Pisarniški stoli

Delo za pisalno mizo je največkrat dolgotrajno in zato je priporočljivo, da si omislimo kakovosten, ergonomsko oblikovani pisarniški stol.

V naši ponudbi pohištva imamo na voljo pisarniške stole kakovostnih proizvajalcev, ki so primerni tako za pisarne kot domače delovne kotičke. Naj vaša hrbtenica ostane zdrava z dobro podporo, vaše počutje pa izvrstno skozi ves dan.

Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 42 artiklov

Padajoče
  1. Pisarniški stol VAYNE
  2. Računalniški stol KELSON
  3. Usnjen pisarniški stol DOURO
Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 42 artiklov

Padajoče

Kako izbrati kakovosten pisarniški stol?

Nov pisarniški stol naj bo kakovosten, aktiven in naj učinkovito podpira hrbtenico. Ker mora biti vaša hrbtenica ves čas sedenja vzravnana in v pravilnem položaju, mora biti pisarniški stol zasnovan tako, da podpira ledveni del hrbtenice. Za najbolj kakovostne pisarniške stole je značilno, da so narejeni iz kovinskega ogrodja, ki so mu dodani še drugi dodatki. Materiali stolov so različni, od posameznika pa je odvisno kakšen material mu bolj ustreza. K udobju pisarniškega stola lahko močno pripomore oblazinjenje.

Praviloma se dodatki za pisarniški stole izbirajo glede na vrsto dela. V nadaljevanju predstavljamo dodatke oz. značilnosti kakovostnega pisarniškega stola.  

Ergonomski pisarniški stoli za popolno podporo vaši hrbtenici

Ko izbirate nov pisarniški stol, je zelo pomembno, da razmislite o dejavnikih, ki razlikujejo res kakovostne ergonomske pisarniške stole od tistih, ki niso primerni za večurno sedenje. In kateri so dejavniki oziroma elementi, ki jih morate preveriti, da boste vedeli, da imate kakovosten ergonomski pisarniški stol?

  • Zelo pomembna stvar, ki vam jo ergonomski pisarniški stol mora omogočati, je nastavitev višine sedenja. Nastavitev pravilne višine stola pa je tesno povezana tudi s pravilno višino mize.
  • Ustrezna globina sedišča bo preprečila eno izmed najbolj pogostih napak pri delu v pisarni – sedenje na robu stola, stran od ledvene opore. 
  • Pisarniški stoli, ki ponujajo funkcijo za nastavitev višine naslonjala, ponujajo osebi možnost, da prilagodi stol svoji višini in drži. Pravilna nastavitev višine je tesno povezana z naslednjo točko – ledvena opora.
  • Nastavljiva ledvena opora je odvisna od vsakega uporabnika posebej, saj poleg same telesne višine, na njeno optimalno nastavitev vpliva tudi telesna teža.
  • Nagibno sedišče ergonomskemu stolu omogoča rahlo nagibanje, če je le-to potrebno za udobno ergonomsko držo. Kakovostni ergonomski stoli vam seveda morajo omogočati tudi nastavitev napetosti nagibanja.
  • Priporočljivo je, da so koleščki pisarniškega stola obložena z gumo iz kakovostne umetne mase, zato da je premikanje s stolom po pisarni tišje in nemoteče.

S pravilno izbiro kakovostnega pisarniškega stola, boste preprečili bolečine v hrbtu in povečali svojo učinkovitost ter udobje pri delu.

V Harvey Norman ponudbi vas čakajo kakovostni pisarniški stoli priznanih proizvajalcev! Sodobni dizajni in materiali, ki zagotavljajo popolno udobje pri večurnem sedenju. Preberite več o tem, kako opremiti svojo domačo pisarno in si zagotovite popoln delovni kotiček!

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.