Pošljite sporočilo

Summit spletni kredit

Brezskrbni spletni nakup na obroke

Spletni kredit vam v sodelovanju s Harvey Norman Trading d.o.o., Letališka cesta 3D, Ljubljana omogoča Summit Leasing Slovenija d.o.o., Flajšmanova 3, Ljubljana.

Summit spletni kredit je ekskluzivna storitev spletne trgovine Harvey Norman, ki vam omogoča povsem preprosto nakupovanje na obroke iz udobja domačega naslonjača in vam nudi nakup v do 24 mesečnih obrokih v le nekaj preprostih korakih. Posredujte nam svoje podatke, za vse ostalo pa poskrbimo mi!

KAJ MORATE VEDETI O SPLETNEM KREDITU SUMMIT?

Znesek in trajanje kredita:

Minimalni znesek kredita znaša 125,00 EUR, maksimalni znesek pa 5.000,00 EUR. Minimalno število mesečnih obrokov odplačevanja spletnega kredita Summit je 3, največje število mesečnih obrokov odplačevanja pa 24.

V kategoriji izdelkov računalniki (namizni, prenosni, tablični in mobilni telefoni, fotoaparati) velja, da lahko z enim spletnim kreditom pridobite samo en istovrstni izdelek oz. artikel iz prodajnega programa. Primer: v kategoriji računalništva lahko pridobite skupen kredit za nakup enega prenosnika in ene tablice, ne morete pa pridobiti kredita za nakup dveh tablic.

Za pridobitev spletnega kredita morate izpolnjevati naslednje pogoje:

 • Ste fizična oseba, državljan Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ob poteku direktne bremenitve niste mlajši od 18 ali starejši od 78 let in ste redno zaposleni za nedoločen čas pri delodajalcu s sedežem v Sloveniji, v državah Evropske unije ali pa imate status upokojenca.
 • Pri eni od slovenskih bank morate imeti odprt osebni račun, ki omogoča odprtje direktne bremenitve.

Kako do spletnega kredita?

1. Po tem, ko artikel na naši spletni strani dodate v košarico, kliknite desni gumb »NADALJUJ NA PLAČILO«.

2. Izberite želeni način dostave in kliknite gumb »NADALJUJ NA PLAČILO«.

3. Med možnostmi plačila v kategoriji »Nakup na obroke« izberite možnost »Summit spletni kredit«. Preverite, če ste vnesli pravilen naslov za plačilo in dostavo, potem pa spodaj izberite število obrokov. Lahko izberete najmanj 3 in največ 24 mesečnih obrokov odplačevanja.

4. Spletna stran vam po izbiri števila obrokov pripravi informativni izračun kredita in z njim povezanih stroškov.

5. Po izračunu nadaljujte z vnosom vaših osebnih podatkov.

6. Po tem, ko vnesete podatke, na desni strani kliknite gum »ZAKLJUČI NAKUP«. S tem se izvede preverjanje izpostavljenosti pri podjetju Summit Leasing Slovenija in Zavarovalnici Sava, pri čemer vaša skupna zadolžitev iz naslova sklenjenih in neodplačanih hitrih kreditov pri Summit Leasing Slovenija ne sme presegati 5.000,00 EUR.

7. Po uspešnem vnosu vaših podatkov na el. naslov: hnweb@slsi.si pošljete naslednje dokumente (navodila o tem prejmete tudi po el. pošti):

ČE STE REDNO ZAPOSLENI:

 • Skeniran zadnji originalni bančni izpisek, ki ga dobite po pošti ali
 • Skenirano potrdilo matične banke o prilivu na TRR iz naslova zadnje plače (potrdilo ne sme biti starejše od 31 dni in mora vsebovati navedbo in podpis bančnega uslužbenca) v obliki vloge za posredovanje podatkov ali potrdila oz. izpisa prometa ali originalni izpis iz internetnega poslovanja v pdf formatu, ki je lahko:
  • Izpis iz e-bančništva v obliki zadnjega mesečnega izpisa, ki mora vsebovati navedbo banke, ime, priimek, naslov in št. TRR
  • izpis za poljubno obdobje, ki mora biti narejen najmanj za en mesec in mora vsebovati ime, priimek in št. TRR. Končni datum obdobja je lahko največ 31 dni pred datumom vložitve prošnje za kredit.

Z izpisa mora biti razviden priliv plače v tekočem, preteklem ali predpreteklem mesecu. Če na kateremkoli zgoraj navedenem izpisu ob prilivu plače ne piše PLAČA ali OSEBNI DOHODEK ali REDNO DELO ali SALA, priložite tudi skenirano plačilno listo za priliv z izpisa (zneska se morata ujemati). Priliv iz naslova plače, prikazan na bančnem izpisku, ne sme biti manjši od 552,30 EUR.

ČE STE NA PORODNIŠKEM DOPUSTU:

Če ste na porodniškem dopustu, morate poleg zgoraj navedenih dokumentov posredovati skenirano potrdilo delodajalca, da ste zaposleni za nedoločen čas. V primeru zaposlitve za določen čas lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 12 mesecev. Potrdilo ne sme biti starejše od 31 delovnih dni od datuma kreditne pogodbe.

ČE STE UPOKOJENI:

Če je starost upokojenca 62 let ali več, ta predloži le bančni izpisek (kot je navedeno zgoraj), pri čemer mora biti na izpisku prikazana pokojnina z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ. V primeru starosti do 62 let upokojenec predloži še zadnje prejeto originalno obvestilo ZPIZ ali internetno obvestilo. Pokojnina mora biti izkazana pod šifro 01. Letni dodatek oz. regres se odštevata od skupnega nakazila pokojnine (šifra 07 in 50).

Kako poteka odobritev kredita?

1. Na osnovi vašega zahtevka bomo naslednji delovni dan izvedli vpogled v Slovenski informacijski sistem bonitet (Sisbon) skladno s kriteriji, ki jih morate izpolnjevati za odobritev.

2. Po prejemu dokumentacije za odobritev spletnega kredita z vaše strani in izvedenem vpogledu v Sisbon, vas bomo obvestili o odobritvi spletnega kredita po el. pošti. Če bo kredit odobren, boste na osnovi izbranega način dostave od prevzemu blaga podpisali naslednje dokumente, ki vam jih bomo predhodno poslali na vpogled tudi po el. pošti:

 • standardne predhodne informacije,
 • kreditna pogodba
 • soglasje za direktno bremenitev
 • upravno izplačilna prepoved

3. Direktno bremenitev na osnovi vašega soglasja odpre pri vaši banki Summit Leasing Slovenija. Obroke po kreditni pogodbi plačujete vsakega 18. v mesecu preko direktne bremenitve vašega osebnega računa.

4. Skupaj s prvim obrokom preko direktne bremenitve plačate stroške odobritve v višini 1,5% od zneska kredita (max. 50,00 EUR) in stroške zavarovanja v višini 3% od zneska glavnice in obresti. EOM (efektivna obrestna mera) je razvidna iz informativnega izračuna in je izračunana na podlagi zneska in trajanja kredita, stroškov odobritve in zavarovanja ter veljavne obrestne mere, ki je 9,00% (fiksna). Morebitni dodatni stroški, ki nastanejo, če ne izpolnjujete pogodbe, niso vključeni v izračun EOM.