Načini plačila v trgovinah Harvey Norman

Načini plačila v fizičnih trgovinah

V naših fizičnih poslovalnicah lahko nakup opravite z gotovino ali z naslednjimi plačilnimi karticami: Activa, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners.

Ponujamo tudi možnost nakupa na obroke. Več o tem načinu plačila najdete na tej povezavi.

 

Načini plačila v spletni trgovini

1. 1stavno spletni kredit

Spletni kredit vam v sodelovanju s Harvey Norman Trading d.o.o., Letališka cesta 3D, Ljubljana omogoča Summit Leasing Slovenija d.o.o., Flajšmanova 3, Ljubljana.

Minimalni znesek kredita znaša 100,00 EUR, maksimalni znesek pa 8.000,00 EUR. Minimalno število mesečnih obrokov odplačevanja spletnega kredita 1stavno je 3, največje število mesečnih obrokov odplačevanja pa 84.

V kategoriji izdelkov računalniki (namizni, prenosni, tablični in mobilni telefoni, fotoaparati) velja, da lahko z enim spletnim kreditom pridobite samo en istovrstni izdelek oz. artikel iz prodajnega programa. Primer: v kategoriji računalništva lahko pridobite skupen kredit za nakup enega prenosnika in ene tablice, ne morete pa pridobiti kredita za nakup dveh tablic.

Več informacij

Kako do spletnega kredita?

 1. Po tem, ko artikel na naši spletni strani dodate v košarico, kliknite desni gumb »NADALJUJ NA PLAČILO«.
 2. Izberite želeni način dostave in kliknite gumb »NADALJUJ NA PLAČILO«.
 3. Med možnostmi plačila v kategoriji »Nakup na obroke« izberite možnost »Summit spletni kredit«. Preverite, če ste vnesli pravilen naslov za plačilo in dostavo, potem pa spodaj izberite število obrokov. Lahko izberete najmanj 3 in največ 24 mesečnih obrokov odplačevanja.
 4. Spletna stran vam po izbiri števila obrokov pripravi informativni izračun kredita in z njim povezanih stroškov.
 5. Po izračunu nadaljujte z vnosom vaših osebnih podatkov.
 6. Po tem, ko vnesete podatke, na desni strani kliknite gum »ZAKLJUČI NAKUP«. S tem se izvede preverjanje izpostavljenosti pri podjetju Summit Leasing Slovenija in Zavarovalnici Sava, pri čemer vaša skupna zadolžitev iz naslova sklenjenih in neodplačanih hitrih kreditov pri Summit Leasing Slovenija ne sme presegati 8.000,00 EUR.
 7. Po uspešnem vnosu vaših podatkov na vaš elektronski naslov prejmete nadaljnja navodila.

V kolikor bomo od vas želeli še podporno dokumentacijo, boste na el. naslov hnweb@slsi.si poslali naslednje dokumente (navodila o tem prejmete tudi po el. pošti):

ČE STE REDNO ZAPOSLENI

 • Skeniran zadnji originalni bančni izpisek, ki ga dobite po pošti ali
 • skenirano potrdilo matične banke o prilivu na TRR iz naslova zadnje plače (potrdilo ne sme biti starejše od 31 dni in mora vsebovati navedbo in podpis bančnega uslužbenca) v obliki vloge za posredovanje podatkov ali potrdila oz. izpisa prometa ali originalni izpis iz internetnega poslovanja v pdf formatu, ki je lahko:
  • Izpis iz e-bančništva v obliki zadnjega mesečnega izpisa, ki mora vsebovati navedbo banke, ime, priimek, naslov in št. TRR
  • izpis za poljubno obdobje, ki mora biti narejen najmanj za en mesec in mora vsebovati ime, priimek in št. TRR. Končni datum obdobja je lahko največ 31 dni pred datumom vložitve prošnje za kredit.
 • Z izpisa mora biti razviden priliv plače v tekočem, preteklem ali predpreteklem mesecu. Če na kateremkoli zgoraj navedenem izpisu ob prilivu plače ne piše PLAČA ali OSEBNI DOHODEK ali REDNO DELO ali SALA, priložite tudi skenirano plačilno listo za priliv z izpisa (zneska se morata ujemati). Priliv iz naslova plače, prikazan na bančnem izpisku, ne sme biti manjši od 643,36 EUR.

ČE STE NA PORODNIŠKEM DOPUSTU:

Če ste na porodniškem dopustu, morate poleg zgoraj navedenih dokumentov posredovati skenirano potrdilo delodajalca, da ste zaposleni za nedoločen čas. V primeru zaposlitve za določen čas lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 12 mesecev. Potrdilo ne sme biti starejše od 31 dni od datuma sklenitve kreditne pogodbe.

ČE STE UPOKOJENI:

Če je starost upokojenca 62 let ali več, ta predloži le bančni izpisek (kot je navedeno zgoraj), pri čemer mora biti na izpisku prikazana pokojnina z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ. V primeru starosti do 62 let upokojenec predloži še zadnje prejeto originalno obvestilo ZPIZ ali internetno obvestilo. Pokojnina mora biti izkazana pod šifro 01 in/ali 09. Letni dodatek oz. regres se odštevata od skupnega nakazila pokojnine (šifra 07 in 50). Priliv iz naslova pokojnine ne sme biti manjši od 607,62 EUR.

ČE STE TUJ DRŽAVLJAN:

Če ste tuj državljan morate poleg zgoraj navedenih dokumentov posredovati še ujemajočo plačilno listo, potrdilo o prijavi stalnega prebivališča in potrdilo delodajalca, da ste zaposleni za nedoločen čas, ki ne sme biti starejše od 31 dni od datuma sklenitve kreditne pogodbe.
V primeru, da boste glede na vaše vpisane podatke preusmerjeni na hitri kredit brez izpiska, prosim, da sledite navodilom, ki jih boste prejeli na vaš vpisani elektronski naslov.

Kako poteka odobritev kredita?

 1. Po vlogi za kredit, ki jo izpolnite ob nakupu, boste na vaš elektronski naslov prejeli vso dokumentacijo, ki jo boste v enem izmed naslednjih korakov tudi podpisali:
  • standardne predhodne informacije,
  • kreditna pogodba
  • soglasje za direktno bremenitev
  • upravno izplačilna prepoved
  • privolitev stranke za obdelavo osebnih podatkov za namen trženja
  • izjava na podlagi zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma
  Osebna identifikacija in vpogled v Sisbon bazo je pogoj za odobritev kredita, zato vas bodo v naslednjih dneh po vašem podpisu kreditne dokumentacijo kontaktirali iz dostavne službe. Z dostavljavcem se boste dogovorili za krajši obisk, kjer se bo na podlagi uspešne osebne identifikacije opravil še vpogled v Sisbon bazo. V kolikor bodo vaši podatki v Sisbon bazi ustrezali pogojem za odobritev kredita, je vaš kredit odobren in boste prejeli obvestilo na vaš elektronski naslov. V nasprotnem primeru, če bo preverjanje neuspešno, bo zahtevek za kredit žal zavrnjen.
 2. Direktno bremenitev na osnovi vašega soglasja odpre pri vaši banki Summit Leasing Slovenija. Obroke po kreditni pogodbi plačujete vsakega 18. v mesecu preko direktne bremenitve vašega osebnega računa.
 3. Kredit je brez obresti in stroškov financiranja. Znesek kredita je tako porazdeljen na število obrokov, ki ste si jih izbrali. Ročnost, ki jo lahko izberete je med 3 in 24 mesecev ter znesek kredita med 125 EUR in 8.000 EUR. Morebitni dodatni stroški, ki nastanejo, če ne izpolnjujete pogodbe, niso vključeni v izračun EOM.

2. Nakup na obroke z Diners kartico

Z Diners Club International imate tudi možnost nakupa na obroke. Imeti morate kartico z oznako DC UV. Višina kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici.

 • Število obrokov od 2 do 36
 • Minimalni znesek obroka 40 EUR
 • Minimalni znesek kredita 80 EUR
 • Maksimalni znesek kredita do limita na kartici

3. Paypal

PayPal.com je ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami. Storitev zagotavlja varno spletno plačevanje v realnem času (spletne avtorizacije plačilnih in kreditnih kartic). Za več informacij o storitvi si lahko preberete pogosta vprašanja in odgovore.

4. S plačilno kartico

Pri plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo s plačilnimi karticami. Nakup lahko opravite naslednjimi plačilnimi karticami: Activa, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners (opomba: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje).

Več o sistemu Activa, uporabi kartic Mastercard z naprednim sistemom SecureCode TM ali kartic Visa s sistemom Verified by Visa, si lahko ogledate na naslovu: http://www.activa.si/e-trgovina.asp . Če ste imetnik kartice kartičnega sistema Activa (na vaši kartici vidite logotip Activa), se lahko za pomoč pri uporabi kartic obrnete na Servisni center Activa na telefonsko številko (05) 666 12 56 (več o tem: http://www.activa.si/activa.asp?content=scac).

Evropska unija je z direktivo o plačilnih storitvah (PSD2) sprejela ukrepe za večjo zaščito spletnih plačil. Zaradi strožjih varnostnih zahtev se za preverjanje pristnosti imetnika kartice s 1.1.2021 pri kartičnih plačilnih transakcijah z vsemi plačilnimi karticami fizičnih in pravnih oseb uvaja močna avtentikacija (SCA). To zagotavlja varnejše spletno nakupovanje. Pri spletnih plačilih je potrebna uporaba dveh od treh varnostnih elementov, ki so med seboj neodvisni in dokazujejo, da je plačnik resnični imetnik plačilne kartice.
Za več informacij se obrnite na svojo banko, izdajateljico plačilne kartice.

Zaradi zagotavljanja najvišje stopnje plačilne varnosti se nadzira pristnost opravljenih transakcij. V primeru suma zlorabe je vsaka takšna transakcija brez predhodnega obvestila predana pristojnim organom za preprečevanje zlorab.

(*) OPOZORILO

V primeru, da želi Pošta Slovenije kupcu spletne trgovine harveynorman.si ob dostavi ali dvigu blaga zaračunati dodatno stroške, opozorite pismonošo ali delavca na okencu, da je že sklenjena pogodba, na osnovi katere ceno za vplačilo odkupnih zneskov plača podjetje Harvey Norman Trading d.o.o.

Kupec spletne trgovine harveynorman.si tako ni dolžan plačati omenjene provizije, pač pa zgolj znesek odkupnine, ki je sestavljen iz cene blaga, objavljene v spletni trgovini harveynorman.si ter morebitnih stroškov dostave za nakupe. V primeru, da ob dostavi ali prevzemu kupljenega blaga osebju Pošte Slovenije predstavljena pojasnila ne zadostujejo, svetujemo plačilo zahtevanega zneska. O tem nas obvestite na info@harveynorman.si ali na telefonsko številko (01) 58 55 000 in bomo zadevo uredili v najkrajšem možnem času. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo in prosimo za razumevanje!

5. S predračunom

Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, naročilo, na katerem so izpisani vsi podatki za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom BN 02 (položnica). Položnico lahko najhitreje in najlažje plačate prek svoje spletne banke, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti.

Predračun je potrebno plačati v 3 dneh, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Naročene izdelke bomo odpremili takoj, ko bo plačilo razvidno na našem transakcijskem računu.

Podatki o vplačilu preko predračuna:

NLB D.D.
BIC KODA: LJBASI2X
IBAN SI56 0292 3026 0545 050

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.