Telefonija

Mobilni telefoni so danes že skoraj tako kot obleke. Če ga nimamo pri sebi, skoraj, da ne gremo ven iz stanovanja. Si sploh lahko predstavljate biti v današnjem času brez telefona? Na njem imamo vse stike, slike, dogodke in obveznosti v koledarju. Še aplikacija, ki nas spomni, kdaj moramo piti vodo, je verjetno pri marsikomu zelo v uporabi.


Priporočeno za vas

 

Kako izbrati pravi telefon zase?

Pri vsej tej poplavi različnih telefonov in blagovnih znamk naj vam malo pomagamo in vam damo nekaj napotkov. Pred nakupom novega mobilnega telefona je pomembno, da razmislite, za kaj ga potrebujete in kakšen je vaš finančni mejnik. Za lažjo odločitev si odgovorite na spodnja vprašanja in prepričani smo, da bo potem nakup lažji in predvsem pravi.

  1. Za kaj največ trenutno uporabljate telefon? Klici, SMS-i, fotografije?
  2. Kakšen je vaš finančni mejnik za nakup novega telefona?
  3. Kateri operacijski sistem bi želeli imeti?
  4. S čim vse bi želeli, da lahko povežete mobilni telefon?
  5. Koliko notranjega spomina potrebujete?
  6. Kakšno kakovost fotoaparata si želite?
  7. Kakšno velikost telefona in ločljivost zaslona si želite?
  8. Razmislite o zmogljivosti baterije

 

Pametni mobilni telefoni

Pametni telefoni so dandanes skoraj da nuja za večino ljudi. Predvsem mladi se brez njih počutijo izgubljeni, saj imajo skoraj vse pomembne podatke shranjene na njem. Veliko jih že do banke dostopa kar prek telefona. Lahko bi rekli, da so pametni telefoni že pravi žepni računalniki.

Poleg Applovih mobilnih telefonov trenutno prevladujejo tudi Samsung telefoni in Xiaomi telefoni. Glede na to, kaj vam je pomembno in kako ste odgovorili na zgornja vprašanja, boste hitro našli tudi pravi telefon zase. Iskalnik vam glede na želje že konkretno zmanjša izbor in vam tako pomaga pri izboru. Poleg ta pa imate možnost, da več telefonov dodate v primerjalnik in tako vidite ključne razlike med telefoni.

 

Klasični mobilni telefoni

Če je tehnologija pametnih telefonov preveč za vas, potem ne skrbite. Še vedno obstajajo tudi klasični mobilni telefoni, ki so v ponudbi tudi na Harvey Norman. To so telefoni z vsemi osnovnimi funkcijami, ki jih potrebujete. Svetilka, imenik, alarm z budilko, FM radio, Bluetooth. Klasični mobilni telefoni so odlična izbira tudi za starejše ljudi, saj so to telefoni s tipkami, kar je za starejše veliko lažje za uporabo. Mobilni telefoni so seveda manjši in tako priročnejši.

 

Stacionarni telefoni

Kljub vsej tehnologiji pa so še vedno na voljo tudi stacionarni telefoni, ki vključujejo slušalko in bazno enoto. Telefon omogoča shranjevanje številk, prikaz identifikacije klica in prikaz neodgovorjenih klicev. Mogoče stacionarni telefoni sicer niso več tako pogosto v uporabi v domačih gospodinjstvih, so pa še vedno pomemben del v pisarnah.

 

Dodatki za telefone

Dodatki za telefone so nepogrešljivi. Med najbolj pomembnimi so zagotovo ovitki za telefon. Zadnje kar si želimo, je, da nam pametni telefon pade na tla in se razbije. Dober ovitek za telefon bo to v veliki meri preprečil. Ne pozabite niti na zaščitno steklo in pred udarci zavarujte tudi zaslon.

Med ostalimi dodatki pa boste našli prenosne baterije, avto polnilce, slušalke, bluetooth iskalnik predmetov in tudi pametno tehtnico, ki jo lahko povežete s svojim telefonom.

V spletni trgovini Harvey Norman boste našli pester izbor pametnih mobilnih telefonov kot tudi dodatkov za telefone. Preverite in preglejte različne možnosti. V kolikor imate dodatna vprašanja pa se lahko obrnete tudi na naše svetovalce v poslovalnicah.

Primerjava
Vaš seznam za primerjavo je prazen.