Tradicija najvišje kakovosti

Ameriške vzmetnice Simmons in njihova znamka Beautyrest se prvič pojavljata na našem trgu. Tradicija podjetja sega v leto 1870, ko je Zalmon G. Simmons ustanovil podjetje in se odločil izdelati boljšo in udobnejšo vzmetnico.


Knjižico o vzdrževanju in garanciji si lahko ogledate tukaj.

Postavili so mnoge mejnike v svetu izdelovanja vzmetnic:

 • Prvi na svetu so izdelali vzmetnico z žepkastim vzmetenjem
 • Prvi so predstavili king in queen velikosti postelj, torej king size pri nas znan kot 180x200 in queen size 160x200
 • Žepkasto vzmetenje so še nadgradili z močnejšimi materiali, ki nudijo večje udobje in so trajnostni
 • Prvi so izdelali vzmetnico, na kateri premikanje ene osebe ne moti druge
 • Začeli so z izdelavo vzmetnic za hotele

Vsa podjetja, ki izdelujejo žepkasta vzmetenja, uporabljajo patent podjetja Simmons, ki so pionirji tovrstnih vzmetnic. Registrirali so prek tisoč patentov od oblike vzmeti, do njihove vzdržljivosti, ... Njihove vzmeti so izdelane iz treh medsebojno navitih žic in iz posebnega, trdega materiala, izdelujejo jih sami in so neuničljive. Na vzmetnicah je spalne površine prav toliko, kot meri vzmetnica, saj nimajo robov iz pene, ki bi se lahko posedala. Vse vzmetnice so ročno izdelane.

Podjetje je poznano kot najstarejša ameriška znamka vzmetnic. Njihovi izdelki so na voljo v 128 državah sveta, izdelujejo jih v 100 tovarnah po vsem svetu. Vzmetnice, dosegljive pri nas, so izdelane v podjetju Adova group iz Francije. Francija ima posebne, še ostrejše standarde od Evropske unije, zato so materiali zares naravni in produkti kvalitetne izdelave.

Značilnosti vzmetnic

Vzmeti so postavljene vzdolžno in premikanje osebe vpliva le na vrste vzmetnic pod njo, tako druga oseba lahko mirno spi

Močnejše vzmeti na robovih, da se ne poseda

Neglede na vašo težo imate 100% podporo

Vrhnje plasti niso prilepljene, ampak zašite

Robovi so močnejši tudi zaradi kovinskega okvirja

Vsi materiali, katerih se dotika telo, so naravni

Vse je izdelano ročno

Pregled ponudbe

VZMETNICA AUSTRALE

Višina: 27cm • Žepkasto vzmetenje • Ekstra čvrsta podpora

Vzmetnica AUSTRALE vam nudi udobje z vzmetmi INTEGRAL, ki vam skupaj s Sensoft tehnologijo zagotavljajo kar največ svobode gibanja med spanjem, neglede na obliko vašega telesa. Vzmeti INTEGRAL ne potrebujejo dodatne obložitve s peno, saj s svojimi lastnostmi zagotavljajo udobje kakorkoli se namestite. Vzmetnica vam nudi udoben spanec v kateremkoli položaju, na katerega ste navajeni, saj ima enakomerno porazdeljene vzmeti po vsej površini. Zaradi svobode gibanja, ki vam jo zagotavlja, dosežete nemoten spanec in se dobro naspite. Trdna in udobna pena vam nudi optimalno podporo hrbtenice, zato je vzmetnica idealna za vse, ki vas pestijo kakršnekoli težave s hrbtenico. Vzmetnica je dvostranska in jo obračate skladno z letnimi časi (poletna in zimska stran), lažje prestavljanje in obračanje pa vam zagotavljajo štirje vgrajeni ročaji.

Vzmeti INTEGRAL so na zgornjem delu trše, a se odzovejo na pritisk vašega telesa in mu zagotavljajo mehek občutek udobja. Srednji del vzmeti nudi pravo oporo za obliko vašega telesa, spodnji del pa ublaži vaše gibe in tako zagotavlja, da partnerja ne motite med spanjem.

Sestava po plasteh:

 1. Raztegljiva tkanina: 72% poliestra in 28% viskoze
 2. Oblazinjenje 300g/m2
 3. Udobna pena 17mm, gostota 50kg/m2
 4. 600 SENSOFT ORIGINE žepkastih vzmeti (velja za 140x190cm)
 5. Poliuretanski podporni pas
 6. Oblazinjenje 150g/m2
 7. Tkanina, ki diha, 100% poliester

VZMETNICA F1RST S4

Višina: 26cm • Žepkasto vzmetenje • Srednje čvrsta podpora

Vzmetnica F1RST S4 vam nudi udobje z vzmetmi SENSOFT ORIGINE, ki so izdelane, da zaobjamejo vaše celotno telo. Vzmetenje je skupaj s pasom, ki drži obliko vzmetnice popolnoma neuničljivo. Izdelana je iz popolnoma naravnih materialov, ki vaši koži dajejo prijeten občutek, npr. iz viskozne pene in EKO volne, ki je izdelana z naravi prijaznimi procesi. Vrhnji del vzmeti je čvrstejši, da vašemu telesu nudi dobro oporo, srednji del je namenjen obremenitvi in zagotavlja dobro podporo neglede na vašo težo, spodnji del vzmeti pa je čvrst in absorbira vse vaše premike.

Sestava po plasteh:

 1. Raztegljiva tkanina: 72% poliestra in 28% viskoze
 2. Oblazinjenje 150g/m2
 3. Udobna pena 30mm, gostota 23kg/m2
 4. Preplet kašmirja in svile 10g/m2
 5. Spominska pena 40mm, gostota 42kg/m2
 6. 900 DUOSPRING žepkastih vzmeti (velja za 140x190cm)
 7. Pena 10mm, gostota 22kg/m2
 8. Oblazinjenje 150g/m2
 9. Tkanina, ki diha, 100% poliester

VZMETNICA F1RST S6

Višina: 30cm • Žepkasto vzmetenje • Čvrsta podpora

Vzmetnica F1RST S6 vam nudi udobje z vzmetmi DUOSPRING, dvojnimi vzmetmi, ki so izdelane, da zagotavljajo gladkejši občutek na dotik in popolno prileganje hrbtenici, ki se ji postopoma popolnoma prilagodi in ji nudi oporo. Spominska pena daje vzmetnici ergonomske lastnosti, se prilagaja obliki vašega telesa in vas počasi zaobjame. Zaradi kombinacije izbranih naravnih materialov kašmirja in svile in oblazinjenja, ki omogoča kroženje zraka, vam vzmetnica nudi idealno podporo za obnovitev energije in ohranjanje idealne telesne temperature. Zaradi sestave iz več plasti vam vzmetnica zagotavlja udobje po plasteh, saj vsaka posebej pripomore k udobju, ki ga potrebujete, da se vaša hrbtenica sprosti in s pravo oporo tudi odpočije.

Zgornji del dvojnih vzmeti se prilagodi obliki telesa in vam nudi ergonomsko podporo, spodnji del pa vaši teži prilagodi podporo, ki jo potrebujete za vsak del telesa. Oba dela vzmeti tako tvorita celoto, ki vašemu telesu zagotavlja mehko ležišče, ki kljub temu celemu telesu nudi optimalno podporo za udobno spanje.

Sestava po plasteh:

 • ZIMSKA STRAN
  1. Raztegljiva tkanina: 400g, iz 41% biosensa, 58% poliestra in 1% elastana
  2. Oblazinjenje 300g/m2
  3. Čvrsta, udobna pena 17mm
  4. EKO volna 200g/m2
  5. Podporna pena 20mm
  6. 820 SENSOFT INTEGRAL žepkastih vzmeti z laminiranim valjanim jeklenim okvirjem (velja za 160x190cm)
 • POLETNA STRAN
  1. Čvrsta, udobna pena 17mm
  2. Platno 200g/m2
  3. Oblazinjenje 150g/m2

VZMETNICA BLACK ASPEN

Višina: 34cm • Žepkasto vzmetenje • Čvrsta podpora

Vzmetnica BLACK ASPEN vam nudi udobje z vzmetmi BLACKSOFT, ki vam skupaj s Sensoft tehnologijo žepkastega vzmetenja in tkanimi vzmetmi nudi popolno in natančno prilagajanje vsakemu delu vašega telesa. Natančna, točno usmerjena podpora zmanjša pritisk, na ključnih točkah pa zavaruje vašo hrbtenico. Vzmetnica vam dovoljuje, da spite v vašem najljubšem položaju brez bolečin in s tem omogoča nemoteno spanje brez prebujanja. Sistem no flip, zaradi katerega ne obračate vzmetnice pa pomeni, da boste uživali v enakem udobju skozi vse leto. Vzmetnica je izdelana iz posebnih, naravnih materialov, vsak zase pa še dodatno doprinese k večjemu udobju med spanjem. Zmanjšan pritisk in visoko odpornost na pritiske zagotavlja pena, izdelana iz posebnega drevesa elivea. Funkcija Aqua sens vam prinaša naravno dihanje materiala, ki je izdelan iz morske trave in celuloze, bogate z vlakninami in minerali. Cool Touch sistem vzdržuje hladno temperaturo vzmetnice za suho noč, brez potenja, k čemur pripomore tudi Quallofil bombaž. Pritisk vašega telesa je razporejen po celotni vzmetnici, ki je razdeljena na 5 con, kjer se izmenjujeta sistema Sensoft Evolution in BLACKSOFT vzmeti, kar še dodatno pomeni posebno udobje za glavo, ramena, hrbet, stegna in noge, s tem pa tudi upošteva ukrivljenost vaše hrbtenice.

Sestava po plasteh:

 1. Cool Touch tkanina: 100% poliester
 2. Bombaž Quallofil by Dracon (300g/m2)
 3. Čvrsta udobna pena (2x17mm)
 4. Elivea pena (40mm)
 5. 952 žepkastih vzmeti, Black Soft tehnologija v petih conah, laminirani valjani jekleni okvir (za velikost 160x200cm)
 6. Podporna pena 20mm
 7. Blago proti drsenju Tript'Air

VZMETNICA SILVER FRESH

Višina: 30cm • Žepkasto vzmetenje • Čvrsta podpora

Vzmetnica je izdelana iz nabora materialov s termoregulacijskimi lastnostmi, ki izboljšajo vaš spanec. K boljšemu spancu pripomorejo vzmeti SENSOFT EVOLUTION, ki s svojo obliko in postavitvijo, ki ne vpliva na osebo, ki spi poleg vas, preprečujejo zbujanje, poleg tega pa vaši hrbtenici nudijo boljšo podporo, kar omogoča mišicam hrbtenice, da se bolj sprostijo in se zato kvalitetneje naspite in bolj odpočijete. Izjemno udobje se dopolnjuje s povečano podporo hrbtenici z Moon spominsko peno, ki je sestavljena iz več celic, zaradi katerih je olajšano kroženje zraka, s tem pa tudi temperatura vašega telesa ostaja enaka. Aquasens vata, izdelana iz naravnih vlaken alg in celuloze, obogatenih z minerali, je prav tako material, ki dobro diha, s tem pa vam nudi dobro počutje in mehkobo. Za popoln občutek med spanjem sta vključeni še dve tehnologiji in sicer Cool'In tkanina, ki regulira vlago in razporeja svežino s pomočjo naravnih kristalov ter Tripr Air, 3D tkanina, ki povečuje kroženje zraka med vzmetnico in posteljnim dnom.

Žepkasto vzmetenje SENSOFT EVOLUTION je izdelano z namenom, da vam nudi čvrsto, a zaradi vseh dodanih materialov vseeno mehko podporo za vašo hrbtenico, prav po njeni obliki, da se lahko kar najbolj sprostite in si dobro odpočijete. Zgornji del vzmeti je voljnejši, kot ostali deli vzmeti in se lepo prilagodi obliki telesa, medtem ko je srednji del tisti, ki reagira na vašo težo in nudi pravo oporo. Ob večji teži je tudi opora večja in tako se vzmetnica ne podaja pod vami. Spodnji del vzmeti pa absorbira vse vaše gibe med spanjem, s tem pa vam zagotavlja močno podporo in udoben občutek med spanjem.

Sestava po plasteh:

 1. Cool'In prevleka izdelana iz 75% poliestra in 25% viskoze
 2. Oblazinjenje 300g/m2
 3. Aquasens oblazinjenje 150g/m2
 4. Udobna pena 17mm
 5. Kašmir, platno, svila 100g/m2
 6. Moon spominska pena 40mm
 7. 820 SENSOFT EVOLUTION žepkastih vzmeti z laminiranim valjanim jeklenim okvirjem
 8. Podporna pena 10mm
 9. Tript'Air 3D tkanina proti drsenju

VZMETNICA SENSORY

Višina: 30cm • Žepkasto vzmetenje • Čvrsta podpora

Podopora globokemu spancu za popolno regeneracijo. No flip oblikovanje vzmetnice – vzmetnica, ki je ne obračamo, nam nudi neprimerljivo stabilnost. Vaši sklepi so bolj podprti, kar pripomore k boljši regeneraciji in mirnosti. Tudi, če se premaknete 40-krat na noč, vzmetnica podpira in se usklajuje z vašim telesom že ob najmanjšem gibu, kar vam zagotavlja popolno udobje, dokler se ne prebudite. Posebni materiali vam zagotavljajo še boljše udobje, nemoteno spanje v vašem najljubšem položaju, enako udobje skozi vse leto z no flip obliko, udobje brez pritiska in globoko regeneracijo ob idealni telesni temperaturi. Ima tudi štiri vgrajene ročaje za lažje premikanje in obračanje.

SENSOFT žepkaste vzmeti nudijo hrbtenici podporo, s katero so vaše hrbtne mišice bolj sproščene in si zato bolj odpočijete. Na vrhu so vzmeti voljnejše in zato nudijo občutek odlične mehkobe, telo pa je nežno podprto. Srednji del reagira na vašo težo in ji prilagodi trdoto za optimalno podporo. Spodnji del absorbira gibanje in zagotavlja čvrsto podporo, da lahko oseba poleg vas nemoteno spi kljub vašim premikom.

Sestava po plasteh:

 1. Raztegljiva tkanina izdelana iz 37% biosensa in 63% poliestra
 2. Quallofill bombaž Allerban 350g/m2
 3. Aquasens bombaž 150g/m2
 4. Čvrsta udobna pena 17mm
 5. Elivea pena 40mm
 6. 820 čvrstih Sensoft Evolution žepkastih vzmeti z laminiranim valjanim jeklenim okvirjem(za velikost 160x200cm)
 7. Podporna pena 20mm
 8. Tript'Air blago proti drsenju
Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.