Tipkovnice

Tipkovnica je skupek tipk, ki omogočajo vnos podatkov v računalnik. Osnovna definicija velja za vse vrste tipkovnic, ki pa se med seboj razlikujejo. Tako boste v ponudbi našli žične in brezžične tipkovnice za vsakdanjo rabo ter tipkovnice za zahtevnejše uporabnike. Te so prilagojene predvsem za dolgo-urno delo in igranje računalniških iger.

Za brezskrbno uporabo lahko opremite računalnik tudi s tipkovnico, ki je pralna pod tekočo vodo.

Tipkovnica je pomemben posrednik med uporabnikom in računalnikom, zato izberite tako s katero boste najbolje zadovoljili namen in potrebe uporabe.

V tej kategoriji trenutno ni artiklov.

Kakšna tipkovnica je primerna za vas?

Obstaja veliko vrst tipkovnic, ki se razlikujejo po obliki, funkcijah in tehnologiji, ki jo uporabljajo. Kakšno tipkovnico potrebujete, je odvisno od tega, za kakšne potrebe jo boste uporabljali.

 

Vrste tipkovnic

Najpogosteje se tipkovnice za računalnik delijo na mehanske in membranske. Membranske tipkovnice so običajne tipkovnice, ki so zgrajene iz samo ene površine (bodisi plastične bodisi silikonske). So enostavnejše in manj estetske, posledično pa tudi cenejše.

Mehanske tipkovnice pa imajo mehanska stikala, ki so bolj vzdržljiva in imajo boljši odzivni čas.

Mehanske tipkovnice so priljubljene med igričarji in tudi med pisatelji, saj omogočajo hitrejše in bolj natančno tipkanje.

Igralne tipkovnice oz. gaming tipkovnice so specializirane za igranje iger in imajo dodatne funkcije, kot so antighosting, makro tipke in večpredstavnostne tipke. Takšne tipkovnice imajo praviloma domiseln dizajn in so vedno osvetljene.

Ergonomske tipkovnice pa so zasnovane za kar največje udobje pri delu z računalnikom in so običajno opremljene z naslonjalom za zapestje, ki zmanjšuje obremenitev rok.

Brezžična tipkovnice so rešitev za tiste, ki se želijo izogniti kablom in USB priključkom. Izbiramo lahko med dvema vrstama povezav – Bluetooth tipkovnicami, ki so združljive z vsemi napravami, ki podpirajo to funkcijo, in Wi-Fi povezavo, ki uporablja komunikacijski pas 2,4 GHz.

Osvetljene tipkovnica je namenjena tistim, ki veliko časa preživijo v temi ali mraku. Omogočajo boljšo vidljivost in izbor barve osvetlitve tipk s celotnega spektra. Naprednejši modeli omogočajo nastavljanje barv za posamezna področja in posamezne tipke.

Za uporabnike Apple naprav obstajajo tipkovnice, ki so posebej zasnovane za te naprave. Ponujajo se v različnih izvedbah in so združljive s sistemom iOS.

Tihe tipkovnice so namenjene tistim, ki želijo tipkati neslišno in ne motiti okolice. Takšne tipkovnice lahko najdemo s Cherry MX Silent Red stikali, ki so namenjena tišjemu tipkanju.

Poiščite pravo tipkovnico zase v Harvey Normanu, kjer vas čaka pestra ponudba različnih tipkovnic! 

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.