Vračilo artiklov v spletni trgovini

Vračilo artiklov v 14 dneh

Kot kupec v spletni trgovini imate pravico, da v 14 dneh od prejema naročila odstopite od pogodbe oziroma nakupa, brez navedbe razloga. To storite v treh preprostih korakih:

 1. O odstopu od pogodbe nas v roku 14 dni pisno obvestite na naslov Harvey Norman Trading, d.o.o., Letališka cesta 3d, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov: info@harveynorman.si. V pisno izjavo obvezno vključite številko naročila, ime artikla oziroma artiklov in svoje kontaktne podatke.
 2. V najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali in se z vami dogovorili o načinu vračila artikla. Kupljeni artikel morate vrniti v brezhibnem stanju in priloženi originalni embalaži, v najkrajšem možnem času.
 3. V roku 14 dni od vašega pisnega odstopa od nakupa vam bomo vrnili vplačano vsoto na plačilno sredstvo, s katerim ste opravili prvotni nakup artikla. Vračilo denarja v vsakem primeru izvedemo po tem, ko nam vrnete kupljeni artikel oziroma artikle v brezhibnem stanju in z originalno embalažo.
Kaj morate vedeti?
 1. Kot kupec v spletni trgovini imate pravico, da brez navedbe v 14 dneh odstopite od pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh:
  1. Od dne, ko artikel fizično poseduje kupec oziroma tretja oseba, ki jo določi kupec in ni prevoznik artikla.
  2. Če gre za pogodbo z dostavo blaga, ki sestoji iz večih kosov, potem rok prične teči z dnem, ko kupec ali tretja pooblaščena oseba za prevzem dobi v fizično posest zadnje pošiljke oziroma naročene artikle.
 2. Če želite uveljaviti pravico do dostopa od pogodbe, morate z nedvoumno pisno odstopno izjavo o tem nemudoma obvestiti prodajalca:
  Harvey Norman Trading, d.o.o., Letališka cesta 3d, 1000 Ljubljana , elektronski naslov: info@harveynorman.si.
  Pisno odstopno izjavo lahko posredujete s pismom po pošti, elektronskim sporočilom ali telefaks sporočilom).
 3. Kupec lahko pri odstopu neobvezno uporabi tudi priloženi vzorčni odstopni obrazec.
 4. Stroške pošiljanja oziroma dostave vračila artikla krije kupec. Pošiljk z odkupnino podjetje ni dolžno sprejeti.
 5. ri odstopu od pogodbe zadošča, da je obvestilo o uveljavitvi pravice kupca do odstopa poslano pred oziroma v roku odstopnega roka od pogodbe o nakupu.
 6. Kupec mora od datuma obvestila o odstopu od pogodbe artikel vrniti prodajalcu v roku 14 dni.
 7. Prodajalec kupcu brez nepotrebnega odlašanja vrne vsa prejeta plačila v roku 14 dni od prejetja obvestila, pod pogojem, da je v tem obdobju kupec prodajalcu dostavil vrnjeni artikel v brezhibnem stanju.
 8. Kupec mora blago prodajalcu vrniti oziroma izročiti brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok povračila kupnine se upošteva, če kupec blago vrne v 14-dnevnem roku. Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.
 9. Prodajalec lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj.
 10. Kupcu se vsota vrne z istim plačilnim sredstvom, ki je bilo uporabljeno pri prvotnem nakupu artikla, razen, če je dogovorjeno drugače. V nobenem primeru zaradi tega povračila kupec ne nosi nikakršnih stroškov.
 11. Kupcu so povrnjena vsa plačila, vključno s prvotnimi stroški dostave artikla kupcu. Kupcu NE VRAČAMO dodatnih stroškov dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani prodajalca.
 12. Potrošnik odgovarja za zmanjšano vrednost blaga, ki je posledica ravnanja z blagom. Artikel oziroma blago mora biti vrnjeno v brezhibnem stanju, torej stanju, ki ne spremeni njegove narave, lastnosti ali delovanja.
 13. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil upoštevan popust, bonus, koda za popust ali drugačen vzrok zmanjšanja plačila polne vrednosti, se kupcu vrne le vplačani znesek.
 14. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je kupec po dostavi odprl varnostni pečat.
 15. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.
Priloge

Priloga k pravilom v razmerju do kupcev, ki so potrošniki:

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (Obr. OP).

Vračilo artikla za pravne osebe

Nakup, opravljen s strani podjetja, se obravnava po pravilih oziroma splošnih pogojih poslovanja za pravne osebe. Podjetja, samostojni podjetniki in ostale pravne osebe lahko artikle vračajo v skladu z garancijskimi pogoji. Pravne osebe NE MOREJO uveljavljati pravice odstopa od pogodbe v 14 dneh oziroma vračila kupnine.

Vsa dodatna vprašanja v zvezi z vračilom artiklov s strani pravnih oseb naslovite na elektronski naslov info@harveynorman.si.

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.