožilca do polovice (enkratni servo AF/AF-S)

Upravljanje bliskavice

TTL: upravljanje bliskavice i-TTL; uravnotežena doosvetlitev i-TTL se uporablja z matričnim, sredinsko uteženim in po svetlih delih uteženim merjenjem, standardna doosvetlitev i-TTL s točkovnim merjenjem

Način bliskavice

Sinhronizacija na sprednjo zaveso, počasna sinhronizacija, sinhronizacija na zadnjo zaveso, zmanjšanje učinka rdečih oči, zmanjšanje učinka rdečih oči s počasno sinhronizacijo, izklopljeno

Kompenzacija bliskavice

Od –3 do +1 EV v korakih po 1/3 EV, na voljo v načinih P, S, A in M

Kazalnik pripravljenosti bliskavice

Sveti, ko je dodatna bliskavica popolnoma napolnjena; z utripanjem opozarja na podosvetlitev po tem, ko se je bliskavica sprožila pri polni moči

Nastavek za dodatno opremo

Nastavek za bliskavico ISO 518 s sinhronizacijskimi in podatkovnimi kontakti ter varnostno zaporo

Sistem osvetljevanja Nikon Creative Lighting System

Upravljanje bliskavice i-TTL, optično krmiljeno napredno brezžično osvetljevanje, zaklepanje FV, posredovanje informacij o barvi, samodejni FP s hitro sinhronizacijo

Nastavitev beline

Samodejno (3 vrste), samodejno za naravno svetlobo, neposredna sončna svetloba, oblačno, senca, žarnica, fluorescentna svetloba (3 vrste), bliskavica, nastavitev barvne temperature (od 2500 do 10.000 K), ročna prednastavitev (možnost shranjevanja največ 6 vrednosti); pri vseh možnostih razen pri barvni temperaturi je na voljo natančna nastavitev

Vrste zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami

Osvetlitev in/ali bliskavica, nastavitev beline, ADL

Videoposnetek – merjenje

Merjenje osvetlitve TTL z glavnim slikovnim tipalom, merjenje TTL s slikovnim tipalom fotoaparata

Videoposnetek – način merjenja

Matrično, sredinsko uteženo ali po svetlih delih uteženo merjenje

Videoposnetek – velikost okvirja (v slikovnih točkah) in hitrost snemanja 3840 x 2160 (4K UHD); 30p (progresivno)/25p/24p, 1920 x 1080: 120p/100p/60p/50p/30p/25p/24p, 1920 x 1080 – počasni videoposnetek: 30p (x4)/25p (x4)/24p (x5)

Videoposnetek – format datotek

MOV, MP4

Videoposnetek – stiskanje videa

Napredno kodiranje videoposnetkov H.264/MPEG-4

Videoposnetek – format snemanja zvoka

Linearni PCM (za videoposnetke, posnete v obliki zapisa MOV), AAC (za videoposnetke, posnete v obliki zapisa MP4)

Videoposnetek – naprava za snemanje zvoka

Vgrajen stereo ali dodaten zunanji mikrofon z možnostjo dušenja, občutljivost lahko prilagajate

Videoposnetek – kompenzacija osvetlitve Doseg: od –3 do +3 EV; korak: 1/3 stopnje

Videoposnetek – občutljivost ISO

M: ročno izbiranje (ISO 100–25.600; velikost koraka 1/3 EV); samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100–25.600) z možnostjo izbire zgornje meje; P, S, A: samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100 do 25.600) z možnostjo izbire zgornje meje; samodejno: Samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100–25.600) (indeks priporočene osvetlitve)

Videoposnetek – aktivna osvetlitev D-Lighting

Enako kot nastavitve fotografije; zelo visoko, visoko, običajno, nizko in izklopljeno

Videoposnetek –druge možnosti

Snemanje pospešenih intervalnih videoposnetkov, elektronsko zmanjšanje tresljajev, časovne kode, z lučko za snemanje

Zaslon

Diagonala 7,5 cm (3,0 palca); zaslon TFT LCD s spremenljivim kotom, občutljiv na dotik, s približno 170-stopinjskim vidnim kotom, približno 100-odstotno pokritostjo kadra, ravnotežjem barv in 11-stopenjsko ročno nastavitvijo svetlosti; približno 1.040.000 pik

Predvajanje

Celozaslonsko predvajanje in predvajanje sličic (4, 9 ali 72 slik ali koledar) s povečavo med predvajanjem, izrezovanje povečave med predvajanjem, predvajanje videoposnetkov, diaprojekcije fotografij in/ali videoposnetkov, prikaz histograma in preosvetljenih delov posnetka, informacije o fotografiji, prikaz podatkov o lokaciji, samodejni zasuk slik in ocenjevanje slik

Vmesnik USB

Priključek USB Type C (SuperSpeed USB); priporočamo povezavo z vgrajenimi vrati USB

Izhod HDMI

Priključek HDMI tipa D

Zvočni izhod

Mini stereo priključek (premer 3,5 mm; podprto napajanje iz vtičnice)

Standardi Wi–Fi (brezžični LAN) IEEE 802.11b/g/n
Delovna frekvenca Wi–Fi (brezžični LAN) 2412–2462 MHz (kanal 11)
Največja izhodna moč vmesnika Wi-Fi (brezžične povezave LAN) 2,4-GHz pas: 4,5 dBm
Varnost Wi–Fi (brezžični LAN) Odprt sistem, WPA2-PSK
Standardi Bluetooth Tehnične specifikacije za Bluetooth 4.2; Bluetooth: 2402–2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402–2480 MHz; Bluetooth: –1,0 dBm, Bluetooth Low Energy: –2,5 dBm

Vir napajanja – baterija

Ena polnilna Li-ionska baterija EN-EL25

Napajalnik

Električni napajalnik EH-7P (na voljo posebej)

Navoj za stativ

0,635 cm (1/4 palca, ISO 1222)

Mere (Š x V x G)

Približno 128 x 73,5 x 59,5 mm

Teža

Približno 405 g z baterijo in pomnilniško kartico, vendar brez pokrovčka ohišja; približno 350 g (samo ohišje fotoaparata)

Delovni pogoji – temperatura

0–40 °C

Delovni pogoji – vlažnost

85 % ali manj (brez kondenzacije)

Priložena dodatna oprema

Pokrovček ohišja BF-N1, polnilna Li-ionska baterija EN-EL25, pas AN-DC25, kabel USB UC-E24

More Information
Garancija 1 leto
Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.