Kako izbrati popolno pohištvo za vsak prostor v domu?
Sedežna garnitura Misu Olivno-zelena

Če se selite v novo stanovanje ali prenavljate že obstoječi dom, potem najbrž že komaj čakate, da bo povsem opremljeno z novim pohištvom. Izbira nove sedežne garniture, prave vzmetnice in najboljše bele tehnike za vašo kuhinjo je le nekaj sladkih skrbi, ki pridejo skupaj z nakupom pohištva.

Preden stečete naprej proti novemu poglavju svojega bivanja, je dobro, da opremljanje dobro načrtujete. Ena prvih stvari, ki jo morate opredeliti že takoj na začetku, je budget. Poleg finančnega okvira si naredite še plan prioritet in kaj lahko morda kupite kasneje. Kaj vse je še potrebno upoštevati pri nakupu pohištva za popolno opremljen dom, pa preverite v spodnjih nasvetih.

 

6 nasvetov, ki jih morate nujno upoštevati pri opremljanju | Nakup nove kuhinje v treh korakih | Vsi za isto mizo ali zakaj je pomembna izbira prave jedilnice | Kako do popolne dnevne sobe? | Kako do boljšega spanca? | Kako vam lahko pravo vrtno pohištvo polepša poletje? | Predsoba – prvi prostor, ki pride za konec
6 nasvetov, ki jih morate nujno upoštevati pri opremljanju
Kuhinja Star Mobilturi Zelena-bez

⦁ Kaj od pohištva že imate?

Pri načrtovanju proračuna za notranjo opremo najprej naredite popis pohištva, ki ga boste obdržali. Selitev oz. prenova je vedno odlična priložnost, da se poslovite od kosov, ki jih ne potrebujete več. Staro pohištvo lahko podarite ali pa prodate in si tako pridobite nekaj dodatnega denarja za nove nakupe.

Pri pregledu starih stvari začnite z ocenjevanjem ključnih kosov pohištva - omare, postelja, kavč, jedilniška miza in preproge. Poglejte, kaj imate in v kakšnem stanju je. Če pohištvo ne ustreza več vašemu življenjskemu slogu ali ste se ga preprosto naveličali, ga odpišite.

Ko se odločite, kaj boste ohranili in od česa se boste poslovili, lahko končno naredite seznam pohištva, ki ga boste kupovali na novo.

⦁ Začnite pri osnovah

Prvo pravilo notranjega oblikovanja pravi, da je treba začeti pri osnovah. To pomeni, da je pohištvo treba izbrati glede na barve sten in vrsto tal v prostoru. Če niste kupili končanega stanovanja in je tudi izbira tega prepuščena vam, se odločite za čim bolj nevtralne tone.

Denimo, bele stene v prostoru so klasika in najbolj praktične pri kombiniranju z modernim, rustikalnim ali retro pohištvom. Tak učinek kot bele stene ima denimo hrastov parket. Odtenek hrasta prenese različne stile, barve in kombinacije materialov, hkrati pa je nadvse trpežen in ima dolgo življenjsko dobo.

 

⦁ Nakupovanje pohištva oz. katera soba je najbolj pomembna?

Pri izbiri pohištva se najprej lotite opremljanja najpomembnejših sob v svojem domu, torej prostorov, kjer boste preživeli največ časa. Navadno so to kuhinja, dnevna soba in spalnica. S svojega seznama prečrtajte pohištvo, ki ga za te prostore že imate in nato razmislite o kosih, ki vam še manjkajo. O vsakem kosu pohištva posebej opredelite, kako pomemben je za vas. V pohištvo, ki ga boste uporabljali najpogosteje, se namreč splača investirati več, v elemente, ki so za vas sekundarnega pomena, pa vam svetujemo, da vložite manj denarja.

Spalnica: Za spalnico sta ključnega pomena dober posteljni okvir in vzmetnica, ki ustreza vašemu spalnemu položaju. Spanja ne prepuščajte naključju in raje odštejte več za posteljo kot za garderobno omaro. Delo si lahko olajšate tudi tako, da se odločite za nakup celotne spalnice, kjer navadno za nižjo ceno dobite več pohištva, kot bi vas stalo, če vsak kos kupite ločeno.

Dnevna soba: Središče vsake dnevne sobe je sedežna garnitura, zato pri nakupu naj ne bo glavno vodilo cena, temveč udobje, kakovost materiala in dodatne funkcionalnosti, ki jih ponuja. Sedežno garnituro nato dopolnite z izbiro ustrezne TV omarice, če gledate televizijo. Nekaterim je bolj od televizorja pomembna dekoracija prostora in tisti bodo prej raje kupili lepo stensko sliko ali lepo preprogo.

 

⦁ Organizacija je ključ do uspeha

Tako pri nakupu kot kasneje pri postavitvi pohištva v vaš dom je najbolj pomembna organizacija. Saj veste, tudi po feng shuiju je potrebno slediti določenim pravilom, da dosežete ravnovesje v prostoru. Kako se torej lotiti dela, ko imate pohištvo že doma? Najprej se lotite postavljanja in organizacije v prej opredeljenih nujnih prostorih. V kuhinji boste zagotovo prej potrebovali posodo kot namizno luč v kabinetu.

Naredite si seznam prioritet, katere sobe se boste lotili najprej in katere nazadnje. Na seznam zapišite, katere stvari boste potrebovali v določeni sobi in tja nato postavite selitvene škatle. Razpakirajte sobo po sobo, saj boste tako preprečili, da bi predmeti iz različnih prostorov med seboj premešali.

 

⦁ Vedno glejte večjo sliko

Ko boste imeli vse pohištvo doma in vaše stvari varno pospravljene po omarah, je čas za najlepši del opremljanja. Vaš dom čaka samo še prave dodatke za dom. Pri dekoraciji posameznih prostorov nujno upoštevajte, da bo ves okras v istem prostoru sodil slogovno skupaj.

Pri nakupu je torej pomembno gledati celotno sliko prostora. Vsi okrasni elementi se morajo ujemati, zato vam še posebej priporočamo nakup dodatkov iz enake kolekcije, enake barve ali iz enakega materiala. Saj veste, mali dodatki za dom naredijo veliko razliko, zato jih nikar ne kupujte na prvo žogo.

 

⦁ Sledite svojim željam in nasvetu strokovnjaka

Preden odločno zakorakate v eno izmed naših prostornih trgovin Harvey Norman, vam svetujemo, da vedno naredite konsenz med svojimi željami in našim strokovnim znanjem. Naše prodajno osebje je posebej usposobljeno za načrtovanje posameznih prostorov.

Na oddelku pohištva boste našli vrhunske prodajalce dnevnih sob, jedilnic, vrtnega pohištva, predsob in pisarn. Za spalnico vam bodo najbolje svetovali naši strokovnjaki za spanje, ki imajo vse vzmetnice, postelje in posteljnino v malem prstu. Oddelek kuhinj sestavljajo odlični svetovalci in načrtovalci kuhinj, ki vam bodo po vaših merah naredili najboljši izris kuhinje za vaš prostor. Seveda pa pri opremljanju doma ne bo šlo brez nasvetov našega prodajnega osebja za gospodinjske aparate, avdio video naprave in računalništvo.
Nakup nove kuhinje v treh korakih
Kuhinja Touch Rjava

Kuhinja ni več zgolj prostor za pripravo hrane, shranjevanje in kuhanje, postala je veliko več. Kuhinja je danes prostor za uživanje v odlični kulinariki, prostor za nove masterchefovske podvige in druženje z najdražjimi. Prav zato izbira nove kuhinje ni samo investicija v novo pohištvo, ampak pomeni tudi dvig kakovosti bivanja in prostor za spletanje novih vezi.

V vseh svojih poslovalnicah in preko spleta vam nudimo strokoven izris kuhinje po meri. Z vami bomo izbrali kuhinjo, ki ustreza vašemu življenjskemu stilu, vašim kuharskim zahtevam in oblikovalskim željam. Preden se oglasite v naši trgovini, se ustrezno pripravite na 3D izris in preberite spodnje nasvete, ki vam bodo pri izbiri prišli izjemno prav.

 

Rustikalna kuhinja Bez

Obožujete kuhanje ali ste bolj za hitre obroke?

Vse kuhinje po naročilu pri nas oblikujemo glede na vaš življenjski stil. Vsaka kuhinja, ki jo načrtujemo pri nas, še vedno nudi to, kar se od nje pričakuje – urejen prostor za kuhanje – a se lahko na vaše želje tudi zlije z dnevno sobo, postane udobna jedilnica ali se poveže z utilitijem. Prvo vprašanje, ki vam ga bodo zastavili naši strokovnjaki za kuhinje, bo: “Koliko časa preživite v kuhinji?”

 

Kuhinja Veneta Cucine Bez-les

Kakšen slog kuhinje izbrati?

Trenutno sta med najbolj prodajanimi stili kuhinj zagotovo minimalistični in rustikalni slog. Čeprav na videz povsem nasprotna, pa jima je skupna uporaba različnih materialov, kar je zagotovo sinonim sodobne kuhinje. Združevanja lesenih elementov in kamnitih delovnih površin je postalo priljubljeno prav pri vseh stilih kuhinjskega pohištva, tudi pri čisto klasičnih kuhinjah.

Pri naročilu kuhinje po meri se vedno več strank odloča za okolju prijazne, reciklirane materiale. Zeleno filozofijo so dodobra posvojile že številne blagovne znamke, ki želijo prispevati k ohranjanju narave. Veneta Cucine je eden od teh proizvajalcev, kjer so v celotno proizvodnjo od prve do zadnje faze vpeljali rabo ekoloških barv in materialov. Prav tako so bili pri tej italijanski znamki prvi, ki so kuhinje opremili z ekskluzivnim BBS (Bacteria Blocker Silverguard) premazom proti bakterijam, ki se nahaja na vseh delovnih površinah ter drugih laminiranih področjih.

 

Katero znamko kuhinje izbrati?

V naši izjemni ponudbi kuhinj se lahko odločate med različnimi proizvajalci iz cele Evrope. Če želite kuhinjo z italijanskim pridihom, potem imamo za vas odlične kuhinje Veneta Cucine in Mobilutri. Za tiste, ki prisegate na nemško kakovost, bo prava izbira ena izmed kuhinj dKüchen ali Schüller. Minimalistične kuhinje Sphera prihajajo iz sosednje Hrvaške, na voljo pa imamo tudi kuhinje Jela s 30-letno tradicijo iz Srbije. Poleg kuhinj po meri vam nudimo tudi kakovostne kuhinjske bloke, ki predstavljajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.
Vsi za isto mizo ali zakaj je pomembna izbira prave jedilnice
Toliko pozornosti, kot ste namenili izbiri kuhinje, namenite tudi izbiri jedilnice. Jedilniški set je lahko nadgradnja vaše kuhinje oz. bivalnega prostora, zato ničesar ne prepuščajte naključju.

 

Kuhinj Veneta Cucine Oyster-bela

Jedilniški kotiček v kuhinji

Če boste jedilniško pohištvo postavili v isti prostor kot imate kuhinjo, potem bodite pozorni na stilsko ujemanje. Izhajajte iz oblikovalskega sloga kuhinjskega pohištva. Pri izbiri barv se odločite za komplementarne odtenke, a nikar ne iščite identičnih, saj je to v praksi skoraj nemogoče. Dobro premerite prostor, kjer bo stal vaš jedilniški kotiček. Na podlagi velikosti se nato odločite za obliko mize in število stolov.

Za majhne jedilnice svetujemo nakup mize s premerom do 1 metra. Okrogla ali kvadratna - odločitev je vaša, v obeh primerih pa lahko zraven postavite štiri izbrane jedilniške stole. Za srednje velike prostore bo optimalna izbira raztegljiva jedilniška miza. Za vsakdan uporabljate mizo v prvotni obliki, ko dobite obiske, pa jo lahko raztegnete in dobite prostor za najmanj dodatni dve osebi.

 

Jedilniska miza Tomasella Wave

Jedilnica povezuje kuhinjo in dnevno sobo

Če boste jedilniško pohištvo postavili med kuhinjo in dnevno sobo, potem zahteva nakup več premisleka. Jedilniška miza in stoli se morajo povezovati s pohištvom obeh prostorov. Velikokrat se kupci odločijo za sledečo opcijo: mizo povežejo s kuhinjskim pohištvom, pri izbiri stolov pa se zgledujejo po sedežni garnituri. Na ta način ustvarite čudovito rdečo nit v bivanjskem delu svojega doma.

Pri odprtih prostorih si boste morali vzeti malo več časa za iskanje prave kombinacije, vendar pa imate na voljo toliko več izbire, sploh če niste omejeni z velikostjo prostora.

Idealna odločitev za večje jedilnice je nakup mize Combo. Velikost, obliko in material lahko izberete povsem poljubno. Na voljo so štiri različne oblike miznih plošč v štirih dimenzijah, ki jih lahko kombinirate s kar devetimi podnožji. Prav tako lahko kombinirate poljubno ploščo in podnožje pri jedilniških mizah italijanskih proizvajalcev Devina Nais ter Tomasella. Možnosti so skoraj neomejene, zato smo prepričani, da boste pri nas našli svojo sanjsko mizo za jedilnico.
Kako do popolne dnevne sobe?
Pri izbiri pohištva za dnevno sobo si zagotovo vsak želi, da bi jo lahko v čim večji meri opremil po svojih željah. V vseh naših trgovinah Harvey Norman boste zato našli ogromno ponudbo sedežnih garnitur in dnevnosobnih sestavov po naročilu. S tem namenom smo oblikovali storitev Unikatno vaša, ki vam ponuja možnost izbire med različnimi materiali, barvami, dimenzijami in postavitvami posameznih pohištvenih kosov.

Vaša dnevna soba lahko tako postane oaza udobja s sedežno garnituro, ki bo imela vaš unikatni podpis. Regal v dnevni sobi bo izdelan z vašo izbiro barv in sestavnih delov, zato boste lahko hišni kino končno postavili, kot ste si zamislili.

 

Sedezna garnitura Polipol Satellite Zelena

Kraljica udobja

Za brezkompromisno kakovost bivanja je poglavitno, da v dnevno sobo postavite pravo sedežno garnituro. Pri nas smo strokovnjaki za prodajo sedežnih garnitur št. 1. Vi poveste, kakšno sedežno si želite, mi jo poiščemo za vas. Na voljo imamo številne modularne sedežne garniture različnih blagovnih znamk, ki ponujajo neskončno paleto možnosti sestavljanja in prilagajanja potrebam sodobnega življenjskega stila.

Če imate malo prostora, vam bomo svetovali nakup kavča z ležiščem. Če imate večjo dnevno sobo, potem lahko brez težav razmišljate o prostorni kotni sedežni garnituri ali o kombinaciji dvosed – trosed in fotelj. Velikost stanovanja je namreč ključna pri izbiri sedežne garniture.

 

⦁ Usnjena ali iz blaga?

Usnjene sedežne garniture so sicer dražje kot sedežne garniture iz blaga, vendar pa nudijo izjemno kakovost, dolgo življenjsko dobo in omogočajo enostavno čiščenje. Poleg tega pa obstaja še veliko drugih razlogov, ki govorijo v prid nakupu usnjene sedežne garniture.

Za vse, ki vam je videz usnja všeč, ampak bi se raje odločili samo za podoben izgled, so tu sedežne garniture v izgledu usnja. Na prvi pogled se skoraj ne razlikujejo od usnjenih sedežnih garnitur, a so v resnici izdelane iz tkanine, ki s svojimi lastnostmi in videzom spominja na usnje.

Seveda imamo na razpolago še celo paleto drugega blaga, pri katerem lahko izberete barvo, teksturo in vrsto tkanja. Nekoč je sicer veljalo, da je sedežno garnituro iz blaga težje očistiti, danes pa mnoge že ponujajo možnost čiščenja prevlek v čistilnici in celo doma. Bo pa izbira sedežne garniture iz blaga zagotovo nekoliko ugodnejša kot nakup sedežne iz usnja.

 

⦁ Funkcije za dodatno udobje

Sedežna garnitura z dodatnimi funkcijami nudi več udobja in sprostitve, hkrati pa lahko postane tudi priročno mesto za shranjevanje. Najbolj priljubljen dodatek pri sedežnih garniturah je zagotovo počivalnik. Ta omogoča dvig nog na poljubno višino, kar zagotavlja prijetno sprostitev po napornem dnevu. Funkcijo relax pogosto izberejo kupci, ki med branjem, gledanjem televizije ali počitkom radi brezskrbno uživajo, ne da bi pomislili na bolečine ter napetost v nogah.

Če želite razbremeniti tudi hrbtenico in križ vam predlagamo, da si omislite sedežno garnituro z izvlečnim hrbtiščem, ki nudi prilagoditev naklona glede na vaše želje. Za dodatno podporo glave in vrata pa bo zelo dobrodošla dodatna funkcija nastavljivih vzglavnikov.

Če nimate dodatne sobe za goste, vseeno pa želite obiske gostiti čez noč, potem razmislite o nakupu sedežne garniture z dodatnim ležiščem. V primeru, da ste s prostorom zares omejeni, vam svetujemo nakup sedežne, ki ima dodaten predal za shranjevanje. Vanj boste lahko shranili posteljnino, odeje, okrasne blazine, celo knjige in igrače - skratka vse, kar ne bo našlo prostora drugje.

 

Ko počitek dobi novo dimenzijo

Za resnično wellness izkušnjo znotraj svojega doma lahko dnevno sobo opremite z nečim sofisticiranim, inovativnim in prvorazrednim. Za udobje brez primere lahko poskrbite samo z udobnim počivalnikom ali masažnim stolom. Pri nas jih boste našli v številnih stilskih različicah, finih materialih in izbranih barvah.

Objem električnega masažnega stola zagotavlja kakovostno terapevtsko masažo, ki se brez težav primerja s profesionalno salonsko izvedbo. Posebej lahko razbremenite obremenjene in boleče dele telesa ali pa si preprosto privoščite sproščujoče razvajanje z masažo celotnega telesa. Počivalnik ali masažni stol je zagotovo tisti kos pohištva, za katerega si boste nadvse hvaležni.

 

Regal za dnevno sobo Tomasella Sal

Kam gredo vse knjige, rastline in televizor?

V dnevni prostor poleg izbrane sedežne garniture sodi tudi izbran dnevni regal. V Harvey Normanu vam omogočamo nakup že sestavljenih dnevnih regalov, lahko pa iz posameznih elementov sestavite svojo različico, ki se najbolje poda v vaš dom. Naša pestra ponudba obsega številne TV elemente, komode, vitrine in klubske mizice, ki omogočajo raznolike možnosti kombiniranja.

Prav tako pa vam nudimo številne možnosti prilagajanja samega pohištva. Pri nakupu pohištva vrhunskih znamk Tomasella, Devina Nais, Icon’s in mnogih drugih vam nudimo domala čisto personalizirano izkušnjo nakupa pohištva po naročilu. Odločite se lahko za povsem svojo barvno kombinacijo, prav tako sta čisto vaši izbira materiala in njegova obdelava, pri nekaterih modelih lahko odločate tudi o postavitvi front.
Kako do boljšega spanca?
Celotna spalnica Sienna Siva

Kraljica udobja

Spalnica je oaza sproščanja in miru, je prostor, kjer lahko odmislimo vsakodnevne skrbi in naberemo moči za nov dan. Vendar je to mogoče le, če jo opremimo s pravim pohištvom, popolno vzmetnico in pravo posteljnino. Kot strokovnjaki za spanje pri Harvey Normanu že vrsto let sledimo spalnim navadam Slovencev, svetovnim trendom s področja spalničnega pohištva in spanja. Pri nas lahko tako najdete vse za počitek, kot si ga zaslužite.

 

Vzmetnica King Koil Imperatrice

Vzmetnica je prvi korak do dobro prespane noči

Naša ponudba vzmetnic je v celoti sestavljena samo iz vrhunskih znamk in najboljših proizvajalcev v svetovnem merilu. Pri nas boste našli vzmetnice s podpisom Serta, Lagea, Silver Line, Hilding, 5 Star Collection, King Koil, Sealy, Tempur, Hilker ter Stearns & Foster…

Hotelsko izkušnjo spanja v objemu svojega doma lahko doživite z izbiro ameriške znamke Serta. Vzmetnice Serta so namreč že več kot 80 let del prestižnih hotelskih verig, kot so Hilton, Marriott, Intercontinental, Choice in Best Western.

Za vse, ki prisegate na domače poreklo, pa svetujemo nakup vzmetnice enega od dveh prvorazrednih domačih proizvajalcev. Ponudba vzmetnic Lagea in SilverLine temelji na ergonomskem prilagajanju, zato boste lahko izbrali pravo vzmetnico za vsak spalni položaj. Če ste si bližje s severnjaškim oblikovanjem, pa pri nas lahko preizkusite kakovost skandinavskih vzmetnic Hilding ter 5 Star Collection.

 

Z nakupom vzmetnice pri nas lahko znatno omilite težave s križem in hrbtenico. Vzmetnice King Koil v naši ponudbi so edine potrjene s strani Mednarodne zveze kiropraktikov, da med spanjem omogočajo pravilno namestitev hrbtenice. Dodatno oporo za hrbet nudijo tudi vzmetnice Sealy, ki imajo ojačano sredino s posebno tehnologijo PosturePedic, saj je tam pritisk telesa na vzmetnico največji.

Optimalno in enakomerno prilagajanje vsem delom telesa hkrati pa nudijo vzmetnice Tempur. Te so ime dobile po istoimenskem materialu, ki ga je za blaženje pritiska pri vzletu astronavtov v 70. letih prejšnjega stoletja zasnovala NASA. Njihove hipoalergene in antibakterijske prevleke pa zagotavljajo miren spanec vsako noč tudi alergikom ter astmatikom.

V premium razredu vzmetnic boste našli prestižni znamki Hilker in Stearns & Foster. Obe sta svojo zgodbo začeli v 19. stoletju, z naprednimi inovacijami in precizno mojstrsko izdelavo pa še danes postavljata kriterije odličnosti na področju dobrega spanja. Kombinacija luksuznih materialov, najnovejših tehnologij, inženirskega znanja in detajlov mojstrske natančnosti zagotavlja edinstveno izkušnjo udobja.

 

Postelja Mont Bez

Pohištvo za spalnico

S premišljenim nakupom spalnice si boste zagotovili dolgoročno zadovoljstvo, izboljšano kakovost spanja in udobno okolje za sprostitev. Pri nas imamo na voljo celotne komplete spalnic v sodobnem, klasičnem in rustikalnem slogu.

Izbirate lahko med večjimi kompleti, kjer boste za eno ceno dobili posteljni okvir, letveno dno, garderobno omaro, dve nočni omarici in komodo, lahko pa se odločite tudi za manjšo paketno ponudbo 3 v 1, kjer z enim nakupom prejmete posteljni okvir, letveno dno in vzmetnico. Oblikovane imamo različne velikosti paketnih ponudb, da lahko glede na svoje želje ter velikost prostora kupite združene izdelke in ob tem še prihranite.

 

Posteljnina Diana Vijola-cvetlicna

Dotik mehkobe

S posteljnino iz trgovine Harvey Norman se lahko potopite v svet sanjske mehkobe. Obiščite nas in dovolite, da vas očarajo prvovrstni izbrani materiali, razkošni vzorci in čarobne barve.

Za zimo vam svetujemo nakup bombažne posteljnine, saj bombaž s svojo debelino poskrbi za prijetno gretje, še vedno pa je dovolj zračen, da omogoča kroženje zraka skozi celo noč. Za poletje vam svetujemo izbor satenaste ali svilene posteljnine. Lahkotni naravni materiali so znani po odlični sposobnosti odvajanja vlage, kar je v vročih poletnih nočeh še posebej koristno.
Kako vam lahko pravo vrtno pohištvo polepša poletje?
Vrtno pohistvo Nofi

Če topla polovica leta postreže s toplimi temperaturami in soncem, potem lahko notranjo dnevno sobo ali jedilnico brez težav zamenjate s tisto zunaj. Nakup novega vrtnega pohištva je pogojen s tremi ključnimi stvarmi: velikost prostora, namen uporabe in količina časa, ki ga boste preživeli z njim. Najprej opredelite, ali potrebujete letno dnevno sobo, vrtno jedilnico ali zgolj mali balkonski kotiček za uživanje v kavi.

 

Kako izbrati pravo vrtno pohištvo?

Namembnost vrtnega pohištva je namreč delno pogojena tudi z izbiro materiala. Če boste vrtno pohištvo imeli ves čas izpostavljeno nezaščiteno različnim vremenskim vplivom, potem razmislite o umetni masi ali aluminiju. Ta dva materiala sta primerna za vse, ki želite lahko, nerjaveče in relativno poceni vrtni set. Poleg tega pa je aluminijasto ali plastično vrtno pohištvo najbolj preprosto za vzdrževanje.

Vrtno pohištvo iz jekla in kovanega železa boste morali vsako sezono zaščititi pred rjo. Vodoodporni premaz ali barvo je potrebno nanesti še preden postavite pohištvo na prosto. Vsako leto je nujna tudi vodoodporna zaščita ratana, vendar lahko kakšno sezono tudi spustite, če je prejšnji premaz še dobro viden.

Dosledno brušenje, obnavljanje barve in UV zaščito pa zahteva leseno vrtno pohištvo. Manj dela boste sicer imeli s tikovim lesom, lesom ciprese, cedre ali sekvoje, ker so bolj odporni, a to še nikakor ne pomeni, da jih lahko pustite na milost in nemilost vremenskih vplivov.

 

Poigrajte se

Vaš balkon, terasa ali vrt bodo v svoji popolnoma zaživeli, če boste vrtnemu pohištvu dodali še ujemajoče se vrtne dodatke. Nepogrešljivi del vrtne opreme so odličen vrtni žar, ležalnik, gugalnica, senčnik, vrtne blazine in luči.
Predsoba - prvi prostor, ki pride za konec
Predsoba Sardinia

Predsoba je prvi prostor v stanovanju. S predsobo naredite na goste prvi vtis o zgodbi, ki jo pripoveduje vaše stanovanje. Navadno so omejene na manjši hodnik, zato morate mojstrsko načrtovati postavitev omarice za čevlje, obešalnika za plašče in garderobne omare, seveda, če vam to sploh dovoljuje velikost vaše veže.

Vseeno pa predsoba ne sodi v primarno kategorijo za opremljanje, zato se nakupa pohištva zanjo lotite čisto na koncu s preostankom denarja, ki vam je ostalo od nujnih nakupov.

Majhen predprostor

Mala in temna predsoba kar kliče po svetlem pohištvu, saj jo boste na ta način lahko optično povečali. S postavitvijo velikega ogledala pa boste poskrbeli za še dodatno optično prevaro. Na majhnih hodnikih se izogibajte visokim omaram, saj le-te v prostoru ustvarijo fizično utesnjenost. Namesto omare do stropa raje izberite nizko omarico za čevlje, nad katero boste namestili obešalnik z več kljukami za obešanje.

 

Večja predsoba

Pri velikih vhodnih avlah se lahko poigrate z izbiro številnih pohištvenih kosov in dodatkov, ki na prvo žogo ne sodijo tja. V veliki predsobi si lahko zraven omare za čevlje privoščite postaviti udoben fotelj, na katerem bo obuvanje in sezuvanje postalo nebeško udobna izkušnja.

Če imate še več prostora, si lahko na hodniku omislite celo dvosed ali trosed. Proste stene v predsobi vam ponujajo možnost, da na njih obesite slike, prosti koti pa kličejo po zelenih rastlinah. Še večji občutek toplega sprejema pa boste dosegli, če boste na tla predsobe postavili mehko preprogo.

Nakupovanje nove notranje opreme je čudovito početje, če boste nanj dobro pripravljeni. Ne pozabite se držati osnovnih pravil: opredelite najpomembnejše prostore, preverite, kaj od pohištva že imate, določite budget in natančno izmerite vse prostore. Dobra predpriprava vam bo olajšala opremljanje, saj bo celoten postopek tekel veliko hitreje. Navdih in ideje pa so vam 24 ur na dan na voljo v naši spletni trgovini.

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.