Namizni računalniki

Osebni računalnik je danes nepogrešljiva, pravzaprav že praktično nujno potrebna oprema vsakega gospodinjstva, še posebej v družinah, kjer so šoloobvezni otroci. Danes na njem vse več opravil opravljamo tudi odrasli – nakupujemo, plačujemo položnice, načrtujemo, komuniciramo, se izobražujemo, delamo in se tudi sproščamo.

artiklov na stran
View as Mreža Seznam

7 artiklov

Padajoče
artiklov na stran
View as Mreža Seznam

7 artiklov

Padajoče

Kakšen namizni računalnik izbrati?

Namizni računalniki za domačo uporabo lahko služijo predvsem za preprosta pisarniška opravila, za učenje in delo šolarjev, dijakov ali študentov, vedno več ljudi pa svoje delo opravlja od doma, zato potrebuje kakovosten računalnik. Za zahtevnejše delo je potrebno izbrati namizni računalnik z zmogljivo programsko opremo, ki je potrebna tudi za nadvse priljubljeno igranje računalniških iger. To so t.i. gaming namizni računalniki, ki so zelo zmogljivi z veliko prostora.

Ko izbirate namizni računalnik, je pomembno predvsem za kakšne potrebe ga boste uporabljali:

  • Namizni računalnik potrebujete predvsem za družabne medije, obisk klepetalnic in surfanje po internetu.
  • Računalnik potrebujete za delo v paketu Microsoft Office, pretakanje vsebin, pregled elektronske pošte in brskanje po spletu.  
  • Če ste ustvarjalni in kreativni, verjetno potrebujete računalnik za urejanje fotografij in videoposnetkov ter grafično ustvarjanje.
  • Računalnik potrebujete za resno igranje iger in visoko FPS 4K grafično oblikovanje VR iger.

Ko opredelite svoj namen uporabe, je izbira računalnika precej lažja. V Harvey Norman ponudi najdete kakovostne računalnike za vse potrebe priznanih proizvajalcev.

V naših poslovalnicah vam bo strokovno osebje pomagalo pri izbiri, ne zamudite pa tudi odličnih akcijskih cen!

 

Gaming namizni računalniki

Vsi gaming namizni računalniki imajo zmogljive procesorje in namenske grafične kartice, ki jim omogočajo izpolnjevanje zahtev najnovejših in najzahtevnejših iger. Omogočajo vam igranje računalniških iger v običajni resoluciji, zmogljivejši pa tudi igranje v 4K resoluciji, ki omogoča izvrstno ločljivost ter gladko in hitro delovanje. V računalniškem svetu velja, da dražje komponente prinesejo boljše karakteristike.

Kadar izbirate namizni računalnik za igre, je ključnega pomena izbrati kakovosten (vsaj štirijedrni) procesor in solidno grafično kartico. Procesor namreč predstavlja možgane računalnika, za igre pa je nedvomno najbolj pomembna zmogljiva grafična kartica, kot ključna komponenta dobrega gaming PC-ja.

 

Izbrati prenosnik ali namizni računalnik?

Načeloma velja, da so namizni računalniki v primerjavi s prenosniki veliko bolj zmogljivi in zagotavljajo več prostora. Prav tako je stacionarni računalnik prava izbira za vse, ki želite redno preizkušati najnovejšo strojno opremo oziroma komponente, saj je njihova menjava popolnoma enostavna. Vedeti pa morate, da poleg nakupa namiznega računalnika, za njegovo delovanje potrebujete še kompatibilen monitor, tipkovnico in miško. Če boste na njem igrali igre, pa bo obvezen tudi nakup zvočnikov ali slušalk in mikrofona.

 

Računalniki – vse v enem

Sodobni »all in one« računalnik je večnamenski, visoko kakovosten in zmogljiv računalnik, katerega ohišje je hkrati računalnik in zaslon. Gre za zelo praktične in za uporabo preproste namizne računalnike, saj za njihov priklop potrebujete le napajalni kabel.

Če ste med tistimi, ki se odločajo za investicijo v računalnik, obiščite naše prodajalne, kjer vam bodo pri izbiri z veseljem pomagali naši izkušeni svetovalci. Odločali se boste lahko med številnimi proizvajalci, na voljo so vam kakovostni in cenovno ugodni računalniki za zasebne ali poslovne namene. Svoj računalnik pa si lahko izberete tudi na obroke!

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.