Likalniki

Iščete nov likalnik, ampak ne veste, kako izbrati pravega? Poleg odličnega izbora likalnikov najboljših blagovnih znamk, kot so Philips, Tefal, Electrolux, Russell Hobbs in druge, smo za vas pripravili tudi kratek pregled najpomembnejših lastnosti, na katere morate biti pozorni ob nakupu.

Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 32 artiklov

Padajoče
Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 32 artiklov

Padajoče

Najbolj osnovna delitev je med suhe in parne likalnike, pri čemer lahko slednjega vedno uporabljamo tudi kot suhi likalnik, obratno pa to žal ne gre. Parni likalniki so primerni za vse tkanine in enakomerno dodajajo paro in toploto oblačilom, ki jih likate in na tak način poskrbijo, da je tkanina bolj upogljiva. V primeru, da likate dlje časa neprekinjeno, je najbolje, da razmislite o likalnikih s parno postajo, ki vam to tudi omogočajo. Ročni parni likalniki so bolj profesionalni, glavna razlika je, da z njimi likamo v pokončnem položaju in se s tem izognemo vsem gubam, ki nastanejo med likanjem samim.

Druge funkcije likalnikov, na katere morate biti pozorni:

  • Avtomatični izklop, s katerim prihranimo energijo, poleg tega pa lahko preprečimo tudi katastrofo v primeru, da bi likalnik po nesreči pozabili izklopiti.
  • Moč in zmogljivost je pomembna za hitrost gretja in proizvodnjo pare. Idealna moč likalnika je nad 2000 W, nikakor pa ne pod 1400 W.
  • V Sloveniji je voda zelo trda, če ne želite ves čas uporabljati destilirane vode, vam priporočamo, da kupite likalnik s sistemom za odstranjevanje vodnega kamna.
  • Ko govorimo o likalnikih, večje je boljše. Pri težjih likalnikih bodo ti namreč že sami opravili vse delo in vam ne bo treba uporabljati toliko moči pri likanju.
  • Nikar pa ne pozabite tudi na likalno površino – za podaljšanje življenjske dobe likalnika in za optimalne rezultate mora biti namreč tudi ta skrbno izbrana.
Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.