Brezzrcalni fotoaparat NIKON Z5 KIT 24-70 f/4

SKU
142-1701142
2.179,99 €
že od
/ mesec [izračun]
option
Informativni izračun obročnega plačila*:

* Obročno plačilo izberete kot način plačila - 1stavno spletni kredit.

Enostaven in hiter postopek iz udobja vašega naslonjača. Za sklenitev kreditne pogodbe potrebujete le osebni dokument, davčno številko, bančno kartico in zadnji bančni izpisek.
Več informacij in splošni pogoji.

Zavarujte svoj nakup s
Ni na zalogi

NIKON Z5 KIT 24-70 f/4

S tem vsestranskim kompletom z zoom objektivom polnega formata posnemite fotografije in videoposnetke z več podrobnostmi, več globine in več barv. V komplet sta vključena fotoaparat Z 5 in kompaktni zoom objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/4 S. Izkoristite gladko in neslišno ostrenje ter izjemno ostrino od roba do roba.

Prizori v polnem formatu

Izkusite novo raven podrobnosti na svojih fotografijah in videoposnetkih ne glede na temo fotografiranja. Nikon Z 5 odlikujejo tipalo polnega formata, zmogljiv procesor EXPEED 6 in izjemno ostro elektronsko iskalo, zaradi česar je ustvarjanje v polnem formatu preprosto. Fotografije lahko tudi izrežete, ne da bi pri tem izgubili podrobnosti – popolno za tiskanje in spletne strani.

Preprosto očarljivo

Portreti z bogatimi tonskimi prehodi. Videoposnetki z izjemno majhno globinsko ostrino. Tipalo CMOS polnega formata, ki ima 24,3 milijona slikovnih točk, v celoti izkorišča sposobnost zbiranja svetlobe ultraširokega bajoneta Z za izjemne rezultate.

Blesti v vseh svetlobnih pogojih

Zahvaljujoč širokemu razponu občutljivosti ISO 100–51.200 fotoaparata lahko uživate v svobodi takojšnjega prilagajanja spreminjajoči se svetlobi. Ni vam treba skrbeti, da se bo pojavil šum: slike so čiste in imajo osupljiv dinamični razpon tako pri visokih kot pri nizkih vrednostih ISO.

Zmanjšanje tresljajev za stabilnost

Zmogljiva 5-osna stabilizacija slike z zmanjšanjem tresljajev v fotoaparatu omogoča fotografiranje s časom zaklopa, ki je za pet stopenj daljši kot sicer. Ne glede na uporabljen objektiv NIKKOR Z ostanejo fotografije ostre, videoposnetki pa stabilni.

 
 

Majhen komplet, močan vtis

Nikon Z 5 polnega formata je kompakten in visokozmogljiv – tako kot objektiv NIKKOR Z 24–50 mm, ki je vključen v osnovni komplet Z 5. Ta objektiv NIKKOR Z je najmanjši in najlažji zoom objektiv polnega formata na trgu. Omogoča vam, da vedno in povsod posnamete veliko več podrobnosti – od privlačnih širokokotnih posnetkov do impresivnih portretov.

 

Odločna izostritev

273-točkovni sistem hibridnega AF (samodejno ostrenje) je hiter in natančen, tako da ostrenje poteka izjemno gladko. Motivi se izostrijo v trenutku in ostanejo ostri ne glede na položaj v kadru.

Popolni portreti

Osupljivi posnetki ljudi, psov ali mačk. Pri fotografiranju lahko izostritev zaklenete na oči motiva, tudi če se premikajo.

Dvojna reža za karticeDvojna reža sprejme hitre pomnilniške kartice SD UHS-II. Reži preprosto nastavite tako, da eno kartico uporabljate za fotografiranje, drugo pa za varnostno kopiranje. Ali pa na eno kartico shranjujte videoposnetke in na drugo fotografije.

 

Vzdržljivo, a lahkoVzdržljivo, a lahko ohišje iz magnezijeve zlitine je popolnoma zatesnjeno proti vremenskim vplivom, tako da mu prah in vlaga ne moreta do živega. Zlasti okoli vseh premičnih delov in gumbov.

Izjemno ostro elektronsko iskalo

Kar vidite skozi elektronsko iskalo visoke ločljivosti, ki se ponaša z 3.690.000 pikami, je tisto, kar dobite. Glavne nastavitve, kot so osvetlitev, ISO in nastavitev beline, se uveljavijo v realnem času.

 Nadaljujte s fotografiranjem

Svoj Nikon Z 5 lahko polnite (izklopljen fotoaparat) ali napajate prek kabla USB². To je priročno za daljše fotografiranje v zaprtih prostorih ali snemanje intervalnih videoposnetkov.

Nagibni zaslon na dotikPoiščite kote na nagibnem zaslonu na dotik in se za izostritev dotaknite zaslona. Preprosto podrsajte po fotografijah in videoposnetkih ter dvakrat tapnite del slike, da se to območje slike prikaže v 100-odstotni velikosti.

Preprosta ustvarjalnostSvojim fotografijam in videoposnetkom dodajte osebni pridih. Nikonov sistem Picture Control omogoča uporabo edinstvenih ustvarjalnih filtrov in predogled rezultatov prek elektronskega iskala ali zaslona.

 

Tekoči videoposnetki 4K Običajne trenutke pretvorite v filmske. Nikon Z 5 zajema ostre posnetke 4K Ultra HD, medtem ko objektivi NIKKOR Z polnega formata zagotavljajo čudovito globinsko ostrino. S fotoaparatom lahko ustvarite osupljive pospešene intervalne videoposnetke in med snemanjem videa lahko zajemate fotografije.

 

Popolnoma povezaniVgrajeni funkciji Wi-Fi® in Bluetooth® omogočata enostavno skupno rabo, medtem ko Nikonova aplikacija SnapBridge prelevi vaš telefon v zmogljivo dodatno opremo. Preprosto prenašajte fotografije in videoposnetke, ali pa svojo pametno napravo uporabljajte kot oddaljeni zaslon in upravljalnik.

Tehnične lastnosti:

Vrsta

Brezzrcalni fotoaparat

Bajonet za objektiv Nikonov bajonet Z

Efektivni kot zajema

FX (polni format)

Slikovno tipalo CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm
Skupno število slikovnih točk 24,93 milijona

Sistem za odstranjevanje prahu

Čiščenje slikovnega tipala, referenčni podatki funkcije odstranjevanja prahu s slike (potrebna je programska oprema Capture NX-D)

Efektivno število slikovnih točk 24,3 milijona

Velikost slike (v slikovnih točkah)

[FX (36 x 24)] izbrano za območje slike: (L) 6016 x 4016 (24,2 milijona), (M) 4512 x 3008 (13,6 milijona), (S) 3008 x 2008 (6,0 milijona); [DX (24 x 16)] izbrano za območje slike: (L) 3936 x 2624 (10,3 milijona), (M) 2944 x 1968 (5,8 milijona), (S) 1968 x 1312 (2,6 milijona); [1 : 1 (24 x 24)] izbrano za območje slike: (L) 4016 x 4016 (16,1 milijona), (M) 3008 x 3008 (9,0 milijona), (S) 2000 x 2000 (4,0 milijona); [16 : 9 (36 x 20)] izbrano za območje slike: (L) 6016 x 3384 (20,4 milijona), (M) 4512 x 2536 (11,4 milijona), (S) 3008 x 1688 (5,1 milijona); fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov pri velikosti okvirja 3840 x 2160: 3840 x 2160; fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov pri drugih velikostih okvirja: 1920 x 1080

Shranjevanje – format datotek NEF (RAW): 12- ali 14-bitne (stisnjene brezizgubno ali stisnjene), JPEG: osnovni JPEG, združljiv s kakovostnim (približno 1 : 4), običajnim (približno 1 : 8) ali osnovnim (približno 1 : 16) stiskanjem; na voljo tudi prednost velikosti in stiskanje za najboljšo kakovost, NEF (RAW) in JPEG: ena fotografija, posneta v oblikah zapisa NEF (RAW) in JPEG

Sistem Picture Control

Samodejno, standardno, nevtralno, živahno, monokromatsko, portret, pokrajina, Flat (Ohranitev podrobnosti in razpona tonov), Creative Picture Control (ustvarjalne funkcije Picture Control) (sanje, jutro, pop, nedelja, temno, dramatično, tišina, sprano, melanholično, čisto, denim, igrača, sepija, modro, rdeče, rožnato, ogleno, grafitno, binarno, ogljikova vlakna); izbrane funkcije Picture Control je mogoče prilagoditi; shranjevanje funkcij Picture Control po meri

Nosilci za shranjevanje SD, SDHC (združljive s standardom UHS-II), SDXC (združljive s standardom UHS-II). 2 kartici Secure Digital (SD), kartica v reži 2 se lahko uporablja za dodaten prostor, varnostno kopiranje ali ločeno shranjevanje slik NEF (RAW) in JPEG; fotografije je mogoče kopirati med karticama.
Datotečni sistem DCF 2.0, Exif 2.31

Iskalo

1,27-centimetrsko elektronsko iskalo OLED s približno 3.690.000 pikami (Quad VGA) z ravnotežjem barv ter samodejno in 11-stopenjsko ročno nastavitvijo svetlosti

Pokritost kadra Pribl. 100-odstotno vodoravno in 100-odstotno navpično
Povečava Pribl. 0,8-kratna (50-mm objektiv pri neskončnosti, –1,0 m-¹) 
Razdalja okular–oko 21 mm (–1,0 m-¹; od sredinske površine leče okularja iskala) 
Prilagajanje dioptrije Od –4 do +2 m-¹
Senzor za oko Samodejni preklop med prikazovalnikom in sliko iskala

Združljivi objektivi

Objektivi NIKKOR z bajonetom Z, objektivi NIKKOR z bajonetom F (potreben je adapter bajoneta; možne so omejitve)

Shranjevanje – format datotek

NEF (RAW): 12- ali 14-bitne (stisnjene brezizgubno ali stisnjene), JPEG: osnovni JPEG, združljiv s kakovostnim (približno 1 : 4), običajnim (približno 1 : 8) ali osnovnim (približno 1 : 16) stiskanjem; na voljo tudi prednost velikosti in stiskanje za najboljšo kakovost, NEF (RAW) in JPEG: ena fotografija, posneta v oblikah zapisa NEF (RAW) in JPEG

Slikovno tipalo

CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm

Videoposnetek – naprava za snemanje zvoka

Vgrajen stereo ali dodaten zunanji mikrofon z možnostjo dušenja, občutljivost lahko prilagajate

Teža

Približno 675 g z baterijo in pomnilniško kartico, vendar brez pokrovčka ohišja; približno 590 g (samo ohišje fotoaparata)

Hitrost sinhronizacije bliskavice

X = 1/200 s; z zaklopom se sinhronizira pri času osvetlitve 1/200 s ali daljšem; podprt samodejni FP s hitro sinhronizacijo

Skupno število slikovnih točk

24,93 milijona

Senzor za oko

Samodejni preklop med prikazovalnikom in sliko iskala

Združljivi objektivi Objektivi NIKKOR z bajonetom Z, objektivi NIKKOR z bajonetom F (potreben je adapter bajoneta; možne so omejitve)

Vrsta zaklopa

Elektronsko nadzorovan vertikalni mehanski zaklop v goriščni ravnini; elektronska sprednja zavesa zaklopa; elektronski zaklop

Čas zaklopa 1/8000 do 30 s (izbira med koraki velikosti 1/3 in 1/2 EV), ročno zapiranje zaklopa (bulb), časovnik, X200
Hitrost sinhronizacije bliskavice X = 1/200 s; z zaklopom se sinhronizira pri času osvetlitve 1/200 s ali daljšem; podprt samodejni FP s hitro sinhronizacijo
Način proženja S (ena slika), CL (neprekinjeno fotografiranje z majhno hitrostjo), CH (neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo), samosprožilec 
Hitrost snemanja Neprekinjeno fotografiranje z majhno hitrostjo: približno 1–4 posnetki na sekundo; neprekinjeno fotografiranje z veliko hitrostjo: približno 4,5 posnetka na sekundo (največja hitrost menjavanja sličic, izmerjena v internih preskusih.)
Samosprožilec 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1–9 osvetlitev v intervalih po 0,5, 1, 2 ali 3 s
Merjenje osvetlitve Merjenje TTL s slikovnim tipalom fotoaparata
Način merjenja Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje: 75 % teže ima 12-mm krog v sredini kadra; utežitev lahko temelji tudi na povprečju celotnega okvirja; točkovno merjenje: izmeri 4-mm krog (približno 1,5 % okvirja) s središčem v izbrani točki ostrenja; po svetlih delih uteženo merjenje
Doseg merjenja Od –3 do +17 EV (ISO 100, objektiv f/2,0, pri 20 °C)
Način Samodejno, P: programski samodejni način s prilagodljivim programom, S: prioriteta zaklopa, A: prioriteta zaslonke; M: ročno, U1, U2 in U3: načini uporabniških nastavitev
Kompenzacija osvetlitve Od –5 do +5 EV v korakih po 1/3 ali 1/2 EV, na voljo v načinih P, S, A in M
Zaklepanje osvetlitve Osvetlitev se zaklene pri zaznani vrednosti
Občutljivost ISO ISO od 100 do 51.200 v korakih po 1/3 ali 1/2 EV; možna nastavitev na približno 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 EV (enakovredno ISO 50) pod ISO 100 ali na približno 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 EV (enakovredno ISO 102.400) nad ISO 51.200; na voljo je samodejni nadzor občutljivosti ISO
Aktivna osvetlitev D–Lighting Samodejno, zelo visoko, visoko, normalno, nizko in izklopljeno
Večkratna osvetlitev

Dodajanje, povprečno, posvetlitev, potemnitev

Druge možnosti HDR (velik dinamični razpon), zmanjšanje utripanja v načinu fotografiranja
Samodejno ostrenje Hibridni AF z zaznavanjem faze/kontrasta s pomožno osvetlitvijo za AF
Območje zaznavanja Od –3 do +19 EV³, brez AF pri šibki svetlobi: od –2 do +19 EV
Servo pogon objektiva Enkratni servo AF (AF-S); neprekinjeni servo AF (AF-C); stalni AF (AF-F; na voljo samo v načinu za videoposnetke); sledenje izostritve s predvidevanjem, ročno ostrenje (M): uporabite lahko elektronski daljinomer
Točke ostrenja 273 (število točk ostrenja, ki so na voljo v načinu fotografiranja, pri katerem je za način delovanja z območjem AF izbran AF z eno točko, za območje slike pa FX)
Način delovanja z območjem AF AF na manjšem območju (na voljo samo v načinu fotografiranja), z eno točko in z dinamičnim območjem (na voljo samo v načinu fotografiranja); AF s širokim območjem (S); AF s širokim območjem (L); AF s samodejno izbiro območja
Zaklepanje izostritve Izostritev je mogoče zakleniti s pritiskom sprožilca do polovice (enkratni servo AF/AF-S) ali s pritiskom sredinskega gumba pomožnega izbirnika
Zmanjšanje tresljajev – fotoaparat 5-osno premikanje slikovnega tipala
Zmanjšanje tresljajev – objektiv Premikanje objektiva (na voljo pri objektivih VR)
Upravljanje bliskavice TTL: upravljanje bliskavice i-TTL; uravnotežena doosvetlitev i-TTL se uporablja z matričnim, sredinsko uteženim in po svetlih delih uteženim merjenjem, standardna doosvetlitev i-TTL s točkovnim merjenjem
Način bliskavice Sinhronizacija na sprednjo zaveso, počasna sinhronizacija, sinhronizacija na zadnjo zaveso, zmanjšanje učinka rdečih oči, zmanjšanje učinka rdečih oči s počasno sinhronizacijo, izklopljeno
Kompenzacija bliskavice Od –3 do +1 EV v korakih po 1/3 ali 1/2 EV, na voljo v načinih P, S, A in M
Kazalnik pripravljenosti bliskavice Sveti, ko je dodatna bliskavica popolnoma napolnjena; z utripanjem opozarja na podosvetlitev po tem, ko se je bliskavica sprožila pri polni moči
Nastavek za dodatno opremo Nastavek za bliskavico ISO 518 s sinhronizacijskimi in podatkovnimi kontakti ter varnostno zaporo
Sistem osvetljevanja Nikon Creative Lighting System Upravljanje bliskavice i-TTL, radijsko krmiljeno napredno brezžično osvetljevanje, optično napredno brezžično osvetljevanje, preizkušanje osvetlitve, zaklepanje FV, posredovanje informacij o barvi, samodejni FP s hitro sinhronizacijo, poenoteno upravljanje bliskavice
Nastavitev beline Samodejno (3 vrste), samodejno za naravno svetlobo, neposredna sončna svetloba, oblačno, senca, žarnica, fluorescentna svetloba (7 vrst), bliskavica, nastavitev barvne temperature (od 2500 do 10.000 K), ročna prednastavitev (možnost shranjevanja največ 6 vrednosti); pri vseh možnostih razen pri barvni temperaturi je na voljo natančna nastavitev
Vrste zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami Osvetlitev in/ali bliskavica, nastavitev beline, ADL
Videoposnetek – merjenje Merjenje osvetlitve TTL z glavnim slikovnim tipalom, merjenje TTL s slikovnim tipalom fotoaparata
Videoposnetek – način merjenja Matrično, sredinsko uteženo ali po svetlih delih uteženo merjenje
Videoposnetek – velikost okvirja (v slikovnih točkah) in hitrost snemanja 3840 x 2160 (4K UHD): 30p (progresivno)/25p/24p; 1920 x 1080: 60p/50p/30p/25p/24p
Videoposnetek – format datotek MOV, MP4
Videoposnetek – stiskanje videa Napredno kodiranje videoposnetkov H.264/MPEG-4
Videoposnetek – format snemanja zvoka Linearni PCM (za videoposnetke, posnete v obliki zapisa MOV), AAC (za videoposnetke, posnete v obliki zapisa MP4)
Videoposnetek – naprava za snemanje zvoka Vgrajen stereo ali dodaten zunanji mikrofon z možnostjo dušenja, občutljivost lahko prilagajate
Kompenzacija osvetlitve Od –3 do +3 EV (izbira med koraki velikosti 1/3 in 1/2 EV), na voljo v načinih P, S, A in M
Videoposnetek – občutljivost ISO M: ročno izbiranje (ISO 100 to 25.600; izbira med koraki velikosti 1/3 in 1/2 EV); samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100 do 25.600) z možnostjo izbire zgornje meje; P, S, A: samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100 do 25.600) z možnostjo izbire zgornje meje; samodejno: samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100 do 25.600)
Videoposnetek – aktivna osvetlitev D-Lighting Enako kot nastavitve fotografije; zelo visoko, visoko, običajno, nizko in izklopljeno
Videoposnetek –druge možnosti Snemanje pospešenih intervalnih videoposnetkov, elektronsko zmanjšanje tresljajev, časovne kode
Zaslon Diagonala 8 cm (3,2 palca); nagibni zaslon TFT LCD, občutljiv na dotik, s približno 170-stopinjskim vidnim kotom, približno 100-odstotno pokritostjo kadra, ravnotežjem barv in 11-stopenjsko ročno nastavitvijo svetlosti; približno 1.040.000 pik
Predvajanje Celozaslonsko predvajanje in predvajanje sličic (4, 9 ali 72 slik ali koledar) s povečavo med predvajanjem, izrezovanje povečave med predvajanjem, predvajanje videoposnetkov, diaprojekcije fotografij in/ali videoposnetkov, prikaz histograma in preosvetljenih delov posnetka, informacije o fotografiji, prikaz podatkov o lokaciji, samodejni zasuk slik in ocenjevanje slik
USB Priključek USB tipa C (SuperSpeed USB); priporočljiva je povezava z vgrajenimi vrati USB
Izhod HDMI Priključek HDMI Type C
Zvočni vhod Mini stereo priključek (premer 3,5 mm; podprto napajanje iz vtičnice)
Zvočni izhod Mini stereo priključek (premer 3,5 mm)
Priključek(ki) za dodatno opremo Vgrajeno (lahko uporabljate s kabelskimi sprožilci MC-DC2 in drugo dodatno opremo)

Standardi Wi–Fi (brezžični LAN)

IEEE 802.11b/g/n
Delovna frekvenca Wi–Fi (brezžični LAN) 2412–2462 MHz (kanal 11)
Največja izhodna moč vmesnika Wi-Fi (brezžične povezave LAN) 0,7 dBm
Varnost Wi–Fi (brezžični LAN) Odprt sistem, WPA2-PSK

Standardi Bluetooth

Tehnične specifikacije za Bluetooth 4.2; Bluetooth: 2402–2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402–2480 MHz; Bluetooth: –4,8 dBm, Bluetooth Low Energy: –6,3 dBm; približno 10 m

Baterija

Ena polnilna Li-ionska baterija EN-EL15c
Baterijski paket Baterijsko držalo MB-N10 (na voljo posebej); sprejme dve bateriji EN-EL15c
Napajalnik Električni napajalnik EH-7P (na voljo posebej); napajalnik EH-5d/EH-5c/EH-5b, potreben je še električni priključek EP-5B (na voljo posebej)
Navoj za stativ 1/4-palčni (ISO 1222)
Mere (Š x V x G) Približno 134 x 100,5 x 69,5 mm
Teža Približno 675 g z baterijo in pomnilniško kartico, vendar brez pokrovčka ohišja; približno 590 g (samo ohišje fotoaparata)
Delovni pogoji – temperatura 0–40 °C
Delovni pogoji – vlažnost 85 % ali manj (brez kondenzacije)
Priložena dodatna oprema

Pokrovček ohišja BF-N1, gumijasti nastavek okularja DK-29 (priložen pritrjen na fotoaparat), polnilna Li-ionska baterija s pokrovom polov EN-EL15c, polnilnik baterij MH-25a (priložen je električni napajalnik ali napajalni kabel; vrsta in oblika sta odvisni od države ali regije, v kateri se polnilnik prodaja), pas AN-DC19, kabel USB UC-E24, pokrov nastavka za dodatno opremo BS-1

More Information
Znamka Nikon
Barva Črna
Garancija 1 leto
Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.