Načini plačila v trgovinah Harvey Norman

Načini plačila v fizičnih trgovinah

V naših fizičnih poslovalnicah lahko nakup opravite z gotovino ali z naslednjimi plačilnimi karticami: Activa, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners.

Ponujamo tudi možnost nakupa na obroke. Več o tem načinu plačila najdete na tej povezavi.

 

Načini plačila v spletni trgovini

1. Summit spletni kredit

Spletni kredit vam v sodelovanju s Harvey Norman Trading d.o.o., Letališka cesta 3D, Ljubljana omogoča Summit Leasing Slovenija d.o.o., Flajšmanova 3, Ljubljana.

Minimalni znesek kredita znaša 125,00 EUR, maksimalni znesek pa 7.000,00 EUR. Za področje računalnikov - namizni, prenosni, tablični in mobilnih telefonov velja, da lahko z enim spletnim kreditom pridobite samo en istovrstni izdelek oz. artikel iz prodajnega programa.

Minimalno število mesečnih obrokov odplačevanja spletnega kredita Summit je 3, največje število mesečnih obrokov odplačevanja pa 24.

 Za pridobitev spletnega kredita morate izpolnjevati naslednje pogoje:

 • Ste fizična oseba, državljan Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Sloveniji, niste mlajši od 18 in starejši od 78 let ob poteku direktne bremenitve, ter ste redno zaposleni za nedoločen čas pri delodalalcu s sedežem v Sloveniji, v državah Evropske unije ali upokojeni.
 • Pri eni od slovenskih bank morate imeti odprt osebni račun, ki omogoča odprtje direktne bremenitve.

Na spletni strani https://www.harveynorman.si/ izberete blago, med načini plačila pa zavihek Plačaj na obroke in Summit kredit. Nato nadaljujete z vnosom vaših podatkov. Ob vnosu vaše davčne in EMŠO št. se izvede preverjanje vaše izpostavljenosti pri podjetju Summit Leasing Slovenija in Zavarovalnici Sava, pri čemer vaša skupna zadolžitev iz naslova sklenjenih in neodplačanih hitrih kreditov pri Summit Leasing Slovenija ne sme presegati 5.000,00 EUR. Po uspešnem vnosu vaših podatkov v nadaljevanju posredujete na el. naslov: hnweb@summit-leasing.si naslednje dokumente (navodila o tem prejmete tudi po el. pošti):

ČE STE REDNO ZAPOSLENI

 • skeniran zadnji originalni bančni izpisek, ki ga dobite po pošti ali
 • skenirano potrdilo matične banke o prilivu na TRR iz naslova zadnje plače (potrdilo ne sme biti starejše od 31 dni in mora vsebovati navedbo in podpis bančnega uslužbenca) v obliki vloge za posredovanje podatkov ali potrdila oz. izpisa prometa ali
 • originalni izpis iz internetnega poslovanja v pdf formatu, ki je lahko:
  1. zpis iz e-bančništva v obliki zadnjega mesečnega izpisa, ki mora vsebovati navedbo banke, ime, priimek, naslov in št. TRR
  2. izpis za poljubno obdobje, ki mora biti narejen najmanj za en mesec in mora vsebovati ime, priimek in št. TRR. Končni datum obdobja je lahko največ 31 dni pred datumom vložitve prošnje za kredit.

Z izpisa mora biti razviden priliv plače v tekočem, preteklem ali predpreteklem mesecu. Če na kateremkoli zgoraj navedenem izpisu ob prilivu plače ne piše PLAČA ali OSEBNI DOHODEK ali REDNO DELO ali SALA, priložite tudi skenirano plačilno listo za priliv z izpisa (zneska se morata ujemati). Priliv iz naslova plače, prikazan na bančnem izpisku, ne sme biti manjši od 552,30 EUR.

ČE STE NA PORODNIŠKEM DOPUSTU:

če ste na porodniškem dopustu, morate poleg zgoraj navedenih dokumentov posredovati skenirano potrdilo delodajalca, da ste zaposleni za nedoločen čas. V primeru zaposlitve za določen čas lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 12 mesecev. Potrdilo ne sme biti starejše od 31 delovnih dni od datuma kreditne pogodbe.

ČE STE UPOKOJENI:

Če je starost upokojenca 62 let ali več, ta predloži le bančni izpisek (kot je zapisano v točki 4.A, pri čemer mora biti na izpisku prikazana pokojnina z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ). V primeru starosti do 62 let upokojenec predloži še zadnje prejeto originalno obvestilo ZPIZ ali internetno obvestilo. Pokojnina mora biti izkazana pod šifro 01. Letni dodatek oz. regres se odštevata od skupnega nakazila pokojnine (šifra 07 in 50).

-----------------------------------

Na osnovi vašega zahtevka bomo naslednji delovni dan izvedli vpogled v Slovenski informacijski sistem bonitet (Sisbon) skladno s kriteriji, ki jih morate izpolnjevati za odobritev.

Po prejemu dokumentacije za odobritev spletnega kredita z vaše strani in izvedenem vpogledu v Sisbon vas bomo obvestili o odobritvi spletnega kredita po el. pošti. Če bo kredit odobren, boste na osnovi izbranega način dostave od prevzemu blaga podpisali naslednje dokumente, ki vam jih bomo predhodno poslali na vpogled tudi po el. pošti:

 • standardne predhodne informacije,
 • kreditna pogodba
 • soglasje za direktno bremenitev
 • upravno izplačilna prepoved

Direktno bremenitev na osnovi vašega soglasja odpre pri vaši banki Summit Leasing Slovenija. Obroke po kreditni pogodbi plačujete vsakega 18. v mesecu preko direktne bremenitve vašega osebnega računa. Skupaj s prvim obrokom preko direktne bremenitve plačate stroške odobritve v višini 1,5% od zneska kredita (max. 50,00 EUR) in stroške zavarovanja v višini 3% od zneska glavnice in obresti. EOM (efektivna obrestna mera) je razvidna iz informativnega izračuna in je izračunana na podlagi zneska in trajanja kredita, stroškov odobritve in zavarovanja ter veljavne obrestne mere, ki je 9,00% (fiksna). Morebitni dodatni stroški, ki nastanejo, če ne izpolnjujete pogodbe, niso vključeni v izračun EOM.

2. Nakup na obroke z Diners kartico

Z Diners Club International imate tudi možnost nakupa na obroke. Imeti morate kartico z oznako DC UV. Višina kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici.

 • Število obrokov od 2 do 36
 • Minimalni znesek obroka 40 EUR
 • Minimalni znesek kredita 80 EUR
 • Maksimalni znesek kredita do limita na kartici

3. Paypal

PayPal.com je ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami. Storitev zagotavlja varno spletno plačevanje v realnem času (spletne avtorizacije plačilnih in kreditnih kartic). Za več informacij o storitvi si lahko preberete pogosta vprašanja in odgovore.

4. Z gotovino ob prevzemu

V plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo po povzetju. V primeru, da izberete način dostave prek Pošte Slovenije in vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi po prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije.

5. S plačilno kartico

Pri plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo s plačilnimi karticami. Nakup lahko opravite naslednjimi plačilnimi karticami: Activa, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners (opomba: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje).

Več o sistemu Activa, uporabi kartic Mastercard z naprednim sistemom SecureCode TM ali kartic Visa s sistemom Verified by Visa, si lahko ogledate na naslovu: http://www.activa.si/e-trgovina.asp . Če ste imetnik kartice kartičnega sistema Activa (na vaši kartici vidite logotip Activa), se lahko za pomoč pri uporabi kartic obrnete na Servisni center Activa na telefonsko številko (05) 666 12 56 (več o tem: http://www.activa.si/activa.asp?content=scac).

Zaradi zagotavljanja najvišje stopnje plačilne varnosti se nadzira pristnost opravljenih transakcij. V primeru suma zlorabe je vsaka takšna transakcija brez predhodnega obvestila predana pristojnim organom za preprečevanje zlorab.

(*) OPOZORILO ZA NAKUPE Z MOŽNOSTJO PLAČILA Z GOTOVINO OB PREVZEMU POŠILJKE

V primeru, da želi Pošta Slovenije kupcu spletne trgovine harveynorman.si ob dostavi ali dvigu blaga zaračunati dodatno stroške, opozorite pismonošo ali delavca na okencu, da je že sklenjena pogodba, na osnovi katere ceno za vplačilo odkupnih zneskov plača podjetje Harvey Norman Trading d.o.o.

Kupec spletne trgovine harveynorman.si tako ni dolžan plačati omenjene provizije, pač pa zgolj znesek odkupnine, ki je sestavljen iz cene blaga, objavljene v spletni trgovini harveynorman.si ter morebitnih stroškov dostave za nakupe. V primeru, da ob dostavi ali prevzemu kupljenega blaga osebju Pošte Slovenije predstavljena pojasnila ne zadostujejo, svetujemo plačilo zahtevanega zneska. O tem nas obvestite na info@harveynorman.si ali na telefonsko številko (01) 58 55 000 in bomo zadevo uredili v najkrajšem možnem času. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo in prosimo za razumevanje!

6. S predračunom

Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, naročilo, na katerem so izpisani vsi podatki za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom BN 02 (položnica). Položnico lahko najhitreje in najlažje plačate prek svoje spletne banke, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti.

Predračun je potrebno plačati v 3 dneh, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Naročene izdelke bomo odpremili takoj, ko bo plačilo razvidno na našem transakcijskem računu.

Podatki o vplačilu preko predračuna:

BANKA INTESA SANPAOLO D.D.
SLOVENSKA CESTA 54
1000 LJUBLJANA

BIC KODA: BAKOSI2X
IBAN SI56 1010 0005 1056 624

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.