strokovnjaki
za spanje

Skrb za vaš spanec je eden izmed naših glavnih ciljev, ki ga v trgovinah Harvey Norman uresničujemo že vrsto let. V tem času smo postali prepoznavno in renomirano mesto za nakup vrhunskih izdelkov svetovno priznanih proizvajalcev, na katere prisegajo milijoni po vsem svetu. Poleg tega smo razvili in usposobili naše prodajno osebje v strokovno podkovan kader, ki zna vsakomur profesionalno svetovati glede na njegove spalne navade, želje in potrebe. Postali smo destinacija s tradicijo, kamor se kupci vedno znova radi vračajo, ko beseda nanese na spanje. Naša široka ponudba zajema vse potrebno za spalnico, mladinsko ali otroško sobo ter sobo za goste. Ponudbo pa redno dopolnjujemo s tehnološko najnaprednejšimi novostmi in inovacijami na področju spanja, ker se zavedamo pomembnosti kakovostnega spanca na zdravje in dobro počutje.


Oaza sproščanja in miru | Harvey Norman - vse za popolno spalnico na enem mestu | Kaj je pomembno za dober spanec? | Vrhunske blagovne znamke vzmetnic | Sladke sanje za najmlajše | Popolna preobrazba spalnice s posteljnino

 

oaza sproščanja in miru

Izsledki različnih znanstvenih raziskav so pokazali, da prespimo približno tretjino naših življenj. Zaradi hitrega življenjskega sloga in manj spanja pa se te statistike vztrajno spreminjajo. Če spimo manj kot 8 ur, je pomembno, da takrat spimo dobro. Prav zato je izbira spalnične opreme bistvenega pomena.


Spalnica je prostor sproščanja in miru, kjer lahko odmislimo vsakodnevne skrbi in si dovolimo velike sanje za prihodnost. To je mogoče le, če se odločimo spalnico opremiti s pomirjujočimi odtenki, kakovostnim naborom materialov in ujemajočimi se dodatki. Naša široka ponudba oddelka spalnic ponuja vse potrebno, da si pričarate spalnico po svoji meri. Kot Strokovnjaki za spanje svetujemo, da si temelje dobrega počutja najprej postavite z izbiro kakovostnega posteljnega okvirja in prave vzmetnice za vaše spalne navade. Nato nadaljujte z izbiro funkcionalno zasnovane garderobne omare in nočnih omaric. So vam ljubši celostni spalnični sestavi? Pri nas boste našli tudi te. Poleg tega pa vas pri nas čaka še velik izbor najrazličnejše posteljnine ter vse za otroško ter mladinsko sobo.

 

Harvey Norman - vse za popolno spalnico na enem mestu

Kot Strokovnjaki za spanje sledimo aktualnim svetovnim trendom s področja pohištva in spanja. Že vrsto let pa preučujemo tudi spalne navade Slovencev, kajti le tako vam lahko zagotovimo optimalen izbor prodajnih izdelkov za prijeten nočni spanec. Preverite, kaj vse ponujamo!

Kakovostni posteljni okvirji

Če se ne boste odločili za nakup kompletne spalnice, potem začnite opremljanje pri osrednji točki prostora. V spalnici ima glavno vlogo postelja, ki je najpogosteje sestavljena iz posteljnega okvirja in vzmetnice. Najprej izberite posteljni okvir, ki najbolj izraža vaš osebni stil. Ta bo dal spalnici poseben pečat, okoli katerega boste potem naprej gradili pohištveno zgodbo vaše spalnice. Pri nas boste našli različne oblazinjene posteljne okvirje iz blaga, pravega in umetnega usnja, ki jih krasijo različni detajli, kot so posebni načini prešitja, vidni šivani robovi ter posebne oblike vzglavja. Poleg tega imamo naprodaj tudi kakovostne lesene in kovinske posteljne okvirje različnih oblik in dimenzij.

Vrhunske vzmetnice

V naši ponudbi imamo vrhunske vzmetnice priznanih proizvajalcev, ki poleg udobja zagotavljajo tudi dolgo življenjsko dobo in zdravo spalno okolje dan za dnem. Pri nakupu nove vzmetnice imejte v mislih, da je to dolgoročna investicija. Le pravilno izbrana vzmetnica bo poskrbela za krepčilen spanec in posledično blagodejno vplivala na vaše počutje. Idealna vzmetnica med spanjem zadovoljuje vse vaše specifične potrebe, se optimalno prilegala obliki telesa in spalnemu položaju, prav tako pa hrbtenici zagotavljala popolno oporo.

Odločitev za nakup prave vzmetnice je vse prej kot lahko opravilo, zato se oglasite v eni od naših poslovalnic, kjer vam bodo pri izbiri pomagali naši Strokovnjaki za spanje. Svetovali vam bodo, katera trdota (mehka, srednje trda, trda) vzmetnice je najbolj primerna za vaš spalni položaj, fizično konstrukcijo in morebitne zdravstvene težave. Vzmetnice v naši ponudbi se razlikujejo tudi po dimenzijah, materialih, vzmetenjih in blagovnih znamkah.

Bi radi že danes izvedeli, katera vzmetnica je prava za vas? Rešite naš spletni test in odkrijte lastnosti vzmetnice, ki vas bo ponesla v novo dimenzijo spanja.

Vzdržljiva letvena dna

Vsi se dobro zavedamo pomembnosti spanja kot osnovne človeške potrebe, veliko manjši odstotek ljudi pa se zaveda, da na spanje vpliva tudi letveno dno! Za odličen spanec sta potrebna tako kakovostno letveno dno kot pravilno izbrana vzmetnica.

Dobro letveno dno poskrbi:

 • da se vzmetnica ustrezno prilagaja vašemu telesu,
 • za boljše zračenje vzmetnice,
 • za daljšo življenjsko dobo vzmetnice, ker prevzame določen del obremenitve in se zato vzmetnica počasneje obrablja.

Letvena dna so pri nas na voljo v treh različicah. Fiksno letveno dno je ravno in omogoča položaj vzmetnice v horizontalnem položaju. Dvižno letveno dno nudi dvig vzglavja in/ali nog. Za popolno prilagajanje glede na vaše želje in potrebe pa poskrbi električno letveno dno. To ima vgrajen motor in omogoča prilagajanje v različne položaje – od sedečega do ležečega.

Posteljnina in vzglavniki za vse letne čase

Da bi se vsako jutro zbujali zares spočiti, je potrebno posebno pozornost nameniti tudi izbiri posteljnine in vzglavnika. Pred nakupom je pomembno, da opredelite mere prešite odeje in vzglavnika, za vse ostalo so tu naši Strokovnjaki za spanje. Skupaj z vami bodo poiskali za vas najprimernejši material in polnilo, prav tako pa vam bodo pomagali pri nakupu ostalih izdelkov, ki lahko dodatno pripomorejo k mirnejšemu in udobnemu spancu. Naša široka ponudba namreč obsega tudi prevleke za vzglavnike in odeje, sete posteljnine, posteljne nadvložke, rjuhe, pregrinjala in brisače. Na voljo imamo različne stile, barve in materiale, vse za opremo spalnice po vaši meri ter okusu.

Ali veste, da je pri spanju vloga vzglavnika ekvivalentna pomembnosti vzmetnice? Za optimalno prespano noč je namreč potreben vzglavnik, ki nudi dovolj podpore, mehkobe in udobja, da se zjutraj zbudite spočiti ter brez bolečin v vratu in hrbtenici. Že danes lahko ugotovite, kateri vzglavnik je primeren za vaš spalni položaj, če kliknete tu.

Shranjevanje po meri

Izbira garderobne omare za spalnico ni enostavno opravilo, saj mora prostoru pristajati stilsko in po velikosti, hkrati pa mora biti funkcionalna in nuditi čim več prostora za shranjevanje oblačil in ostalih stvari. Pri nas vam nudimo že pripravljene sestave garderobnih omar, prav tako pa lahko pri nas oblikujete popolnoma svojo vgradno omaro v skladu z vašimi merami in željami. Na voljo imamo veliko ponudbo omar različnih slogov, dimenzij, oblik ter načinov odpiranja vrat, od nihajnih do drsnih. Večje prostore lahko izkoristite z dodatno postavitvijo predalnikov, komod in nočnih omaric. Pazite le, da bodo ti stilsko in barvno usklajeni z veliko garderobno omaro ter posteljo.

Celotni spalnični sestavi

Pravo pohištvo za spalnico vam dolgoročno zagotavlja zadovoljstvo, to pa izboljša kakovost spanja in ustvarja udobno okolje za sprostitev in počitek. Dobro počutje v spalnici si lahko pričarate s stilom po svojem okusu, ki prostoru daje osebnost in pozitivno energijo. Pri nas imamo na voljo celotne spalnice v modernem, klasičnem in rustikalnem slogu. Vi se morate odločiti le, kakšen tip zapiranja vrat si želite na garderobni omari in dimenzijo posteljnega okvirja.

Mladinske in otroške sobe

Otroške in mladinske sobe so prostori odraščanja. Pomembno je, da so opremljene s pohištvom po okusu najmlajših, obenem pa kakovostno in funkcionalno, saj to dokazano pozitivno vpliva na otroški razvoj, kar si lahko preberete tukaj. Najprej poskrbite, da bo vaš otrok imel udobno posteljo oziroma ležišče, nato ustvarite učenju prijazen delovni in ustvarjalni kotiček, hkrati pa z izbiro prostorne garderobne omare zagotovite dovolj prostora za shranjevanje oblačil in igrač. Naša ponudba poleg posameznih elementov obsega več kot 10 različnih programov otroških in mladinskih sob, ki omogočajo izbor različnih elementov, postavitev in barvnih kombinacij.

 

kaj je pomembno za dober spanec?

Spanje je v našem vsakdanjiku pomembno ravni tako, kot so pomembni hrana, voda in zrak, zato ga nikakor ne smemo zapostavljati. V času, ki ga prespimo se naše telo obnavlja, nabira energijo in sprošča. Bolj kakovosten spanec zato pomeni več energije in moči za naslednji dan.


Pogosto utrujenost in nihanja razpoloženja nemalokrat pripisujemo slabim prehranskim navadam ali stresnim delovnikom, vse preredko pa se vprašamo: »Sem res utrujen ali sem nerazpoložen preprosto zato, ker sem kronično neprespan?« Svoje spanje lahko izboljšate že z nekaj preprostimi koraki in se za vedno poslovite od nespečnosti, zbujanja sredi noči ter premetavanja po postelji.

Recept za dobro spanje v petih korakih

 • 1. KORAK: Opremite svojo spalnico v slogu in barvah, ki na vas delujejo pomirjujoče. Izberite kakovostno vzmetnico, letveno dno in posteljnino.
 • 2. KORAK: Ker smo ljudje bitja navad, je pomembno, da razvijemo svojo spalno rutino. Kako to storiti in ostati dosleden, lahko preberete tukaj.
 • 3. KORAK: Bolj kot dolžina spanca je pomembna njegova kakovost. Več o nasvetih za učinkovito kratko spanje boste našli tukaj.
 • 4. KORAK: Spalnica naj bo prostor brez elektronskih naprav.
 • 5. KORAK: Redno zračenje in stalna sobna temperatura so ključnega pomena, da se boste lahko dobro naspali.
 

vrhunske blagovne znamke vzmetnic

Ker prisegamo na vrhunsko kakovost, vam ne moremo ponudi drugega kot le-to. Pri nas vam nudimo le najboljše znamke vzmetnic, kot so Serta, Lagea, Hilding Anders, 5 Star Collection, King Koil, Sealy, Hilker, Silver Line, Stearns & Foster in Tempur.


Podjetje Serta že več kot 80 let sodi med vodilne proizvajalce kakovostnih vzmetnic v Združenih državah Amerike in na svetu. Vzmetnice Serta poznajo v več kot 150 državah, med drugim je podjetje glavni dobavitelj vzmetnic vseh večjih hotelskih verig. Prvovrstno udobje vzmetnic Serta izkusijo vsi obiskovalci hotelskih verig Hilton, Marriott, Intercontinental, Choice, Best Western, najdete pa jih tudi v Bellagio Las Vegas. Vse vzmetnice s podpisom Serta odlikujejo najnovejša tehnologija in različni napredni materiali v svetu spanja, ki pomagajo izboljšati spanec, počutje in ne nazadnje tudi zdravje.

Zakaj so vzmetnice Serta tako posebne?

Ne glede na to, ali boste kupili vzmetnico Serta nižjega cenovnega razreda ali visokega, bo le-ta oblikovana in izdelana v skladu s strogimi pravili odličnosti, ki jih zagotavlja ime blagovne znamke. Zato ni čudno, da so bile vzmetnice Serta iz linije Perfect Sleeper priznane s strani ameriškega Nacionalnega inštituta za spanje kot edine, ki pomagajo odpravljati 5 najpogostejših težav pri spanju.


5 najpogostejših težav pri spanju, ki jih lahko odpravite z vzmetnico Serta Perfect Sleeper

Če se boste odločili za nakup ene izmed vzmetnic Serta Perfect Sleeper, lahko pozabite na:

 • obračanje,
 • pomanjkanje podpore,
 • občutek vročine ali mraza,
 • motnje zaradi partnerjevih premikov,
 • premikanje vzmetnice.

Lagea so vzmetnice slovenskega proizvajalca, ki poleg dobre kakovosti spanca nudijo tudi zagotovljeno večletno udobje. Ponudba vzmetnic Lagea je izjemno pestra in raznolika, prav vsaka vzmetnica pa se prilagaja različnim ergonomskim zahtevam človeka. Piko na i zagotovo doda izjemna cenovna dostopnost vzmetnic, zaradi katere boste spali še lažje.


Skandinavska blagovna znamka vrhunskih vzmetnic Hilding Anders v svoji proizvodnji sledi načelom severnjaških vrednot, ki v ospredje postavljajo naravo, mir, družino in tradicijo. Vse vzmetnice poleg tega odlikujejo tudi tehnološko napredni materiali, prvovrsten dizajn in inovativne rešitve, ki izboljšujejo spanec. Za zdravo in sveže spalno okolje pa iz dneva v dan skrbijo zračne prevleke vzmetnic, ki jih lahko operete kar v domačem pralnem stroju.


King Koil je ameriški proizvajalec vzmetnic, ki v vseh pogledih zaseda prvo mesto odličnosti, ko beseda nanese na dober spanec. Vzmetnice v eno združujejo več kot stoletno tradicijo obrti, različna vzmetenja, kombinacijo naravnih materialov in napredne tehnologije. Vse z namenom, da vas vzmetnica King Koil zaziblje v sproščujoč in krepčilen spanec. Strokovnjaki za spanje sodelujejo v procesu nastajanja vzmetnice od začetka do konca, zato je King Koil postal sinonim za udobje, vzdržljivost in kakovost.

Vzmetnice, potrjene s strani Mednarodne zveze kiropraktikov

Vzmetnice King Koil so edine vzmetnice na svetu, ki jih je potrdila Mednarodna zveza kiropraktikov, da med spanjem zagotavljajo pravilno namestitev hrbtenice in posledično zagotavljajo bolj zdrav spanec. Prav zato na vzmetnicah King Koil vsak dan spi na tisoče ljudi na šestih celinah.


5 Star Collection je linija vzmetnic skandinavskega proizvajalca Hilding Anders, ki je na voljo ekskluzivno v trgovinah Harvey Norman. Vzmetnice so plod raziskav izkušenih strokovnjakov na področju spanja ter ocen gostov, ki so prenočili v najboljših hotelih po svetu s petimi zvezdicami. Tako vzmetnice 5 Star Collection v eno združujejo le najboljše iz sveta znanosti in izkušenj uporabnikov.


Vzmetnice ameriškega proizvajalca Sealy so zasnovane, izdelane in testirane po najvišjih standardih kakovosti, ki jih narekuje spalnična industrija. Vsako vzmetnico odlikujejo pametne rešitve in inovativne tehnologije, ki so hkrati zaščitni znak blagovne znamke. Med najbolj prepoznavnimi tehnologijami vzmetnic Sealy je Posturepedic Technology, ki ima več kot pol stoletja dolgo tradicijo zagotavljanja enkratne spalne izkušnje. Omenjena tehnologija je prisotna v večini Sealy vzmetnic in omogoča dodatno podporo na sredinskem delu, kjer je pritisk telesa na vzmetnico največji, hkrati pa zagotavlja, da vzmetnica ne spremni svoje oblike tudi po letih uporabe.


Vrhunska kakovost s poudarkom na tradiciji je glavno vodilo proizvajalca luksuznih vzmetnic Hilker, katerega zgodba se je začela leta 1888 v malem nemškem mestu Detmold. Družinsko podjetje Hilker se je sprva ukvarjalo s proizvodnjo manjših dizajnerskih kosov pohištva, nekoliko kasneje pa so v program vključili tudi izdelovanje prvovrstnih vzmetnic, ki so vse do danes obdržale svoj status odličnosti, zanesljivosti in modernosti.

Nemška kakovost in izjemna pozornost do detajlov

Preboj med najboljše znamke na področju vzmetnic jim je omogočilo njihovo vsakodnevno stremljenje k tehnološkim izboljšavam in ekološki proizvodnji. Vsaka vzmetnica Hilker je izdelana s posebno preciznostjo in pozornostjo do detajlov, o čemer pričajo tudi številna mednarodna priznanja, ki jih je podjetje prejelo za svoje dosedanje prispevke k izboljšanju spanja mnogih na različnih koncih sveta.

Izjemna tehnologija, kraljevsko spanje

Vse Hilker vzmetnice odlikuje sistem naprednega žepkastega vzmetenja, ki ga sestavljajo vzmeti, izdelane iz titanove zlitine. Slednja je znana kot dober nevtralizator negativnega sevanja elektronskih naprav, zato med spanjem ne boste izpostavljeni nevarnemu sevanju. Prav tako prav vse Hilker vzmetnice nudijo optimalno spalno klimo in podporo celotnemu telesu. Za potrebe proizvodnje v podjetju uporabljajo le naravni lateks, ki ga prideluje svetovno znano belgijsko podjetje Latexco. Njihov lateks nastaja le iz previdno izbranih dreves kavčukovca, ki rastejo na plantažah v neposredni bližini ekvatorja. Poleg tega pa je lateks antibakterijski in antialergijski material, ki je primeren tudi za ljudi z občutljivo kožo. Za več informacij o prvovrstnih nemških vzmetnicah Hilker kliknite tu.


Silver Line je prestižna linija vrhunskih ležišč, ki so znana po svoji izjemni kakovosti in zagotavljanju počitka brez primere. Kombinacija izbranih materialov, popolne opore in odličnega prilagajanja je tisto, po čemer si boste vzmetnico Silver Line zapomnili za vedno. Večina vzmetnic je obogatena z alcantaro, tehnološko dovršenim materialom, ki se proizvaja predvsem v Italiji. Zaradi izjemne vzdržljivosti in dolge življenjske dobe se alcantara najpogosteje uporablja v avtomobilski industriji. Vzmetnice Silver Line so bile oblikovane in izdelane ekskluzivno za trgovine Harvey Norman, zato jih boste zaman iskali drugje.


Stearns & Foster je leta 1846 ustanovljeno podjetje, ki svojo zgodbo odličnosti in prvovrstnosti piše že od samih začetkov. Vsaka vzmetnica Stearns & Foster zagotavlja spanje, podporo in prilagajanje brez primere. In pri Stearns & Foster brez primere resnično pomeni brez primere, saj se blagovna znamka uvršča med najbolj luksuzne znamke vzmetnic na svetovnem tržišču.

Kaj pridobim z nakupom vzmetnice Stearns & Foster?

Vzmetnice Stearns & Foster povezujejo zgodovino s prihodnostjo, izjemno zapuščino z novimi inovacijami. Vsaka vzmetnica gre namreč skozi roke izjemnih obrtniških mojstrov, ki poskrbijo za popolnost detajlov do zadnjega šiva. Vrhunska pa ni le izdelava, pač pa tudi kakovost materialov. V podjetju uporabljajo le precizno izbrane in najboljše materiale, ki se ponašajo z dolgo življenjsko dobo in neprekosljivim udobjem.


Zgodba vrhunske blagovne znamke vzmetnic Tempur je neposredno povezana z razvojem istoimenskega materiala, ki ga je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zasnovala NASA. Na osnovi tega edinstvenega materiala je podjetje Tempur zgradilo kolekcijo vzmetnic, ki so takoj po predstavitvi leta 1991, požele velik uspeh.

Tempur je namreč material, ki ima sposobnost reagiranja na vašo telesno temperaturo, poskrbi za enakomerno razporeditev telesne teže po površini in zagotavlja izjemno izkušnjo udobja med spanjem. Ta aktivni material lahko zadovolji popolnoma različne spalne potrebe, zato Tempur vzmetnicam zaupajo že v več kot 76 državah po svetu.

Zakaj izbrati Tempur?

Material tempur sestavljajo milijoni odprtih celic, ki se nežno premikajo okoli telesa in na ta način zagotavljajo popolno podporo tam, kjer jo potrebujete, brez povratnega pritiska. Vzmetnica iz tempurja je mehka tam, kjer to želite in trda tam, kjer to potrebujete. Tako nudi udobno lego in ustrezno podporo, pri čemer vedno daje občutek popolne breztežnosti. Ker so vzmetnice Tempur tako rekoč ustvarjene po meri telesa, odpravljajo točke pritiska in zmanjšujejo potrebo po obračanju med spanjem. Čeprav so lastnosti tempurja zelo podobne spominski peni, pa se tempur od spominske pene loči po tem, da ima lastno proizvodnjo, kjer se raziskuje, oblikuje in proizvaja po lastni formuli.

Ker je blagovnih znamk veliko, je izbira toliko težja. Za lažjo izbiro prave vzmetnice smo pripravili kratek spletni test. Čaka vas 7 ključnih vprašanj, ki so pomembna pri nakupu nove vzmetnice in odločilno vplivajo na kakovost spanca. Rešite naš kviz in izvedeli boste, s katero vzmetnico lahko za zmeraj izboljšate svoje spanje.

 

sladke sanje za najmlajše

Otroška in mladinska soba je tisti prostor, kamor se mora otrok ali mladostnik vračati rad in občutiti varnost pred zunanjim svetom. Zato je v prvi vrsti pomembno, da je soba otroku/mladostniku všeč, saj bo na ta način nanj vplivala pozitivno in spodbudno. Pomembno je, da je soba opremljena glede na starost in osebnost otroka ali mladostnika. Za majhne otroke je pomembno, da ima pohištvo zaobljene robove, da je dovolj nizko, da omogoča dovolj prostora za gibanje in prostora za shranjevanje. Pri mladostniku pa je predvsem pomembno, da ima dovolj veliko garderobno omaro, večjo posteljo in prostor za učenje.

Programi sob za fante in punce

Pri nas vam ponujamo različne programe otroških in mladinskih sob, ki se med seboj razlikujejo po slogu, barvnih kombinacijah in elementih za sestavljanje. Naša ponudba omogoča nakup pohištva za sobico, kjer najmlajši začnejo prve korake, pa vse do mladinskih sob, ki pospremijo mladostnika v odraslo življenje.

Zakaj se odločiti za nakup programa otroške sobe?

 • Ker soba raste z otrokom. Med odraščanjem lahko določene elemente preprosto dokupite. Na ta način prihranite, saj vam ni potrebno kupiti celotne nove sobe.
 • Ker prihranite čas, ki bi ga sicer namenili iskanju ujemajočih se posameznih pohištvenih kosov.
 • Ker lahko posamezne pohištvene elemente poljubno kombinirate in prestavljate po prostoru.

Posteljni okvirji za najmlajše

Dober spanec je izjemnega pomena za zdrav razvoj otrok in mladostnikov, zato je kakovostna postelja eden najpomembnejših kosov pohištva v njihovi sobi. Pri mlajših otrocih je še posebej pomembno, da jim postelje ne postavite na sredino sobe, ampak jo z vzglavjem naslonite na steno. Tako boste otroku dali podzavestno sporočilo varnosti, ki je med odraščanjem eden bistvenih občutkov za dobro samozavest. V naši pestri ponudbi boste našli veliko običajnih posteljnih okvirjev različnih dimenzij, izbirate pa lahko tudi med polvisokimi oziroma dvignjenimi posteljami ali pogradi, ki so odlična rešitev za manjše otroške in mladinske sobe za dva otroka. Seveda pa imamo za majhne otroke v prodaji tudi posteljne okvirje v različnih oblikah, kot so recimo gusarska ladja, formula, gasilski avto in drugi, ki pri otroku spodbujajo razvoj domišljije.

Pisalne mize

Pisalna miza je nepogrešljiv kos pohištva vsake otroške ali mladinske sobe. Pomembno je, da nudi dovolj delovnega prostora za učenje in ustvarjanje hkrati. Kakovostno izdelana miza bo zdržala dlje, zato investirajte vanjo. Pazite le, da bo pisalna miza barvno in oblikovno usklajena z ostalim pohištvom. Poleg pisalne mize je vredno razmisliti tudi o nakupu dobrega stola ter predalnikov in polic za shranjevanje knjig.

Varnost na prvem mestu

Vsak starš želi, da bi njegov malček na poti odraščanja naletel na čim manj nevarnosti, zato v domačem okolju zaščiti električne vtičnice, zamaskira ostre robove in namesti zaščitne ograjice, tam, kjer je to potrebno. A za otroka se resnično varen dom začne v otroški sobi – njegovem prostoru za spanje, igro, učenje in zabavo. Ali veste, kakšne tehnične zakonitosti mora izpolnjevati pograd, da ga lahko brez skrbi postavite doma? Preverite tu.

Dekoracija otroške sobe

Otroška soba naj bo prijeten prostor, v katerem bodo otroci uživali in se dobro počutili. Ni treba, da je okrasitev otroške sobe zapletena. Še tako preprosta dekoracija ustvari prijetno vzdušje v prostoru, vendar le toliko časa, dokler ustreza otrokovi starosti in njegovemu zanimanju. Ustvarite ustvarjalno sobico, ki bo otroka spodbujala k aktivni igri in ga bo zaposlila. Naj bo prostor zabaven, svetel in vesele barve. Naj bo ljubko, prijetno, igrivo, predvsem pa funkcionalno!

 

popolna preobrazba spalnice s posteljnino

S posteljnino lahko celoten videz spalnice spremenite v zgolj nekaj minutah. Ker posteljnina prostorsko pokriva celotno posteljo, ima v prostoru veliko večjo vlogo kot bi si mislili.

Kako lahko posteljnina vpliva na naše zdravje?

Ne samo, da boste z menjavo posteljnine dosegli drugačno podobo spalnice, ampak boste hkrati poskrbeli tudi za osebno higieno. Ker imamo med spanjem neposreden stik s posteljnino je pomembno, da jo redno menjujejo. Za uspešno preprečevanje razvoja pršic in drugih mikroorganizmov v naši postelji je ključno, da posteljnino preoblačimo na 14 dni. Na ta način se izognemo tudi morebitnemu nastanku alergij, astme in drugih bolezni dihal.

Materiali, iz katerih je najpogosteje izdelana posteljnina

100 % bombaž - Bombaž je najpogosteje uporabljen material za izdelavo posteljnine, saj je prijeten na dotik in omogoča dobro zračnost. Bombažna posteljnina je navadno nekoliko cenejša, vendar pa ni zato nič manj prijetna na koži kot ostali materiali. Ker je bombaž nekoliko boljši izolator kot saten, ga veliko ljudi najraje uporablja v zimskem času.

Bombaž saten – Bombaž saten je posebna vrsta materiala, ki ima tako lastnosti bombaža kot satena. Material je bolj gladek kot bombaž in nekoliko trši od satena. Na otip je bombaž saten zelo mehek, poleg vsega pa je še preprost za vzdrževanje.

Saten – Posteljnina iz satena je izjemno prijetna na otip, prepoznali pa jo boste po svetlikajočem se lesku. Satenasta posteljnina obljublja izjemno mehkobo, dobro zračnost in lep izgled.

Svila – Za svileno posteljnino sta značilna lesk svile in gladek, hladen občutek na otip. Svila zaradi svoje luknjičaste strukture svilenih vlaken omogoča visoko stopnjo zračnosti in zagotavlja zdravo ter suho spalno okolje.

Lan – Lanena posteljnina je veliko trša od vseh prej omenjenih materialov. Zaradi njene lahkotnosti in dobre zračnosti pa je predvsem primerna za vroče poletne noči.

Izbira posteljnine glede na letni čas

Za hladnejše, zimske dneve je zagotovo najbolj primerna bombažna posteljnina. Bombaž je nekoliko debelejši material, ki poskrbi za prijetno toplino in mehkobo, še vedno pa je dovolj zračen, da omogoča dobro dihanje kože. V polenih mesecih pa Strokovnjaki za spanje svetujejo uporabo posteljnine iz svile, satena in lana. Vsi ti naravni materiali so dobro znani po izjemni sposobnosti odvajanja vlage, kar je poleti še posebej pomebno.

Ali lahko barva posteljnine vpliva na naše počutje?

Verjeli ali ne, barva posteljnine vpliva na naše počutje tudi ponoči, ko spimo. Vsaka barva ima namreč svoj energetski naboj in oddaja različne vibracije v prostor. Žive barve oddajajo močnejše vibracije, ki spodbujajo gibanje in razmišljanje, medtem ko nežni toni delujejo pomirjujoče.

 • Rumena: To je barva ustvarjalnosti, veselja in svetlosti. Rumeno barvo se pogosto povezuje tudi z igrivostjo, mladostjo in radovednostjo.
 • Zelena: Vse kar je zeleno simbolizira naravo, srečo, potrpežljivost, varnost in uravnoteženost. Ima pa zelena še eno zelo zanimivo lastnost. Hladni odtenki zelene nas umirjajo, topli pa poživljajo.
 • Modra: Pomen modre se povezuje z modrostjo, globino, razmišljanjem in svobodo. Prav tako pa modro barvo pogosto srečamo v povezavi z avtoriteto, čistočo in zaščito.
 • Oranžna: Za oranžne odtenke velja, da spodbujajo ustvarjalnost in prebudijo udobje, okus, aktivnost, komunikacijo in navdih.
 • Vijolična: To je barva inteligence in čustev. Vijolična simbolizira tudi razkošje, prestiže, ženskost in nežnost.
 • Rdeča: Simbolika rdeče govori o energiji, vitalnosti, hitrosti ter dinamiki. Prav tako pa rdeča zaznamuje strast, drznost ter nevarnost.
 • Roza: Ta barva pomeni zabavo, igrivost, pozitivizem, nežnost in ženskost.
 • Zlata in srebrna: Obe barvi hkrati simbolizirata bogastvo in hlad, zato delujeta tudi prestižno.
Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.