Nakup na obroke v trgovinah Harvey Norman

V trgovinah Harvey Norman vam poleg odlične nakupovalne izkušnje, širokega nabora izdelkov ter strokovnih nasvetov nudimo tudi možnost različnih oblik nakupa na obroke. Preverite našo enkratne ponudbe za nakup na obroke v fizičnih poslovalnicah in na spletu!


HITRI OBRESTNI KREDIT V FIZIČNIH POSLOVALNICAH DO 60 MESECEV BREZ POLOGA

Pri nas vam v vseh naših fizičnih poslovalnicah nudimo možnost hitrega obrestnega kredita.


Zavarovalnica TRIGLAV Zavarovalnica SAVA
MINIMALNA PLAČA
643,40 € 643,40 €
MINIMALNA POKOJNINA
607,07 € 607,07 €
MAKSIMALNI KREDIT
8.000,00 € 8.000,00 €
VIŠINA OBROKA
Najmanj 10 €, vendar manj kot 20% plače / pokojnine Najmanj 10 €, vendar manj kot 20% plače / pokojnine
ZAVAROVANJE
od 3 do 12 mesecev 2,90 %
od 13 do 24 mesecev 3,83 %
od 25 do 36 mesecev 4,54 %
od 37 do 48 mesecev 4,90 %
od 49 do 60 mesecev 5,13 %
od 3 do 12 mesecev 2,20 %
od 13 do 24 mesecev 3,10 %
od 25 do 36 mesecev 3,70 %
od 37 do 48 mesecev 4,00 %
od 49 do 60 mesecev 4,30 %
ODOBRITEV
1,5% 1%
OBRESTNA MERA
8% 8%


REPREZENTATIVNI PRIMER KREDITA
ODPLAČILNA DOBA 12 mesecev 40 mesecev
VREDNOST KUPLJENEGA BLAGA 1.000 € 1.000 €
EOM 16,68% 12,29%
POLOG 0,00 € 0,00 €
ODOBRITEV 15,00 € 15,00 €
ZAVAROVANJE 30,73 € 56,71 €
PRVI OBROK 0,00 € 0,00 €
OSTALI OBROKI 90,80 € 30,36 €
SKUPNI ZNESEK PLAČIL 1.089,59 € 1.214,27 €
DRUGE MOŽNOSTI PLAČILA NA OBROKE

NAKUP NA OBROKE Z DINERS KARTICO

Pri nas imate možnost nakupa na obroke tudi s kartico Diners Club International, če ima vaša kartica oznako DC UV. Višina kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici.

 • Število obrokov lahko izberete sami. Nudimo vam možnost nakupna na 2 do 36 obrokov. Pri tem je lahko minimalni znesek obroka 40 €.
 • Pri nakupu, kjer je znesek nakupa znaša 80 € ali več, lahko z Diners kartico dobite tudi kredit, vendar mora biti minimalni znesek obroka 40 € ali več.
 • Maksimalni znesek kredita lahko znaša toliko, kolikor limita imate na kartici.

Dodatni strošek, ki ga plačate pri nakupu na 2 do 12 obrokov, je strošek obroka v višini 1,00 €/obrok. Pri nakupu na 13 do 36 obrokov pa se poleg stroška obroka obračuna še strošek odobritev črpanja v skladu z veljavnim cenikom, do katerega lahko dostopate na sledeči povezavi.NAKUP NA OBROKE Z NLB PLAČILNIMI KARTICAMI V FIZIČNIH POSLOVALNICAH

V naših fizičnih poslovalnicah imate možnost nakupa na obroke tudi z NLB plačilnimi karticami z odloženim plačilom (Karanta, Visa, MasterCard). Omogočamo vam možnost plačila:

 • na od 2 do 12 mesečnih enako visokih obrokov,
 • minimalni znesek obroka je 30 €,
 • brez dodatnih stroškov za imetnika kartice,
 • brez predložitve dokumentacije,
 • brez zagotavljanja dodatnih zavarovanj.

Nakupujete lahko v okviru prostega limita na obstoječi kartici. Limit je z nakupom na obroke zaseden za celotni znesek nakupa in se sprošča vsak mesec za znesek odplačanega obroka.


KLASIČNI OZ. OPERATIVNI LEASING

 • Brez pologa.
 • Od 12 do 60 mesecev (obrokov).
 • Brez stroškov odobritve 75 EUR brez ddv do vrednosti 5000 EUR brez ddv.
 • Odobritev v 2 urah!
 • Minimalna vrednost opreme od 500 EUR navzgor!

Klasični oz. operativni leasing je oblika financiranja nakupa, kjer leasingodajalec kupi predmet leasinga po izbiri leasingojemalca in mu ga da v uporabo. Pri klasičnem leasingu lahko leasingojemalec postane lastnik predmeta po plačilu odkupne vrednosti po koncu leasing obdobja, oziroma se mu daje možnost za odkup med celotnim trajanjem leasinga.

Klasični leasing podjetjem omogoča več možnosti zaradi neposrednega učinka na hitrejše prilagajanje podjetij potrebam trga, ter zelo hitro povečanje konkurenčnosti in produktivnosti.

Takšna oblika financiranja je namenjena: vsem oblikam pravnih oseb, ki z investiranjem v osnovna sredstva skrbijo za svojo konkurenčnost, bančne kredite pa uporabljajo kratkoročno za obratna sredstva.

Pri klasičnem leasingu se leasingojemalcu dajejo naslednje možnosti pred oziroma po sklenitvi pogodbe:

 • vrnitev predmeta po koncu leasing obdobja,
 • odkup po koncu leasing obdobja
 • zamenjava za novejši predmet pod istimi pogoji po preteku leasing obdobja oz. med trajanjem leasinga, kar vpliva na konkurenčnost podjetja in prilagajanje zelo dinamičnim tržnim razmeram,
 • okvirna partnerska pogodba za podjetja, ki se prilagodi finančnim in tržnim potrebam le-teh (od 25.000 EUR naprej); podjetju dejansko omogoči takojšnje uporabo nove opreme brez predhodnega preverjanja bonitete in odvečne administracije.

Zakaj operativni leasing?

Slaba stran finančnega leasinga:

Leasingojemalec knjiži predmet leasinga v osnovna sredstva, istočasno se knjiži celotna vrednost predmeta leasinga kot obveznost.

Knjiženje v sredstva in obveznosti negativno vpliva na kapitalno strukturo v bilanci podjetja. Odnos med kapitalom in obveznostmi slabi tudi finančno sposobnost podjetja (kreditna sposobnost, slabšanje bonitetne ocene….). Leasingojemalec pri finančnem leasingu knjiži amortizacijo in stroške leasinga, kar negativno vpliva na poslovni izid in na bonitetno oceno, kreditno sposobnost, itn.

Pri operativnem leasingu razen mesečnih stroškov leasinga (mesečne anuitete) ni nobenih drugih stroškov, kar kapitalsko strukturo v bilanci ne slabi, ampak jo ohranja. Po drugi strani pa krepi konkurenčni položaj podjetja na trgu, saj leasingojemalec predmet leasinga uporablja in tako ustvarja dodano vrednost.

DDV se pri klasičnem leasingu ne financira vnaprej, temveč se plačuje mesečno ob anuitetah. Vhodni DDV se obračunava na mesečni ravni.

Ob sklenitvi so potrebni naslednji podatke:

 • ime in priimek odgovorne osebe oz. direktorja
 • kopija osebnega dokumenta in EMŠO
 • ID za DDV pravne osebe
 • številko faksa in stacionarnega telefona - kontaktne osebe
 • e-maill naslov - kontaktne osebe, spletni naslov podjetja
 • številko TRR in pri kateri banki je odprt račun s katerega bodo plačila
POGOSTA VPRAŠANJA
Kako hitro lahko dobim enega od vaših hitrih kreditov?

Vsak naš hitri kredit lahko sklenete zelo hitro in enostavno. V fizičnih poslovalnicah lahko sklenete enega od naših hitrih kreditov še isti dan, ko nas obiščete, če imate s seboj vso potrebno dokumentacijo, ki jo potrebujete za odobritev enega od naših hitrih kreditov. Izjema je le hitri kredit v spletni trgovini, za odobritev katerega morate v spletni trgovini med možnostmi plačila v kategoriji »Nakup na obroke« izbrati »Summit spletni kredit«. Po tem, ko ste zaključili z nakupom pa morate vso potrebno skrenirano dokumentacijo (enako kot pri ostalih hitrih kreditih) poslati na elektronski naslov: hnweb@slsi.si. Prošnja za vaš kredit bo pregledana in obravnavana naslednji delovni dan.

Katere dokumente potrebujem za odobritev hitrega kredita?

Za odobritev enega od naših hitrih kreditov boste potrebovali: veljavno osebno izkaznico ali potni list ali veljavno vozniško dovoljenjedavčno številkobančno debetno kartico in zadnji bančni izpisek, iz katerega je razviden priliv plače ali pokojnine v tekočem, preteklem in predpreteklem mesecu.

Ali lahko hitri kredit sklenem, če imam pri sebi samo vozniško dovoljenje?

Da, lahko.

Je višina plače oz. pokojnine pomembna za pridobitev hitrega kredita?

Priliv z naslova plače prikazan na bančnem izpisku, je omejen na najnižjo vrednost 643,40 €. Priliv z naslova pokojnine prikazan na bančnem izpisku, je omejen na najnižjo vrednost 607,70 €. V primeru, da je vaš dohodek manjši, nas kontaktirajte in našli bomo pravo rešitev za vas.

Ali lahko sklenem hitri kredit, če imam pogodbo o delovnem razmerju za določen čas?

Ne. Pogoj za sklenitev kreditne pogodbe je redna zaposlitev. Izjema velja za osebo, ki je na porodniškem dopustu, ki lahko sklene kreditno pogodbo za čas trajanja zaposlitve oz. ne vem kot za 12 mesecev.

Ali lahko sklenem hitri kredit, če sem upokojen?

Seveda, vsak naš hitri kredit je na voljo tudi upokojencem. Če ste stari 62 let ali več, morate poleg zgoraj navedenih dokumentov (točka 2), predložiti le bančni izpisek, kjer je pokojnina prikazana z besedo PENS ali POKOJNINA ali ZPIZ. V primeru, da ste mlajši od 62 let, pa morate zraven predložiti tudi zadnje prejeto orginalno obvestilo ZPIS ali internetno obvestilo. Pokojnina je lahko prikazana pod šifro 01 ali 09ne sme biti manjši od 607,70 €.

Ali lahko sklenem hitri kredit, če sem na porodniškem dopustu?

Lahko, vendar morate poleg zgoraj navedenih dokumentov (točka 2) prinesti še originalno potrdilo delodajalca, da ste zaposleni za nedoločen čas. V primeru zaposlitve za določen čas, lahko sklenete kreditno pogodbo za čas trajanja vaše zaposlitve, vendar ne dlje kot za 1 leto. Potrdilo ne sme biti starejše od 31 delovnih dni od datuma kreditne pogodbe.

Ali lahko pri vas sklenem hitri kredit, če sem tuj državljan?

Da, pri nas lahko sklenete kredit tudi tuji državljani. Pri kreditih, zavarovanih pri Zavarovalnici Triglav, lahko sklenete kredit do 60 mesecev in do 5.000 EUR, pri kreditih zavarovanih pri Zavarovalnici Sava pa do 24 mesecev in do 8.000 EUR. Pred sklenitvijo hitrega kredita morate poleg osnovne dokumentacije predložiti še ustrezno plačilno listo, potrdilo delodajalca o zaposlitvi za nedoločen čas, ki ni starejše od 31 dni in potrdilo o stalnem prebivališču.

Ali lahko sklenem hiti kredit, če sem Slovenec, ki je zaposlen v tujini?

Seveda, hitri kredit lahko sklenete tudi v primeru, da ste zaposleni v tujini (sedež delodajalca mora biti na območju držav EU). Poleg osnovne dokumentacije je potrebno priložiti tudi ustrezno plačilno listo.

Koliko znaša najvišji znesek hitrega kredita?

Znesek hitrega kredita je omejen z višino do 8.000,00 €. Tako lahko mirno opremite svoj dom po vaših željah, obroke pa odplačujete mesečno.

Ali lahko dobim še en kredit, če imam pri vas že sklenjenega enega od hitrih kreditov?

Seveda, pri nas lahko dobite nov hitri kredit še pred poplačilom sedanjega, vendar pa pri tem vsota neodplačanih hitrih kreditov ne sme presegati 8.000,00 €.

Je mogoče hitri kredit odplačati predčasno?

Vaš hitri kredit lahko, kadarkoli se tako odločite, brez dodatnih stroškov odplačate predčasno oz. spremenite trenutno število obrokov na manj. Za predčasno poplačilo obveznosti kontaktirajte Summit Leasing, kjer vam bodo pripravili obračun vaših obveznosti.

Ali lahko podaljšam odplačevanje kredita?

Ne, to žal ni mogoče.

Na koga se lahko obrnem v primeru dodatnih vprašanj?

V primeru dodatnih vprašanj se lahko vedno obrnete direktno na naše strokovno usposobljeno prodajno osebje na telefonski številki 01 58 55 000 ali nam pišete na: info@harveynorman.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.