SPOZNAJTE NAŠO STILISTKO

Hariet pri delu vodita neusahljiva kreativna žilica in iskanje novih idej, s katerimi nas navdušuje že štirinajst let.

 

Prav ona je namreč tista, ki smo ji zaupali stilsko podobo naših trgovin po celi Sloveniji že na samem začetku našega poslovanja. V zadnjem obdobju se je pričela še bolj posvečati svetovanju našim kupcem in tako doslej poskrbela za stilsko podobo več kot petdesetih stanovanj. Zdaj se lahko na brezplačno svetovanje naročite tudi vi!

 

Ne dvomimo, da bo s svojimi lepimi nasveti navdušila tudi vas in vaš dom, nekaj koristnih namigov pa nam je zaupala že vnaprej.

Kakšno je prvo vprašanje za človeka, ki si želi opremiti svoj dom?

Vsako stranko najprej vprašam, česa si želi. Ne želim, da me sprašuje, kakšna oprema je pravilna, pomembno je, kako se ob njej počuti. V resnici je njihov najpogostejši odgovor »ne vem«, zato ponavadi sprašujem naprej. Zanima me, ob katerih barvah se počutijo dobro, želim da mi posredujejo fotografije stanovanj, ki so jim všeč, želim začutiti, kakšno osebnost imajo. Največkrat se zgodi, da ideje v njihovi glavi že obstajajo, jaz jim samo pomagam, da jih lažje izrazijo navzven.

Je po tvojih izkušnjah ljudem pomembnejši videz ali praktičnost pohištva?

Pri nas še vedno prevladuje praktičnost. Ljudje se na primer še vedno odločamo za sedežno garnituro z ležiščem, čeprav ga morda sploh ne potrebujemo. Zelo malo se jih odloča za minimalizem ali zelo moderne stvari. Moje poslanstvo je, da ljudem predstavim tudi druge možnosti, ki nazadnje še povečajo funkcionalnost njihovega domovanja.

Kaj je najpomembnejši nasvet za opremljanje prostora?

Težko bi izpostavila samo enega, lahko pa rečem tole: manj je več. Kupujte premišljeno, ne bojte se kombinirati različnih slogov in tekstur, naj vas spremlja vodilo, da je najlepši dom tisti, v katerem se dobro počutite. Pa še tole: ne bojte se aktualnih trendov, če so vam všeč, a se bojite, da so nepraktični. Dobrodošlico jim izrecite vsaj z dekoracijo kot so okrasne blazine, otomani, ali okvirji za slike, ki jih lahko hitro zamenjate.

Katera je po tvojem mnenju najpomembnejša investicija v vsakem domu?

Pri katerih nakupih ni pametno varčevati? Vsi prostori, ki se težje menjajo. V vsakem primeru kuhinja in kopalnica, sama pa sem mnenja, da je dobro vložiti tudi v kakovostno sedežno garnituro Ta vas bo ob primerni uporabi spremljala leta in leta, morda celo pridobila na vrednosti. Sama sicer rada investiram tudi v vrhunsko vzmetnico in posteljnino.

Kaj bi svetovala človeku, ki bi dom stilsko osvežil in ima proračun 200 EUR?

Za ta denar lahko storimo že ogromno. Prvi korak je zelo preprost, a nanj marsikdaj niti pomislimo ne: stanovanje temeljito pospravite in se znebite vse odvečne krame! Prav krama je namreč tisto, zaradi česar se ljudje doma počutijo slabo, pa ne vedo zakaj. Ko vaše stanovanje svobodno zadiha, si za omenjen proračun lahko omislite odlične dekorativne elemente, ki bodo vašemu stanovanju vdahnili svežo energijo.

Kje iščeš navdih za svoje delo?

Iskanje je brez konca. Neprestano sem na preži za novimi idejami, trendi, redno spremljam tudi modne smernice, ki se v hipu prenesejo na trende v dizajnu pohištva.

Sanjski projekt?

Preureditev kakšne stare hiše, ki bi jo opremila v klasičnem stilu z modernimi dodatki. To bi bil velik izziv in še večje veselje.

Kdaj je tvoje delo s strankami končano?

Ko ljudje rečejo, da so zadovoljni. To sicer razberem tudi z njihovega nasmejanega obraza, ki je najboljše plačilo za moje delo.

Ste se pri opremljanju doma tudi vi znašli pred stilsko dilemo?

 

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.