Tiskalniki

Obvezna dodatna oprema računalnika je zagotovo tiskalnik, saj z njim natisnemo pomembne dokumente, slike in seminarske naloge ter mnogo ostalih pomembnosti. Zato so tiskalniki oz. printerji obvezen tako v posameznem gospodinjstvu kot tudi na delovnem mestu.

In da bo tiskalna naprava izpolnjevala potrebe, izbirajte med učinkovitimi več-funkcijskimi napravami, ki vključujejo tudi možnosti skeniranja in kopiranja, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki. Ti so posebej primerni ob tiskanju večjih količin, zato so v podjetjih skoraj obvezni.

 

Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 144 artiklov

Padajoče
Stran
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

Prikazano 1-24 od 144 artiklov

Padajoče

Vrste tiskalnikov

Obstaja veliko vrst tiskalnikov, ki se razlikujejo po tehnologiji, hitrosti, kakovosti in ceni.

Najbolj osnovna vrsta tiskalnika je INK-JET tiskalnik. Ta tiskalnik uporablja tekoče črnilo, ki se razprši na papir skozi majhne šobe. INK-JET tiskalniki so priljubljeni zaradi svoje razmeroma nizke cene in dobre kakovosti tiskanja.

Med INK-JET tiskalniki najdemo brizgalnike z različnimi lastnostmi, med katerimi izstopa hitrost in kakovost tiskanja ter možnosti dvostranskega tiska. Posebej primerni so za tiskanje različnih dokumentov in nalog, ki lahko vsebujejo slikovno gradivo, in sicer nekajkrat tedensko.

Druga vrsta tiskalnika je laserski tiskalnik. Te tiskalniki so hitri, učinkoviti in zelo kakovostni, vendar so običajno dražji od INK-JET tiskalnikov. Laserski tiskalniki so priljubljeni predvsem v pisarniškem okolju, kjer je potrebno veliko tiskanja.

Poleg INK-JET in laserskih tiskalnikov obstajajo tudi drugi tiskalniki, kot so termalni tiskalniki, sublimacijski tiskalniki, večnamenski tiskalniki in profesionalni tiskalniki za velike formate. Vsak tiskalnik ima svoje prednosti in slabosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri.

Poleg samega tiskalnika je pomembno tudi, kakšno črnilo ali toner uporabljate. Kvalitetno črnilo ali toner lahko izboljša kakovost tiskanja in podaljša življenjsko dobo tiskalnika. Pri nakupu črnila ali tonerja je treba upoštevati znamko tiskalnika in model, saj se različni tiskalniki razlikujejo po velikosti in vrsti kartuš.

 

Večfunkcijske naprave za tiskanje

Zelo priljubljene so tudi večfukcijske naprave za tiskanje, ki poleg tiska omogočajo tudi skeniranje, fotokopiranje in v nekaterih primerih tudi faksiranje. Obstajajo različne vrste večnamenskih naprav za tiskanje, ki se razlikujejo po zmogljivostih in funkcijah.

Večfunkcijske naprave za tiskanje imajo pogosto dodatne funkcije, kot so brezžična povezava, barvno tiskanje in tiskanje iz mobilnih naprav. Uporabniki lahko preprosto tiskajo dokumente iz mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, kar omogoča večjo mobilnost in prilagodljivost pri delu.

Večnamenske naprave za tiskanje so pogosto cenovno ugodnejše kot nakup posameznih naprav za tiskanje, skeniranje in fotokopiranje. Poleg tega zavzemajo manj prostora na delovni mizi ali v pisarni. Nekatere naprave imajo tudi funkcijo samodejnega obojestranskega tiskanja, kar pomaga pri zmanjšanju porabe papirja.

V naši ponudbi boste našli kakovostne tiskalnike priznanih znamk, kot so Epson in HP tiskalniki. Preverite aktualno ponudbo!

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.